Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

щукарски риболов
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
щукарски риболов
Риболова на щука както всички знаете е доста сериозна работа.При него има много динамика и изненади.Моля всеки който знае нещо по-вече за щукаренето да пише за да споделим това онова.
На всички щукари живи мърдащи каракудки под плувките.
На всички щукари живи мърдащи каракудки под плувките.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- pike-hunter
- новобранец
- pike-hunter
- новобранец
Хайде аз пък да те питам нещо, на което може би първоначално ще се позасмееш, но: къде поставяш повода със рибката - под или над оловото?!?!ami da
moga da kaja za dunava
dva stopera , dve perli , virbel skarabinka , estestveno stomanen povod vapreki 4e ima i po hobavi ot kevler no sa i po skapi i edini4na kuka ne sam privarjenik na troikite.
- pike-hunter
- новобранец
Аз преди бях твърд привърженик на това повода да е над оловото (и като че ли все още съм). Но преди години се запознах с едно аверче във Видин, с което вече сме неразделни дружки в риболова и от него видях да монтира рибката под оловото
А той пък на свой ред за пръв път видя от мен другия монтаж!!? Разговорихме се и той ми каза, че повечето "стари" дунавски рибари, с които се е срещал, и от които е "преписвал" слагали повода именно по оловото. В последствие доста пъти съм пробвал този монтаж и честно казано съм имал доста интересни резултати...

-
- научил се да хвърля
Колкото до оловото напоследък практикувам следната схема:
на основния повод тапа под нея тръбичка с ъс закопчалка в средата и най отдоло оловото.На закопчалката стоманения повод с тройчето.
Между тапата и тръбичката малък стопер понеже каракудето се изкачва винаги нагоре и може да вдигне трабичката /от тези тръбички дето ги продават в магазините/. Замяташ и наслука.
на основния повод тапа под нея тръбичка с ъс закопчалка в средата и най отдоло оловото.На закопчалката стоманения повод с тройчето.
Между тапата и тръбичката малък стопер понеже каракудето се изкачва винаги нагоре и може да вдигне трабичката /от тези тръбички дето ги продават в магазините/. Замяташ и наслука.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela