кой с какъв прът е за чепаре

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
nikolai8585
новобранец
новобранец

Re: кой с какъв прът е за чепаре

Мнение от nikolai8585 »

вярно е прави сте
имах такава случка веднъж
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

..ама е уникално,нали??
"Терра тангра" е избата!
АААА и аз сега зимата на такава пръчка ги ловя гранд резервата кабернето от 2007 е уникално, сира и мавруд става, но най ми е шик органика 2008 ( и резервата2007 де, ама после много си настъпвам джобовете) А наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

здравеите аз си реших проблема със сопата зех си един фидер на филстар
па си харесах и ена макара пак на филстар премиер 3г и се пооборудвах засега
днес ги пробвах работят доста добре само карагиоза дето го няма ама ще го
чакаме няма как
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

Здравейте, след всичките караници и припирни така и не разбрах коя пръчка е оптимална за зарган и сафрид от брега.. колко трябва да е дълга и каква акция да има. Ако може моля някой да ми разясни че имам само 2 въдици по 2.15 и 2.20 м и не са мн удачни от брега.. ще съм благодарен ако може и линкове да ми дадете та да си харесам някоя с моя ограничен бюджет. Поздрави и наслука на всички!!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

Дядо Коледа мина през нас (малко с закъснение,ама аз не му се сърдя) Shimano Catana CX 270H
За лодка
Дължина: 2,70
Акция: 20-50 гр.
Секции:2
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Колеги подариха ми този прът.
Изображение
MACRO TELE SURF е много здрав и мощен карбонов прът изработен от високомодулен карбон IM7 със SIC водачи като последният е сгъваем.Дължина 4,50м., на 5 секции, тежина 440гр., акция 40-120гр. и транспортна дължина 110см. Бил някъв модел сърф пръчка квото и да значи това та подариха ми го за риболов на сафрид от брега дали ще става.Вярно малко тежичък ама аз рядко чепарувам предпочитам да го ловя на плувка не с този прът разбирасе :lol: :lol:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Пешо малко ми се струва тежичък да ти кажа.Цял ден ако махаш с полвин кило в ръката си е трудна работа...И като сложиш макарата....Мисля,че въпреки това може да си го ползваш за чепаруване.Ако наистина рядко ходиш на чепаре що да не може.И ако нямаш по подходяща пръчица за целта... :)
На харизан кон зъбите не се гледали.... :D
Дано да ти е кадемлийска новата пръчка... :drinkers:
krasi81

Мнение от krasi81 »

Pe6o_Tikvata написа::D :D Колеги подариха ми този прът.
Изображение
MACRO TELE SURF е много здрав и мощен карбонов прът изработен от високомодулен карбон IM7 със SIC водачи като последният е сгъваем.Дължина 4,50м., на 5 секции, тежина 440гр., акция 40-120гр. и транспортна дължина 110см. Бил някъв модел сърф пръчка квото и да значи това та подариха ми го за риболов на сафрид от брега дали ще става.Вярно малко тежичък ама аз рядко чепарувам предпочитам да го ловя на плувка не с този прът разбирасе :lol: :lol:
Пешо за чепаруване ще става чудесно на както са ти казали и колегите преди мен е тежичък ще ти скъса ръцете казвам ти го от опит аз имам един колмик почти същите параметри 4,5м акция 30-100гр тежи 425гр при целодневен риболов и съм гроги но си реших проблема с лодка :lol: :lol: и вече единствено го ползвам за платерина от брега там теглото няма значение
tns
новобранец
новобранец

Мнение от tns »

Предложете ми пръчка и макара за риболов с чепаре от брега..Благодаря
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Много могат да ти се предложат ама парите нямат ли значение . Уточни ....
tns
новобранец
новобранец

Мнение от tns »

MARLIN написа:Много могат да ти се предложат ама парите нямат ли значение . Уточни ....
До 100лв. за пръчка и макара ще мога да отделя :drinkers:
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Бих ти препоръчал една серия на globe мисля че беше ,пръта се казва Thunder.Има го в размери 3,60 , 3,90 , 4,20 за 4,50 не съм сигурен дали го има.За цената си от около 75 лева е прекрасна и много стегната пръчка.Акцията и е около 80грама и работи еднакво добре с бомбарда и чепарета с олова 50-60 гр.Водят я телемач но по скоро е лек сърф.Лично аз ползвам един 4метров Couguar 40-60гр. тъй като е по мек и е с междинна акция(строй) .Което ме предпазва от късания тъй като замахвам по силно а и чепаретата които ползвам са относително по тънки.
eladjia
новобранец
новобранец

Мнение от eladjia »

Аз ползвам това във варианта му до 60гр.Много съм доволен мятам зверски и с 50грмаови олова и нямам проблеми(да чукна на дърво)!
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=
Гледам има примоция на такива с по-малка и по-голяма акция!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Това по горе не е лошо....Аз съм с Тъндъра на 4.90.Както пише акция 80 и работя и с бомбарда и с чепаре.С чепарето 50-60 грама олово ги мятам зверски като изпразвам шпулата.Като недостатък ще кажа,че е по тежък и ръката се натоварва.Иначе виждам това в предния пост на Линеафето е хубав прът за чепаре.Това е лично мнение де.И цената му е добра. :)
Акцията на 40-80 става,пък може и с бомбарда.Иначе тази на промоция 60-100 грама ми се струва,че ще вади гирляндите сафрид като топъл хляб.Пак уточнявам-лично мнение.На мен ми харесва тази пръчка.По лека е от Тъндъра на глоб.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Тъндъра сие много добра пръчка с доста по дълга дръжка за по добро замятане

п.п.Нищо лошо обаче за 1 година счупих 2 и то при замятане точно на едно и също място и 2-те дъното на т-то коляно оказа се че подложката законтряща в 4-тото коляно е само 3см. и при двете пръчки-ползвам олова до 40гр.

но въпреки това е добра (малко тежка)пръчка и прави добра дистанция говоря за 3,90

на имащите такива (здрави) им завиждам благородно

зарави този тъндър приключих ползването на телескопични пръчки ползвам само на 3 части
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”