Как ви се вижда тази лодка?

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Как ви се вижда тази лодка?

Мнение от Gogo55 »

Благодарение на снимките който беше пуснал трапера-да е жив и здрав
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 6&start=15
Вчера си направих и аз котва, дано да върши работа.Правих я без размери на око.Направих и леки промени в конструкцията :lol: въжето си е вързано само в горната част на дръжката , а ако се заклещи ще се скъса свинската опашка и долните зъби няма да бъдат фиксирани под точно определен ъгъл към дръжката. Така ще трябва да излезне от заклещването.Имам идея и за още един вид котва която ще направя при нужда.
Прикачени файлове
Kotvata na Gogo.JPG
Kotvata na Gogo.JPG (103.15 KiB) Преглеждано 849 пъти
Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Gogo55 »

Неусетно се мина почти година от както се сдобих с тази лодка.За последния месец подобренията след котвата са:
1.количка-триколка с която спокойно сам човек може да си изтъркаля лодката до водата без да е нужно леката кола да търси удобно място по бреговата ивица.
2.Ролки на ремаркето и лебедка за лесно пускане и качване на лодката върху нормално ремарке за лека кола и то от сам човек без да си дава зор.
3.Платно със мачта.
Най се кефя на платното защото при почти никакъв вятър лодката се движи с около 5км/час, няма никакъв разход ни за бензин, ни за ток, а скороста си е прилична.
Прикачени файлове
s platnoto 12.VII.2011.JPG
s platnoto 12.VII.2011.JPG (103 KiB) Преглеждано 830 пъти
lodkata na Gogo s remarketo i trikolkata.JPG
lodkata na Gogo s remarketo i trikolkata.JPG (124.12 KiB) Преглеждано 830 пъти
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Красота! :D
С платното е супер!
Снимката с кучето много кефи.
Това с ролките е много удобно.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Колега, колко е дълго ремаркето и лодката.Предполагам, че нямаш проблеми при превозването.Замислял съм се за подобен вариант и за моята.Двама мъже спокойно я качваме на горен багажник,също без проблем я пренасяме на близко.Лошото е, че често сме само аз и жената, а тя не може да окаже никаква помощ при качване.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

КАЯ, твоята колко килограма е? Щото и аз нямам колесар и качваме моята ЛАГУНА-3 на горен багажник на ванчето ми, ама за двама души си е верно голямо напъване. Няколко пъти сме го правили с 2-ма, зор е! Иначе трима като хванем единия отзад и двамата отстрани, никакъв проблем не е.

Имам едно ремарке, регистрирано. Приемам идеи какво мога да направя с него, нещо като колесар... :roll:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Нямам представа.Не съм я претеглял досега.По предварителни сметки би трябвало да е около 60-70 кг.
Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Gogo55 »

Значи относно дължината на ремаркето то тя е точно 3м., Лодката е 4,10м., носа на лодката се пада точно на около 10см. зад ябълката което е на около 40-50см зад задната стена на бусчето и няма проблеми да опира при всякакъв терен-изпробвано е вече няколко пъти.Назад стърчи около 1,2м. зад задната каната на ремаркето но според правилника може да се вози извън габаритен товар до 1,3м който да стърчи зад ремаркето, но трябва да се вижда номера и светлините.Тази година съм минал поне през 5-6 вида висящи на тайно полицай който не са изявили интерес и не са ме спряли за да ме питат с колко лв карам в час, разбира се спазвам стриктно всеки един знак и не се ядосвам ако пристигна някъде с 20 мин по късно заради това.Отделно си питах преди да започна това и ми казаха че ако се вижда номера и светлините и се вместя в тези 1,3 метра както и че ако имам червен флаг няма да ми се правят проблеми.Иначе и аз доста се чудих и умувах дали ще бъде ефективно и чак след като се убедих от законна гледна точка, и след това и от практична гледна точка че може, го направих така.По време на път закрепям един червен байряк на задната стена на лодката.Заради видимоста на номера и да не се променя конструкцията на самото ремарке се наложи лодката да е толкова високо сложена над самото ремарке, но при скорости до 80-100км/час няма проблеми може би защото лодката ми е лека/около 80кг./, въпреки че я пълня с багаж защото има към 1 кубик преден багажник, и още около 1 кубик в нея.В самата лодка си прибирам всичкия рибарски такъм, нейния мотор и туристическите маса и столчета, така че в бусчето остава само чантата с дрехите и храната.Наложи се във резервната гума която е най-отпред на ремаркето да сложа и един чувал с пясък за да се получи баланс и да не тежи на теглича.Благодарение на този баланс когато я прибирам в гаража я откачам от колата и съвсем спокойно си я избутвам сам вътре без да ми тежи, и без да се напрягам както си е с ремаркето.В гаража съм подготвил само две подпиралки с който подпирам ремаркето отзад и отпред да не се накланя така че спокойно да мога да се катеря върху лодката и да слагам багажа в нея без да се притеснявам че ремаркето ще се кълдубне напред или назад, а когато е закачено за колата няма такава опасност и спокойно се разхождам върху лодката когато си подреждам багажа.Ето така изглежда в походно състояние и заради височината на предната седалка на буса няма проблеми със виждането назад, може би ако е на лека кола където седалката на шъофъора е доста по ниско няма да има видимост на зад и ще трябва по големи странични огледала.Преди да достигна до това положение просто слагах няколко външни стари гуми в самото ремарке и лодката върху тях яко привързана за самото ремарке и така движих няколко пъти за проба.Там имаше проблем само с качването и свалянето обаче и все си трябваха поне двама човека, и преди да я свалим или качим на ремаркето трябваше да я опразвам от багажа за да олекне.Заради това качване и сваляне се наложи два дена да си играя и да се правя на заварчик, както и да купя лебедката но сега съм доволен.Справям се сам със качването и свалянето, а жената само гледа умно отстрани и прави салатата и сипва ракията докато я пусна на вода.
ПС:Имам обаче едно предимство което сигурно няма да важи за всички видове лодки.Точно над трито ролки на задната стена на ремаркето се пада края на отвора в който влиза подвижния кил и там самия корпус на лодката е много подсилен така че няма опасност ролките от ремаркето да влезнат в лодката или да я счупят.Ако го нямаше това подсилване на самата лодка точно там където опират тези ролки сигурно щеше да е проблем, особено при път с дупки където има доста подскачане на ремаркето и лодката.С две думи просто имах ремарке а нямах колесар, ако нямах ремарке щях да правя или да купувам истински колесар но така или иначе ремаркето си стоеше с години не използвано и затова влезна в употреба.
Прикачени файлове
Lodka remarke bus.JPG
Lodka remarke bus.JPG (130.42 KiB) Преглеждано 814 пъти
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Гледам, че на твоето ремарке се сваля и предната каната. Предполагам, че и задната. Ако е така, то тогава има възможност лесно да се измисли накаква прилична стойка за лодка вътре в самото ремарке. На моето се отваря само задната каната, предната е заварена за страничните. Май ще е по-лесно да си направя някакъв колесар, само трябва да прочета в темите как стоят нещата с регистрацията сега. Мисля, че имаше писано в няколко теми по въпроса с регистрирането. Осевн ако след написаното не са настъпили сериозни промени :roll:
Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Gogo55 »

А така изглеждаше преди да направя подобрението по ремаркето, когато лодката просто беше върху няколко външни гуми привързана за ремаркето, и си трябваха поне двама човека за качването и свалянето и.
Задната каната се сваля, но когато е пусната да е легнала тази каната не се вижда номера на ремаркето и другарите полицаи сигурно ще глобяват.Затова се наложи цялата лодка да е над нивото на ремаркето и да не се правят промени по конструкцията му.
Предимството на цялата тази галимация е че сега ако ми потрябва ремарке то си го имам, просто свалям лодката с нейната си триколка да си стой в гаража а ремаркето си го ползвам по предназначение.Иначе ако бях продал ремаркето и бях купил колесар щях да потъна поне няколкостотин лв още преразход за това удоволствие и нямаше да имам ремарке.Оказа се че цените на колесарите са доста над цените на ремаркетата.
Прикачени файлове
lodka remarke predi.JPG
lodka remarke predi.JPG (129.3 KiB) Преглеждано 813 пъти
Последно промяна от Gogo55 на Вто Юли 19, 2011 8:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Уфф, верно, бях забравил за номера :oops: :D
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”