Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от lfc_boy »

nas95 написа:
lfc_boy написа:Аз пък открих доволно днес на текето. От сутринта до обяд 6-7 кила таранка. Не бях откривал скоро така.
Еее колега как ги направи тея 6-7 кила таранки? Днес също бях там. Нито 1 таранка или каквото и да е. До нас се 4уваще само "Ей там на стената има един дет' направо ги скъса таранките " На какво ги мори? Аз пробвах на бял, торен, царевица, жито, но нищо.
Лових ги на плувка и само на жито около папурите.Като напече слънцето към обяд и отряза.
Above us only sky
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Колеги, ще съм благодарен ако някой ми каже как се стига до Дунав под петролна база...ако може така по като на идиот да се обясни, че днес главата много ме цепи :) :D :D
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flash1 »

Днес и аз открих сезона. :D
Имаше адреналин:
Изображение

Изображение

50 см 1.040 кг
Изображение
Изображение

60 см 1.840 кг
Изображение
Изображение

и един 2+ ми се откачи след 10 минутна борба

Наслука :D
Последно промяна от flash1 на Пон Юни 06, 2011 4:29 pm, променено общо 1 път.
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

bachoivo написа:Колеги, ще съм благодарен ако някой ми каже как се стига до Дунав под петролна база...ако може така по като на идиот да се обясни, че днес главата много ме цепи :) :D :D
Коя петролна база,тази която е след хижа Приста или тази която е в Мартен?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Изображение

Това е от вчера :) .Извинявам се за качеството на снимката :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Хванал си я по тъмно, получаваш браво от мен :) Това распер ли е или кефал :D
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

nick71 написа:
bachoivo написа:Колеги, ще съм благодарен ако някой ми каже как се стига до Дунав под петролна база...ако може така по като на идиот да се обясни, че днес главата много ме цепи :) :D :D
След х. Приста, която е колега....тя ме интересува или по точно има ли удобни места за риболов там и дотъпа с кола дали е възможен? Благодарско, предварително :)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

bachoivo написа:
nick71 написа:
След х. Приста, която е колега....тя ме интересува или по точно има ли удобни места за риболов там и дотъпа с кола дали е възможен? Благодарско, предварително :)

Колега,невярвам да те пуснат да ловиш там,или по-точно да минеш през базата освен ако нямаш някой много добър познат който работи там.Но ако искаш пробваш в този район опитай на помпената станция която е малко преди петролна база.Понякога пазачите на бариерата се заяждат и те карат да оставиш колата там и да слезеш пеша до Дунава,но понякога те пускат до камените стъпала с колата.
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

Колега,невярвам да те пуснат да ловиш там,или по-точно да минеш през базата освен ако нямаш някой много добър познат който работи там.Но ако искаш пробваш в този район опитай на помпената станция която е малко преди петролна база.Понякога пазачите на бариерата се заяждат и те карат да оставиш колата там и да слезеш пеша до Дунава,но понякога те пускат до камените стъпала с колата.[/quote]

А на помпената при това ниво, дали ще има резултат, че аз не съм ходил никога??? :oops: :roll:
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

stan4o__vd написа: А на помпената при това ниво, дали ще има резултат, че аз не съм ходил никога??? :oops: :roll:
Няма как да знам дали ще имаш резултат или не! :D :D
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Ето това открих в нета.Разрешиха любителския риболов в резерват „Сребърна“
Вече е разрешен спортния риболов на територията на Поддържан резерват Сребърна, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

Риболовът може да се извършва само в обозначените със съответните табели участъци:
- от почивен дом „Сребърна” в южна посока по протежение на 400 метра до местността „Канаричката”;
- на брега на река Дунав в границите на резервата, като придвижването до тях да става само по маркираните пътеки.
Право да ловят риба имат физически лица, които притежават заверен билет за любителски риболов, който се представя на контролните органи. Любителският риболов да се извършва с не повече от една въдица (пръчка) с монтирани до два броя куки (единични, двойни или тройни), само в светлата част на денонощието. Максимално допустимо количество на ден е до 3 килограма риба, като уловът не може да бъде предмет на покупко-продажба.
От РИОСВ-Русе призовават лицата, извършващи любителски риболов да не замърсяват с отпадъци околната среда и да не нарушават разпоредбите на Закона за защитените територии.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

То от доста време е разрешено поне от 5 години !!! .Дори има и хижа в която можеш да отседнеш :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
nas95
новобранец
новобранец

Мнение от nas95 »

mmirchev71 написа:Ето това открих в нета.Разрешиха любителския риболов в резерват „Сребърна“
Вече е разрешен спортния риболов на територията на Поддържан резерват Сребърна, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

Риболовът може да се извършва само в обозначените със съответните табели участъци:
- от почивен дом „Сребърна” в южна посока по протежение на 400 метра до местността „Канаричката”;
- на брега на река Дунав в границите на резервата, като придвижването до тях да става само по маркираните пътеки.
Право да ловят риба имат физически лица, които притежават заверен билет за любителски риболов, който се представя на контролните органи. Любителският риболов да се извършва с не повече от една въдица (пръчка) с монтирани до два броя куки (единични, двойни или тройни), само в светлата част на денонощието. Максимално допустимо количество на ден е до 3 килограма риба, като уловът не може да бъде предмет на покупко-продажба.
От РИОСВ-Русе призовават лицата, извършващи любителски риболов да не замърсяват с отпадъци околната среда и да не нарушават разпоредбите на Закона за защитените територии.
Ееее, най после една хубава новина!
НО колеги моля ви нека запазим едно от малкото диви места наистина чисто, защото мие писнало където и да отида да се натъквам на кутийки от червеи, пакети от захранка, найлонови кесийки и шишета от бира. Нека запазим поне това кътче чисто.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Тази вечер се разходих с фидера до Лом-а за 2 часа....мнооооого мътна водата....само 3-4 попипвания отчетох за тия два часа и това е, ама поне си отпочинах :) :) :) В събота ще се атакува сериозно :)
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Здравейте колеги, с малко закъснение и аз да драсна няколко реда за моя риболовен излет при откриването. И така накратко, дестинация яз. Бели лом 03.06. пристигане и разпъване на лагера, след което лека разпивка и хапване.От 04.06 до 07.06 мъчителен риболов на дребна таранка, червеноперка, костур и много, много раци, които налитаха на всякаква подадена стръв. Като изключим поройният дъжд, които ни пра на 05.06 за около час/ честно казано такъв дъжд не ме е валял никога досега, голям порой/ , времето беше прекрасно. Ловяхме основно но директен /и мога да се похваля, че новата ми Финеса се представи отлично/ на торен червей и жито. Единствената по-едра риба бяха три таранки около 600гр. Общо взето слабо в сравнение с миналогодишните ми излети там, явно и този язовир са го тарашили с мрежи. Като цяло за четири дни риболов около 5-6 кг. риба на човек, като накрая около 2-3кг. беше дадена на множеството щъркели на около, понеже беше наядена от раците в живарниците и умряла. На 08.06. събиране на циганията и обратно в Русе. Ами това е от мен, явно ще си ходя пак по бойните Дунавски места. Извинявам се, но снимки правих преди дъжда,а докато държахме в бурята шатрата да не отлети, телефона се прецака от дъжда и сега съм един телефон назад. Успех на всички.
Който го може, си го може!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”