щукарски риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

щукарски риболов

Мнение от virbela »

Риболова на щука както всички знаете е доста сериозна работа.При него има много динамика и изненади.Моля всеки който знае нещо по-вече за щукаренето да пише за да споделим това онова.
На всички щукари живи мърдащи каракудки под плувките.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
pike-hunter
новобранец
новобранец

Мнение от pike-hunter »

nai hubaviq trofei
:D kaji kakvo te interesuva?
NASLUKA
AvP
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Ловецо, ловиш ли щука на дъно? Ако да, то кажи каква ти е техниката.Аз от две години го практикувам и непрекъснато нещо ново добавям към линията, я повдигач някои, я троен вирбел, обаче май не сам набарал най-удачният вариант.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
pike-hunter
новобранец
новобранец

Мнение от pike-hunter »

ami da
moga da kaja za dunava
dva stopera , dve perli , virbel skarabinka , estestveno stomanen povod vapreki 4e ima i po hobavi ot kevler no sa i po skapi i edini4na kuka ne sam privarjenik na troikite.
kaji ne6to pove4e za tvoq montag
AvP
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ami da
moga da kaja za dunava
dva stopera , dve perli , virbel skarabinka , estestveno stomanen povod vapreki 4e ima i po hobavi ot kevler no sa i po skapi i edini4na kuka ne sam privarjenik na troikite.
Хайде аз пък да те питам нещо, на което може би първоначално ще се позасмееш, но: къде поставяш повода със рибката - под или над оловото?!?!
Аватар
pike-hunter
новобранец
новобранец

Мнение от pike-hunter »

ami varianta s podvijna tejest i povo na kraq na liniqta ne e lo6 no pri silno te4enie za men drugiq e po dobar :D
AvP
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз преди бях твърд привърженик на това повода да е над оловото (и като че ли все още съм). Но преди години се запознах с едно аверче във Видин, с което вече сме неразделни дружки в риболова и от него видях да монтира рибката под оловото :shock: А той пък на свой ред за пръв път видя от мен другия монтаж!!? Разговорихме се и той ми каза, че повечето "стари" дунавски рибари, с които се е срещал, и от които е "преписвал" слагали повода именно по оловото. В последствие доста пъти съм пробвал този монтаж и честно казано съм имал доста интересни резултати...
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Колкото до оловото напоследък практикувам следната схема:
на основния повод тапа под нея тръбичка с ъс закопчалка в средата и най отдоло оловото.На закопчалката стоманения повод с тройчето.
Между тапата и тръбичката малък стопер понеже каракудето се изкачва винаги нагоре и може да вдигне трабичката /от тези тръбички дето ги продават в магазините/. Замяташ и наслука.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”