Билет за бебе

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

Билет за бебе

Мнение от yancho »

Здравейте колеги, мога ли да изкарам риболовен билет на моето 6 месечно бебе :lol: , идеята ми е че аз и жена ми имаме билети и като изкарам и на лапето ще мога да хвърлям 3 пръчки на Марица. Задавам въпроса тук защото нямам възможност да излезна от работа и да ида до ИАРА, а може и някои друг да го е правил тоя номер.
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: Билет за бебе

Мнение от Ачо ♣ »

yancho написа:Здравейте колеги, мога ли да изкарам риболовен билет на моето 6 месечно бебе :lol:..............
В Закона за рибарството и аквакултурите е казано следното,в раздел любителски риболов:
Чл.22.(1) Любителски риболов извършват физически лица,които притежават билет за любителски риболов.
...............................................................
Чл.23.(2) Децата под 14-годишна възраст могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов.
И тъй като в закона никъде изрично не е посочен долен праг за възрастта на детето,спокойно си изваждаш на бебето риболовен билет,завеждащ го на водоема и започваш да го обучаваш,как се лови риба!!! :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

Може да извадиш и на баби и дедовци и метаи 20-30 въдици спокоино а наи-добре на целия бряг :axe: :axe: :axe:
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

Любителски риболов извършват физически лица,които притежават билет за любителски риболов.

Много съм любопитен каква щека ще му завреш в ръцете на малкия. Платформа ще ползвали?
granichar.org
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Ахахаха :lol:
Викат ми Николаев :)
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Абе вие ако на тва викате бракониерство колко риба ще фане с 3 въдици замислете се за истинските бракониери дет ловят с мрежи ток и т.н.
Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yancho »

Абе хора вие нормални ли сте ???
Става дума като ида на Марица да си разпъна стойката с трите геги и да си пия бирата. Сигурен съм, че повечето които се изказаха по темата си прибират дори и писалчиците, а тук се правят на незнам си какво.
Получих отговор на въпроса си така че моля модераторите да заключат темата.
Изображение
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

yancho написа:Абе хора вие нормални ли сте ???
Става дума като ида на Марица да си разпъна стойката с трите геги и да си пия бирата. Сигурен съм, че повечето които се изказаха по темата си прибират дори и писалчиците, а тук се правят на незнам си какво.
Абе ние сме си много нормални ,но ти маи неси
Има си закон и там си пише на река 1 въдица но дано минат когато си с повече от ИАРА и сам ще разбереш ако ще и 10 билета в теб да има
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

ben_lyusien написа:
Има си закон и там си пише на река 1 въдица но дано минат когато си с повече от ИАРА и сам ще разбереш ако ще и 10 билета в теб да има
:smt023
Викат ми Николаев :)
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

Въпроса е принципен а не колко риба ще налови.
Тогава според чл. 24 ал. 1. В изкуствените водни басейни имаш право на 3 въдици означавали, че аз и жена ми като имаме билети и право на общо 6 въдици да докарам половината съседи и да им ръгна по една сопа в ръцете и съм законен?
Аиде поумувай върху това? Ами ако ги "декларирам" /съседите/ за стойки дали става ?
В закона никъде не е казано какви трябва да са стойките метални, органични, одухотворени и т.н.
granichar.org
Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yancho »

ben_lyusien написа:
И как според теб ще реагират от ИАРА като минат и ТИ и 2-ма твои приятели(всичките с билети) сте хвърлили по една пръчка и пиете бира?
Съответно как биха реагирали ако аз, жена ми и детето(и тримата с билети) сме хвърлили три пръчки и седим и си пииме бирата?
Кажи де, как ще реагират според теб?
Изображение
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Ще проверят 3-те билета и ще ти пожелаят приятен ден :lol: Всичко си е по реда, щом и 3-мата присъстващи са там. Иначе всеки ше може да носи по 10 билета на приятели като ходи сам... Но там ли е народа ... 50 човека, 50 билета, 50 въдици ... Чао лек ден и толкова :mrgreen:
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yancho »

kesh написа:Ще проверят 3-те билета и ще ти пожелаят приятен ден :lol: Всичко си е по реда, щом и 3-мата присъстващи са там. Иначе всеки ше може да носи по 10 билета на приятели като ходи сам... Но там ли е народа ... 50 човека, 50 билета, 50 въдици ... Чао лек ден и толкова :mrgreen:
:smt023 именно и аз това имах в предвид
Мисля че темата се изчерпа
Изображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

МОЖЕ

Дъщеря ми е на 3.5 години и има билет от 2 годишна. :D
И цели три въдици за затворените водоеми и една за реките. :D
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Аз като не мога да си хвана риба с една въдица,колко деца трябва да имам за да хвана нещо?

Направо ме разби тази тема. :lol:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Заключено

Обратно към “Риболовен билет и документи”