Мнение за фидер с плетено основно и повод ФК

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Мнение за фидер с плетено основно и повод ФК

Мнение от pojara28 »

къса се повода на различни места при куката по средата на повода. Днес скъсах три четири пъти и при горния възел на повода но не на самия възел. От части проблема си го реших с тоя ластик между основното и повода, но искам или монтажа да го направя от някакъв по-разтеглив монофил или да заместя тоя ластик с нещо с по-тънко сечение но си нямам на идея с какво. А иначе вече станах фен на плетеното влакно. Усеща се всяка вибрация при течението на което ловя, никаква пазва контрола върху рибата при вадене е невероятен. Ще го доискусоря монтажа и няма да сложа вече монофил на фидера.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Да не би влакното от което правиш повода да е старо и за това да се къса? Пробвал ли си различни марки?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Смених го вече :lol: май наистина това бе проблема но ластика си остава :D
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ем щом те кефи, ама с качествен флуоро или монофилен повод аз ползвам вирбелче там :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

пак за моя проблем решил съм окончателно да сменя ластика със ето това:
http://fishing-market.com/shop/product/ ... 80-mm.html
не че и ластика вече не ми е част от въоръжението но ще си изфиним още малко
та някой да го е пробвал или нещо подобно
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

pojara28 написа:пак за моя проблем решил съм окончателно да сменя ластика със ето това:
http://fishing-market.com/shop/product/ ... 80-mm.html
не че и ластика вече не ми е част от въоръжението но ще си изфиним още малко
та някой да го е пробвал или нещо подобно
По-принцип е предназначено за направата на монтажи.... Хубаво ще изтъняваш, само ,че това изобщо не е тънко :wink:

Ластик Cenex Feeder Gum 0.80 mm , това може би е същото като ...

http://hristocarp.com/shop/product_info ... cts_id=679

Изображение

Ако искаш да ти е по-фина линията може да огледаш и ластиците за директни и щеки :roll:

Въпреки ,че основния проблем ти е плетеното влакно съчетано с риболова на река :D :D :D
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Смени плетеното с монофил за река.Проблема е в него ,не в повода.И за реката не падай по-долу от 0.12.Скобарите взимат с як удар по върха,плетеняка няма разтегливост и удара го поема повода.А и малко да не е привързан както трябва и рибата ти казва чао.Имах същият проблем преди години и го реших по този начин.Сега в тоя сезон даже ловя с поводи 0.14 и 0.16мм,което противоречи с принципите ми ,но рибите си взимат еднакво добре.Ако пробваш да ловиш с отпуснат аванс ще имаш откачени риби.Същата ситуация се получава и с байт рънера.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

с монтажа който ползвам късанията паднаха на 0, а от закачени 16 скобара откачих един и то заради куката. Плетеното влакно вече не го давам за нищо. А power gum-а знам че е дебел, но и сегашния ластик който ползвам е около 1-2 мм. Та 0.8 ми звучи мн фино а и ако целия монтаж е от него ще бъде още по добре .
Последно промяна от pojara28 на Вто Сеп 20, 2011 9:11 am, променено общо 1 път.
скобара е риба проклета
Изображение
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Колега,има един принцип -колкото по-просто-толкова по-просто.Важи за мач монтажите и за фидера.Ако скъсам на реката монтаж за една минута съм отново на линия.Това с клуповете отдавна съм го изхвърлил в практиката,иначе го показвам на начинаещи.А колкото за плетеняка ОК,лови си с него,като застудее ще те питам пак как си :wink: Дано макарата и фидера са ти от по-високия ценови клас.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

pojara28 написа: Плетеното влакно вече не го давам за нищо.
перфектно е!

Нищо му няма зимата - не плашете човека!
Изображение

Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

topsoft написа:
перфектно е!

Нищо му няма зимата - не плашете човека!
Плетеното влакно си има своето предназначение и за някои цели наистина е перфектно.

Не става обаче за риболов на големи риби!

Не е препоръчително за риболов на река в средно и бързо течение. Освен това събира и много боклуци , за разлика от монофила. Да не говорим ,че ако не се изръсиш с по-солидна сума пари е по-дебело от монофил 0,18 мм. и то доста, от там има и по-голямо съпротивление :idea:

И не на последно място е за употреба при температура над 5 градуса, говорим за зимата.

Ето при такива условия става на тел ....

Изображение

Хайде сега се обоснови и ти :wink:
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Коки,аз не си търкам клавиатурата .Ще разберат някои неща ,ама нека първо се набутат малко.Пък после ,като тръгне да си сменя и ролката на бигела и т.н. ще прозре истината.Питай патило ,не старило.Добра снимчица си избарал :wink:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Не знам дали мога да се обоснова, ще кажа следното, което имам аз като опит (макар и малък):

Ловя с това: http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html , 8lb.

Най-голямата риба, която съм вадил с него е около 3,5 кг., така че не споря за големите риби, не съм ги ловил, а не са ми и цел, но не мисля, че ще имам проблем и с по-големи, особенното, е да нагласиш аванса така, че при зверско кълване да не скъса повода.

За реките - лових с него на р. Искър 3 месеца от януари до март, без никакъв проблем, явно не съм попаднал в ситуация при която да замръзне както това на снимката.

Никой не карам да лови с плетено влакно, навремето попитах, отговориха ми хората и прецених, че е добре да го пробвам, харесва ми и си ловя с него.
Изображение

Изображение
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

За опита се разбра,има време ще ти станат ясни много неща.Още не си виждал двоен Аксел с чупка в кръста правен от фидер.И това ще ти се случи.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

плувката2006 написа:За опита се разбра,има време ще ти станат ясни много неща.Още не си виждал двоен Аксел с чупка в кръста правен от фидер.И това ще ти се случи.
Ма ти ако няма да казваш нещо смислено както колегата Калин на пример, който е обосновал вижданията си, си гледай плувката и не ми спами темата...тамън няма си протъркаш клавиатурата.
Под опит имах предвид с плетено влакно, за една година още не съм видял недостатък, а доста го ползвам. Като тръгне да ми замръзва зимата евентуално, в което много се съмнявам, макарите са с по 2 шпули сменям и тва.
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”