Нема Оправия.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Нема Оправия.

Мнение от krokibg »

Индало,съберете се четири - пет момчета и си го вземете бе,по 20лв на месец ли не можете да отделите.Ето един от начините,да го опазите и на риба и от браконери.Обаче си е ангажимент и голям кур,питайте Ивака :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

До 26 остават има нема 3 дни. В момента бачкам сутрин 0т8.30 вечер до към 20 часа. Преди работа карам малката на градина. Нема кой да ме смени . :evil: Иначе по принцип гйолчето ми харесва доста. И ще се опитам да организирам нещо чрез други хора. Да имах малко повече време....
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: :lol: Ето,виждаш ли,че никои неможе да огрее навсякъде и за всичко.Държавата мисли точно по същия начин и е намерила правилното решение - Да намери друг да се грижи за нещата вместо нея :idea: :idea: :idea: Единственното разминаване в случая е че ако трябва да се направи нещо,ти и хората чрез които или които ще направят нещо,ще трябва да давате мангизи.Държавата обаче,хем не се грижи,хем е намерила начин да реши проблема и на всичкото отгоре и пари взима за това че и се решава проблема.Надявам се ме разбираш какво имам в предвид.А по въпроса с водоема,каквото и да решите,все ще е нещо,ако стане де.Иска се обаче човек да отделя от времето си,като гледам,нямаш такова - за губене.Децата и семеиството са по важни от хобито :smt023 :smt023 :smt023

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

А сега някои от знающите да каже какви са задълженията на наемателите,че ми е интересно.
Все пак трябва да има някакви правила в договорите и има ли контрол в последствие.
Изображение
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

Язовирът може да се използва за риборазвъждане, отдих, туризъм и спортен риболов. Наемателят трябва да поддържа в изправност и основния изпускател и преливник на язовира. Друго задължение на наемателя е да осигурява свободен достъп на животни за за водопой, какато и при поискване да осигури необходимата вода от язовира за напояване на селскостопанските култури, като спазва Закона за водите и съгласува действията си с Общината.
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

indalo написа:До 26 остават има нема 3 дни. В момента бачкам сутрин 0т8.30 вечер до към 20 часа. Преди работа карам малката на градина. Нема кой да ме смени . :evil: Иначе по принцип гйолчето ми харесва доста. И ще се опитам да организирам нещо чрез други хора. Да имах малко повече време....
Иво, аз също нямам никакво свободно време, освен събота и неделя, но ако намериш доказали се като сериозни и коректни кандидати за стопани на язовира (например Слави се интересуваше по едно време), бих могъл да се включа с финанси в евентуално сдружение, като за начало рискувам примерно с едни 1000 лв., с които да се платят 1-2 наема и заплати на охраната на водоема или за част от зарибяването му, или за някаква неотложна нужда.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Ясно.Ама пак да попитам.Взел го е да развъжда риба.Някои проверява ли какво развъжда ,как го развъжда и какво излиза за консумация на пазара.Щом е за отдих, създал ли е условията за което го е взел и има ли право да стържи всичко живо на ред.Питам защото никои не ги е коментирал тези неща и не знам.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

chipi_ написа:Ясно.Ама пак да попитам.Взел го е да развъжда риба.Някои проверява ли какво развъжда ,как го развъжда и какво излиза за консумация на пазара.Щом е за отдих, създал ли е условията за което го е взел и има ли право да стържи всичко живо на ред.Питам защото никои не ги е коментирал тези неща и не знам.
Имам право да си стържа,да си бича,да си чукам,да си пикая в язовира,общо взето,да си правя всичко което ми е кеф,след като си плащам,без да нарушавам законите,да разрушавам стени,кранове и т.н и да взимам пари на такива като тебе :finga: :finga: :finga:

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
chipi_ написа:Ясно.Ама пак да попитам.Взел го е да развъжда риба.Някои проверява ли какво развъжда ,как го развъжда и какво излиза за консумация на пазара.Щом е за отдих, създал ли е условията за което го е взел и има ли право да стържи всичко живо на ред.Питам защото никои не ги е коментирал тези неща и не знам.
Имам право да си стържа,да си бича,да си чукам,да си пикая в язовира,общо взето,да си правя всичко което ми е кеф,след като си плащам,без да нарушавам законите,да разрушавам стени,кранове и т.н и да взимам пари на такива като тебе :finga: :finga: :finga:

Попитах какво се пуичиш пак.Ако знаеш кажи,ако ли не си мълчи.Язовирите тук в Варненски окръг са тъка.Исках да зная има ли контрол и това е .Какви са задълженията и дали някои ги контролира .Не да ми пълни с менделеевата таблица и рибата да ходи като напушена , вари я хващаи или да ми дава билет за баня и тъка нататък.анадънму.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами чети,малко стана работата като с Кремиковци,ония биле источвали Кремиковци,а други пищат.Аз разбирам да е държавно,някои да се меси.Частна фабрика,а някои я источвал.Ми проблема си е на частниците.Ти Чипи,ако искаш да напрпавим един борд на директорите в моята еднолична фирма,какво ще кажеш :lol: :lol: :lol: Имах го преди години този случай,двама от моите работници в фирмата ми,искаха да правят борд на директорите и познаи какво стана ИзображениеИзображениеИзображение Направо направиха борд при безработните.Сега те интересува,какво правя на язовира,ако искаш,да ти обясня и какво правя с жена ми под юргана.Не ставайте смешни,как да ми се бърка някои в частните неща,явно нещо си полудял там из Варна,сигурно е от климата и морския въздух ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Маи аз не съм го написал правилно ли не знам,приемаш го лично.Не визирам тебе.
Попитах не за частен язовир,а за такъв взет под аренда от държавата.Плаша наем и стържи наред,или ако зареби,пуска химии и сучи такси,без да могат 20човека да хванат и една риба.
За мене наи големите крадци са Варненскоокръгските гьоладжии.Та тези същите проверява ли ги някои за това което трябва да спазват.Вземат пари,данъци плащат ли,щом е за спортен риболов
задължени ли са да правят удобства за риболовците,да поддържат и почистват раиона и още мн.неща.
Изображение
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

Колега Chipi, прочети Закона за водите и Закона за рибарството и аквакултурите. В тях, както и в нормативните актове по прилагането им се съдържат отговори на повечето поставени от теб въпроси, в т.ч. какви са задълженията на арендаторите на язовири да ги опазват от замърсяване и увреждане, да поддържат необходимото количество и качество на водите в тях, да съхраняват екосистемите и да предотвратяват стопански щети. Иначе колегата Вичев е прав, че държавата няма право да се бърка в частните му дела, стига да спазва установените от нея законови правила и регламенти.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Не съм го чел закона.Но за мене повечето арендатори са за актове.
И от космоса се вижда какви ги вършат, а един не съм чул да си понесе наказанието.

Благодаря за отговорите.
Изображение
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

chipi_ написа:И от космоса се вижда какви ги вършат, а един не съм чул да си понесе наказанието.
Това в повечето случаи е така, но се дължи на дезертирането на държавата и общините от задълженията си да прилагат законите, а не от липсата на такива.
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bohem_69 »

Dancho M написа:Хората от страните със стари демокрации отдавна са осъзнали, че държавата е лош стопанин, както и че няма безплатен обяд. Разбрали са също така, че хората с повече талант, работливост и предприемчивост заслужено имат по-висок социален и материален статус. Трябва да признаем, че към момента държавата ни нито има воля, нито знае как (по дефиниция тя не разбира от бизнес), нито разполага с ресурси да се грижи за язовирите. Остава възможността й да ги отдаде под наем, с което хем припечелва някой лев, хем се отървава от ангажименти по опазването на тези язовири от риболовците-мърлячи и другата сган-бракониерите. Рибарлъка неизбежно ще става все по-скъпо хоби, но лично аз съм по-съгласен да плащам за практикуването му на някой милеещ за язовира арендатор, отколкото да се чувствам като на бунище на някой свободен или като на стрелбище от бомбите на бракониерите. Колкото до пишман-арендаторите, неизбежно и в България ще настъпи за тях време на прозрачни и ясни правила, ако преди това пазарните закони не са ги изхвърлили от този бизнес.
Напълно съм съгласен с колегата.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”