Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Вчера пред Ной от 16 до 19 чс. две шепи рибаКИРО написа:Като гледах камерите след обяд,мисля че
всички са напуснали морето.

Киро,ти кои камери гледаш

Аватара е сложен а отностно чепаретата май си много прав колегите дърпаха мойто нещо не работеше. А за телефоните много си прав хубаво е да си ги разменим.Тошето написа:nov написа:ЗдравейтеНай сетне и аз сефтосах сафридака
Вчера 07/06 от 09.30 до 13.00 часа между Траката и Дружба имах само 20-тина рибета
Почивка от 13 до 15 часа и от 15 до към 18.30 на същото място около 4 кг мешено - едро и дребно (или по-скоро средно
) Чепаре - мешено - юрдек и щъркел с малко зеленикаво ламенце
Дълбочината не знам? без сонар съм - но на око около 10-12 метра! Имаше много лодки пред Траката след обяда! Успех на всички
vina78 написа:И аз направих сефтето на сафрида за тази година,вчера след обяд от 18 до 21 чс. около килограм, и полвина.
Бях пред Траката и после на писател пред ной , горе долу даваше ама измъчена работа.
Момчета,разменяйте си телефонните номера и потдържайте връзка,така ще знаете къде е избила рибата,сложете си по една снимка на аватарите и така ще се познавате в морето![]()
vina78 при тази сеч която беше снощи пред Ной трябва да се замислиш за цвета на чепаретата или за номера на куките ............Поздрави![]()
![]()
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
http://oncho.hit.bg/oko/Varna07.htmvlad_rad написа:Вчера пред Ной от 16 до 19 чс. две шепи рибаКИРО написа:Като гледах камерите след обяд,мисля че
всички са напуснали морето.имаше и гадна вълна.
Киро,ти кои камери гледаш
http://oncho.hit.bg/oko/Varna06.htm
Променяй само последната цифра.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
http://www.dmi.gov.tr/en-US/marine-metu ... ayfaBaslik
Това е турски линк -72 часова прогноза за силата и посоката на вятъра . Колкото е по-синя картата толкова е по -тихо и слаб вятъра и обратно при жълт и червен цвят е по-лошо времето.
Посоката на вятъра е от къмшичето към стрелката .Повече камшичета по-силен вятър.
Прогнозата им е много точна.
Това е турски линк -72 часова прогноза за силата и посоката на вятъра . Колкото е по-синя картата толкова е по -тихо и слаб вятъра и обратно при жълт и червен цвят е по-лошо времето.
Посоката на вятъра е от къмшичето към стрелката .Повече камшичета по-силен вятър.
Прогнозата им е много точна.
- borkok
- научил се да хвърля
Това са обещаните снимки от онзи ден Както казах чепарето е златен юрдек
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- вече хвърля и на тежко
Малко информация за колегите на юг от Бургас. Днес от 7 до 13 часа, двама човека направихме малко над 8 кг. сафрид между Маслен нос и Коракя. Беше почти тихо. Рибата вземаше най-активно между 25-ия и 30-ия метър. Сафридът е добър, в голямата си част 15-16 см, но излиза и често около педя. Грацата е съвсем малко. На около 5-6 метра дълбочина, кълве на моменти доста активно сардина. Хванаме 32 сардини. Ловихме на жълто и заелено ламе, куки номер 9. Но мисля, че и на каквото да бяхме хвърляли нямаше да има особено значение, рибата беше много активна. Освен нашата лодка нямаше нито една наоколо, което ме учудва. Преди два дни на същото място резулатата беше почти същия - сафрид и сардина. Явно рибата е там тези дни. Пред Мириус е пълно с делфин от няколко дни, вероятно и там е така. За дракона няма да споменавам, пълно е. Добре че сафрида взема по-активно 4-5 метра над дъното та малко успяхме да селектираме. Надявам се да съм бил полезен, успешен риболов на всички колеги.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Малко инфо и от мен.на траката влизане в 06.30 сонара показваше че рибата е там между 10 и 12 метър но не искаше да се храни.към 9.30 10 часът започна да се храни започнахме да хващаме смесен сафрид с сардина даде доста добре.излизане в 12 наобяд краен резултат към 3ма човека и един малък рибар към 8 9 килограма
- КИРО
- Обратна връзка:
Ники,можеш ли да кажеш с какво чепаре беше ?
Иначе инфото за сардината ме радва.
Иначе инфото за сардината ме радва.

Днес бях отново между Траката и Дружба като риболова там започна от 10 ч. та до към 15 ч., т.к. времето се сговни
(така си беше и по прогноза де) Дребен сафридец (да не казвам "Граца") слабичко - предимно по 1,2,3 и рядко по 5,6
но на често
чепарето беше същото, но 10-тка. Имах много откачени риби (чак се изнервих в един момент) Интересното беше, че рибоците шътаха ту към средата, ту в по-горния слой и чак след 13 ч. се въртяха предимно до дъното
През цялото време търсене - на горе, на долу и така почти до края
Краен резултат - 5 кг. Ако не беше се скапало времето.....
....тъкмо им се беше отворил апетита

Последно промяна от nov на Чет Юни 09, 2011 11:16 pm, променено общо 4 пъти.
Давам ти подробно описание.
месина0.16 флуракарбон сънлаин
куки10 номер мустат
чепарето е от зелена коса с нанизана накрая на лопатката молко парченце фосфорна шлауфка и1 2 мм след нея малко кърваво червено топче диаметър1мм
месина0.16 флуракарбон сънлаин
куки10 номер мустат
чепарето е от зелена коса с нанизана накрая на лопатката молко парченце фосфорна шлауфка и1 2 мм след нея малко кърваво червено топче диаметър1мм
Добре си го наскубил бравоnov написа:Днес бях отново между Траката и Дружба като риболова там започна от 10 ч. та до към 15 ч., т.к. времето се сговни(така си беше и по прогноза де) Дребен сафридец (да не казвам "Граца") слабичко - предимно по 1,2,3 и рядко по 5,6
но на често
чепарето беше същото, но 10-тка. Имах много откачени риби (чак се изнервих в един момент) Интересното беше, че рибоците шътаха ту към средата, ту в по-горния слой и чак след 13 ч. се въртяха предимно до дъното
През цялото време търсене - на горе, на долу и така почти до края
Краен резултат - 5 кг. Ако не беше се скапало времето.....
....тъкмо им се беше отворил апетита
![]()

Наслука поздрави.
Вчера от 10.00 до 14.30, трима имаме 7-8кг дребен сафрид
Повечето взехме още в началото на Поворотния буй, гол след гол, по 7-8 бройки, но само 20-тина минути 

Егаси времето
до сряда май няма влизане
И сафридакос може да побегне 

- КИРО
- Обратна връзка:
Нептун си знае работата.
Така дава възможност на рибата спокойно да се размножи.

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
И да порасне, и да пораснеКИРО написа:Нептун си знае работата.

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!