Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

дефектна скоба - или - не?
Модератор: sapuna
дефектна скоба - или - не?
Здравейте,
въпросната макара е Cormoran Corcast 4Pif Super jet2500.
Ще се ползва с Cormoran Thunderstick 2.4m, 5-25 - http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm, въпреки че
баланса е екстра ми се вижда малка, като детска играчка - някоя зъбатка на кочеринските гьолове/Благоевград и района/ да не я прати в кофата и най-вероятно ще се смени - причината за което са и долните сниимки......поне трябваше да е размер 3000 ама.... пък и няма резервна шпула....
--------------------------------------------------------------------------------
- нормално ли е побожението на скобата на снимка 1 или е дефект?
- не трябва ли скобата да седи като на снимка 2 ?
ПОЗДРАВИ
въпросната макара е Cormoran Corcast 4Pif Super jet2500.
Ще се ползва с Cormoran Thunderstick 2.4m, 5-25 - http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm, въпреки че
баланса е екстра ми се вижда малка, като детска играчка - някоя зъбатка на кочеринските гьолове/Благоевград и района/ да не я прати в кофата и най-вероятно ще се смени - причината за което са и долните сниимки......поне трябваше да е размер 3000 ама.... пък и няма резервна шпула....
--------------------------------------------------------------------------------
- нормално ли е побожението на скобата на снимка 1 или е дефект?
- не трябва ли скобата да седи като на снимка 2 ?
ПОЗДРАВИ
- Прикачени файлове
-
- снимка 1
- makara1.JPG (104.38 KiB) Преглеждано 789 пъти
-
- снимка 2
- makara2.JPG (115.1 KiB) Преглеждано 789 пъти
Re: дефектна скоба - или - не?
Не е нормално да застава скобата по този начин, както на снимка 1. На снимка 2 положението е добро. Може да е изкривена скобата, но може причината да е в пружината или замърсяване да пречи на нормалното затваряне.
Колега пробвай я как реди влакното при първия вариант -може така да си е нормално 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не е дефектна,ами е по лабава пружината.
Много зависи и как я затваряш,ако е на ръка и пак се връща в положение на 1вата снимка,не е добре.
Ако я жасаш с дръжката си е нормално.
Много зависи и как я затваряш,ако е на ръка и пак се връща в положение на 1вата снимка,не е добре.

Аз там съм пораснал...
макарата е чисто нова - седи си в положението на първата снимка, не мисля, че пружината е хлабава - ако беше такава като натисна скобата на долу/снимка 2/ не би трябвало да се връща в положение 1 - стегнато си е не е хлабаво никадеbobo_33333 написа:Не е дефектна,ами е по лабава пружината.
този ъгъл ще окаже ли влияние при реденето на влакното?
мога да пробвам само при положението от снимка 1, при 2 няма как да въртя

- по късно ще пусна снимка как реди - но е под лек конус
Последно промяна от orion_1 на Пет Юни 10, 2011 3:24 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Здравеи колега имах подобен дефект на една макара Магна . Тя беше със старите модели пружина и беше отслабнала след кото си направих нова този дефект не същесвува.
пак казвам - макарата е нова, скобата е стегната - не клапа или нещо подобноЛюдмил Иванов написа:колега имах подобен дефект на една макара Магна . Тя беше със старите модели пружина и беше отслабнала след кото си направих нова този дефект не същесвува.
за да застане в евентуално правилното положение на снимка 2 трябва да се приложи сила, т.е. пружината я държи в положението на снимка 1 и я спира да отиде в положението на снимка 2...
Според мен е дефект. Ролката трябва да седи успоредно на шпулата.
Ако е от "Майсторски риболов" купена няма да има проблем да им я върнеш
Аз преди 2г им върнах 3 корморана като ги видях как редят, оттогава съм я забравил тази марка
смениха ми и една дрънчаща дайва наскоро, точни са хората.
Ако е от "Майсторски риболов" купена няма да има проблем да им я върнеш
Аз преди 2г им върнах 3 корморана като ги видях как редят, оттогава съм я забравил тази марка
смениха ми и една дрънчаща дайва наскоро, точни са хората.