Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

кой с какъв прът е за чепаре
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Re: кой с какъв прът е за чепаре
вярно е прави сте
имах такава случка веднъж
имах такава случка веднъж
АААА и аз сега зимата на такава пръчка ги ловя гранд резервата кабернето от 2007 е уникално, сира и мавруд става, но най ми е шик органика 2008 ( и резервата2007 де, ама после много си настъпвам джобовете) А наздраве..ама е уникално,нали??
"Терра тангра" е избата!

-
- новобранец
здравеите аз си реших проблема със сопата зех си един фидер на филстар
па си харесах и ена макара пак на филстар премиер 3г и се пооборудвах засега
днес ги пробвах работят доста добре само карагиоза дето го няма ама ще го
чакаме няма как
па си харесах и ена макара пак на филстар премиер 3г и се пооборудвах засега
днес ги пробвах работят доста добре само карагиоза дето го няма ама ще го
чакаме няма как
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, след всичките караници и припирни така и не разбрах коя пръчка е оптимална за зарган и сафрид от брега.. колко трябва да е дълга и каква акция да има. Ако може моля някой да ми разясни че имам само 2 въдици по 2.15 и 2.20 м и не са мн удачни от брега.. ще съм благодарен ако може и линкове да ми дадете та да си харесам някоя с моя ограничен бюджет. Поздрави и наслука на всички!!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
- atanasov1589
- ще става разбирач
Дядо Коледа мина през нас (малко с закъснение,ама аз не му се сърдя) Shimano Catana CX 270H
За лодка
Дължина: 2,70
Акция: 20-50 гр.
Секции:2
За лодка
Дължина: 2,70
Акция: 20-50 гр.
Секции:2
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

MACRO TELE SURF е много здрав и мощен карбонов прът изработен от високомодулен карбон IM7 със SIC водачи като последният е сгъваем.Дължина 4,50м., на 5 секции, тежина 440гр., акция 40-120гр. и транспортна дължина 110см. Бил някъв модел сърф пръчка квото и да значи това та подариха ми го за риболов на сафрид от брега дали ще става.Вярно малко тежичък ама аз рядко чепарувам предпочитам да го ловя на плувка не с този прът разбирасе

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- ivalpetkov
- разбира нещата
Пешо малко ми се струва тежичък да ти кажа.Цял ден ако махаш с полвин кило в ръката си е трудна работа...И като сложиш макарата....Мисля,че въпреки това може да си го ползваш за чепаруване.Ако наистина рядко ходиш на чепаре що да не може.И ако нямаш по подходяща пръчица за целта... 
На харизан кон зъбите не се гледали....
Дано да ти е кадемлийска новата пръчка...

На харизан кон зъбите не се гледали....

Дано да ти е кадемлийска новата пръчка...

Пешо за чепаруване ще става чудесно на както са ти казали и колегите преди мен е тежичък ще ти скъса ръцете казвам ти го от опит аз имам един колмик почти същите параметри 4,5м акция 30-100гр тежи 425гр при целодневен риболов и съм гроги но си реших проблема с лодкаPe6o_Tikvata написа:![]()
Колеги подариха ми този прът.
MACRO TELE SURF е много здрав и мощен карбонов прът изработен от високомодулен карбон IM7 със SIC водачи като последният е сгъваем.Дължина 4,50м., на 5 секции, тежина 440гр., акция 40-120гр. и транспортна дължина 110см. Бил някъв модел сърф пръчка квото и да значи това та подариха ми го за риболов на сафрид от брега дали ще става.Вярно малко тежичък ама аз рядко чепарувам предпочитам да го ловя на плувка не с този прът разбирасе![]()

Предложете ми пръчка и макара за риболов с чепаре от брега..Благодаря
Много могат да ти се предложат ама парите нямат ли значение . Уточни ....
До 100лв. за пръчка и макара ще мога да отделяMARLIN написа:Много могат да ти се предложат ама парите нямат ли значение . Уточни ....

- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Бих ти препоръчал една серия на globe мисля че беше ,пръта се казва Thunder.Има го в размери 3,60 , 3,90 , 4,20 за 4,50 не съм сигурен дали го има.За цената си от около 75 лева е прекрасна и много стегната пръчка.Акцията и е около 80грама и работи еднакво добре с бомбарда и чепарета с олова 50-60 гр.Водят я телемач но по скоро е лек сърф.Лично аз ползвам един 4метров Couguar 40-60гр. тъй като е по мек и е с междинна акция(строй) .Което ме предпазва от късания тъй като замахвам по силно а и чепаретата които ползвам са относително по тънки.
-
- новобранец
Аз ползвам това във варианта му до 60гр.Много съм доволен мятам зверски и с 50грмаови олова и нямам проблеми(да чукна на дърво)!
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=
Гледам има примоция на такива с по-малка и по-голяма акция!
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=
Гледам има примоция на такива с по-малка и по-голяма акция!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Това по горе не е лошо....Аз съм с Тъндъра на 4.90.Както пише акция 80 и работя и с бомбарда и с чепаре.С чепарето 50-60 грама олово ги мятам зверски като изпразвам шпулата.Като недостатък ще кажа,че е по тежък и ръката се натоварва.Иначе виждам това в предния пост на Линеафето е хубав прът за чепаре.Това е лично мнение де.И цената му е добра. 
Акцията на 40-80 става,пък може и с бомбарда.Иначе тази на промоция 60-100 грама ми се струва,че ще вади гирляндите сафрид като топъл хляб.Пак уточнявам-лично мнение.На мен ми харесва тази пръчка.По лека е от Тъндъра на глоб.

Акцията на 40-80 става,пък може и с бомбарда.Иначе тази на промоция 60-100 грама ми се струва,че ще вади гирляндите сафрид като топъл хляб.Пак уточнявам-лично мнение.На мен ми харесва тази пръчка.По лека е от Тъндъра на глоб.
Тъндъра сие много добра пръчка с доста по дълга дръжка за по добро замятане
п.п.Нищо лошо обаче за 1 година счупих 2 и то при замятане точно на едно и също място и 2-те дъното на т-то коляно оказа се че подложката законтряща в 4-тото коляно е само 3см. и при двете пръчки-ползвам олова до 40гр.
но въпреки това е добра (малко тежка)пръчка и прави добра дистанция говоря за 3,90
на имащите такива (здрави) им завиждам благородно
зарави този тъндър приключих ползването на телескопични пръчки ползвам само на 3 части
п.п.Нищо лошо обаче за 1 година счупих 2 и то при замятане точно на едно и също място и 2-те дъното на т-то коляно оказа се че подложката законтряща в 4-тото коляно е само 3см. и при двете пръчки-ползвам олова до 40гр.
но въпреки това е добра (малко тежка)пръчка и прави добра дистанция говоря за 3,90
на имащите такива (здрави) им завиждам благородно
зарави този тъндър приключих ползването на телескопични пръчки ползвам само на 3 части
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!