Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Струма
Модератор: bobopeli
В събота в 7.30 вече бях заел любимото си място намира се малко над Бобошево. Едно пакетче захранка и монтаж на леко и се почна.... за стръв използвах хляб(троха) от тоя дето му викат "специален"
пробвах и на мамарци и бял... най-резултатни се оказаха мамарците доста мряна хванах повече от миналата седмица но съжалих че ползвах захранка събра се доста дребосък и ми лазеше по нервите цял ден 

единстеното което мога до спомена за скобара е само пляскаха около мен и това е неможах да ги надхитя имах два силни удара с последващо късане на повода 0.14 но така и не видях за каква риба става въпрос може и кефал или скобар или сомbkd написа:За скобар нищо не спонаваш![]()

Абе скобара не ли вегетарянец - тревопасна риба, клен, сом па и скобар ??? Може и да бъркам нещо ...единстеното което мога до спомена за скобара е само пляскаха около мен и това е неможах да ги надхитя имах два силни удара с последващо късане на повода 0.14 но така и не видях за каква риба става въпрос може и кефал или скобар или сом Laughing Laughing Laughing незнам сега в събота или неделя пак ще съм там и дано да имим по-голям успех

кога нема риба и рака е риба
В неделя и аз бих по струма. Както при колегата и аз немога да се оплача, но и при мен като хвърлих захранка се събра дребосък. За скобара - приятелчето с мен извади един приличен, но само толкова. Видях колеги по реката да вадят дори скобари. Тази седмица пак сме там живот и здраве.
Някой може ли да сподели как ги "морите" кленовете по струма? на кво и кога. Чух че по кресна на леко дъно на рибе излизали големшки.
Мерси за евентуалните мнения
Някой може ли да сподели как ги "морите" кленовете по струма? на кво и кога. Чух че по кресна на леко дъно на рибе излизали големшки.
[/quote]
Абе скобара не ли вегетарянец - тревопасна риба, клен, сом па и скобар ??? Може и да бъркам нещо ...
[/quote]
ей момче чети внимателно какво съм писал по нагоре (троха) незнам колко разбираш от биологията на рибите.... аз нищо неразбирам но скобар съм ловил на бял червей особено по Дунав, по Струма имам хванати скобари и на торен може и случайно да е не съм биолог, а я ми кажи зимата що ядат голи тройти аз ползвам червени и бели, за цветя ли ги мисмят незнам
Абе скобара не ли вегетарянец - тревопасна риба, клен, сом па и скобар ??? Може и да бъркам нещо ...

ей момче чети внимателно какво съм писал по нагоре (троха) незнам колко разбираш от биологията на рибите.... аз нищо неразбирам но скобар съм ловил на бял червей особено по Дунав, по Струма имам хванати скобари и на торен може и случайно да е не съм биолог, а я ми кажи зимата що ядат голи тройти аз ползвам червени и бели, за цветя ли ги мисмят незнам

най-често на леко на троха от този френския хляб или миниатюрна рибка. за полу лекото не съм пробвал и несъм и чувал да търсят кефал тука го използват за мрянаzvezdes написа:В неделя и аз бих по струма. Както при колегата и аз немога да се оплача, но и при мен като хвърлих захранка се събра дребосък. За скобара - приятелчето с мен извади един приличен, но само толкова. Видях колеги по реката да вадят дори скобари. Тази седмица пак сме там живот и здраве.
Pocko написа:Колега по-кротко с тона. Просто ми стана интересно на троха ли си се чудил дали е било сом, клен или скобар? Момче съм да , ама ти по кротичко го раздавай брат

Клена или кефала както му се вика съм го морил по струма главно на малка рибка от самата река от 3-4 до 10 см и предимно на плувка.
Значи нищо особенно, монтираш си такава плувка, че малката рибка да не ти я потапя, повод около 30 до 40 см и започваш да обикаляш
.
Аз търся дълбоки места с бърза или въртяща се вода(образува се при навлизането на водата срешщу скалипри голям ъгъл, кадето се образуват по принцип вировете). Понякога удря в голямото течение или завъртане а по някога по тихите места до тях или покрай скати и камани във вира, трябва да си точен със замятането
.
Имало е дни с по 3-4 а е имали и дни с по 20-30 и се налагало да ги впъщам повечето обратно в реката.
Подобна процедура може и на тжко но е по мързеливо и не е толкова резултатно.
Ако можеш да събереш инфо за местата кадето ще ходиш гледай да не е гърмяно през последните седмици, ако има въобще такива места вече.
Дано съм бил полезен и приятно изкарване по Струма!
Значи нищо особенно, монтираш си такава плувка, че малката рибка да не ти я потапя, повод около 30 до 40 см и започваш да обикаляш

Аз търся дълбоки места с бърза или въртяща се вода(образува се при навлизането на водата срешщу скалипри голям ъгъл, кадето се образуват по принцип вировете). Понякога удря в голямото течение или завъртане а по някога по тихите места до тях или покрай скати и камани във вира, трябва да си точен със замятането

Имало е дни с по 3-4 а е имали и дни с по 20-30 и се налагало да ги впъщам повечето обратно в реката.
Подобна процедура може и на тжко но е по мързеливо и не е толкова резултатно.
Ако можеш да събереш инфо за местата кадето ще ходиш гледай да не е гърмяно през последните седмици, ако има въобще такива места вече.
Дано съм бил полезен и приятно изкарване по Струма!
-
- фен клуб-скобар
555
В този сезон е резултен риболовът на череша, слива и черница.
Махаш костилката на черешата,прекарваш повода от там и закачаш за вирбела.Ползва се малка тройка № 6-8.Куката остава в черешата и въобще не се вижда.Ако не съм го обяснил добре ,питайте.
Махаш костилката на черешата,прекарваш повода от там и закачаш за вирбела.Ползва се малка тройка № 6-8.Куката остава в черешата и въобще не се вижда.Ако не съм го обяснил добре ,питайте.
-
- вече хвърля и на тежко
Кленовете а???
До сега съм имал 3 бр. към кило и трите се излъгаха на спининга ми, на воблерчета Goldy.

Love & Ribolov