Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Питанка за цвета на влакно
Модератор: sapuna
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Питанка за цвета на влакно
....добре де, про шаранджийте не излизат с друго освен флорисцентно монофилно влакнокоето от най-простия челник свети на спирали и всяка макара е с различен цвят, синьо,зълто, лилаво. Основното няма пряка връска със стръвта куката и т.н. какво му мислите, това е за лично одобство.
-
- и господ не е толокова добър
Koгато се лови на близки дистанции и въдицата се налага да е горе, вирната, цвета е от огромно значение 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....благодарско за инфото, не го знаех.snegk написа:Koгато се лови на близки дистанции и въдицата се налага да е горе, вирната, цвета е от огромно значение

-
- разбира нещата
Слагай у шоклидер и бягай в Монтана
поне 20 м. 0,40-0,50мм 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
Визирам водоеми които имат някаква видимост.Ако говорим за мътна река, то няма значение, но ако говорим за бистра река, също има значение.Като говоря за река, казвам за такава, на която да се хване шаран се иска голям майсторлък и търпение, името ще го запазя в тайна. Само не ми давайте пример, че с някакъв си цвят сте хванали, колко си риби, защото в него момент ако сте били с флурокарбон, то рибите може да са били двойно. Да не говорим, че скоро имах такъв момент и то с прозрачно влакно, свалих въдиците долу и веднага последваха два удара, преди това, няколко дена нищо
п.п. Сиси, защо да слагам шок, като мога да си ловя с цяла линия, било тя и 0,41 или о,35

п.п. Сиси, защо да слагам шок, като мога да си ловя с цяла линия, било тя и 0,41 или о,35

-
- разбира нещата
В списанието другия месец ще разбереш!snegk написа: п.п. Сиси, защо да слагам шок, като мога да си ловя с цяла линия, било тя и 0,41 или о,35

-ако си с 0,35 слагаш 0,40-0,45,ако си с 0,40 слагаш 0,50(нагоре вече стават много груби възлите, а и няма смисъл защото те надминатат по издържливост над 10 кг. а пръчките едва ли ще удържат на 5-6 кг. сила без аванс!

-разлика до разлика е огромна!
-както каза сапуна за електриковото ОСНОВНО влакно!
-шоклидера поне 20 м. защото и там има закачки,а и риби пред кепа не се вадят лесно!
-по-твърд монофил шок и с по-голям диаметър които води до по-малко триене през водачите
-цвета на монофила шок може да бъде-прозрачен,кафяв,черен,маслинено зелен
-вида на монофила шок препоръчвам ако не шаранджийски,то поне сомски!
-и още много други които се сливат само по себе си-това ще го прочетете в следващия брой на бгкарп !

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
Нещо си объркал брат, давам ти конкретен пример. За къси разстояния с дигната пръчка.За закачките е друга тема, като и за нормални водоеми, там си ползвам ледкор и мога да слагам какъвто цвят си поискам. Пък за списанията, надали ще ме изненадаш с нещо.cucko написа:В списанието другия месец ще разбереш!snegk написа: п.п. Сиси, защо да слагам шок, като мога да си ловя с цяла линия, било тя и 0,41 или о,35![]()
-ако си с 0,35 слагаш 0,40-0,45,ако си с 0,40 слагаш 0,50(нагоре вече стават много груби възлите, а и няма смисъл защото те надминатат по издържливост над 10 кг. а пръчките едва ли ще удържат на 5-6 кг. сила без аванс!)
-разлика до разлика е огромна!
-както каза сапуна за електриковото ОСНОВНО влакно!
-шоклидера поне 20 м. защото и там има закачки,а и риби пред кепа не се вадят лесно!
-по-твърд монофил шок и с по-голям диаметър които води до по-малко триене през водачите
-цвета на монофила шок може да бъде-прозрачен,кафяв,черен,маслинено зелен
-вида на монофила шок препоръчвам ако не шаранджийски,то поне сомски!
-и още много други които се сливат само по себе си-това ще го прочетете в следващия брой на бгкарп !

-
- разбира нещата
Ами какво искаш да кажеш за къси разстояния с вдигната пръчка,а да няма закачки?!Какъв е смисъла?
Аз ако имам възможност дори слагам беклийдове!
http://carp.sukicarp.com/%D0%B8%D0%B7%D ... %82%D0%B8/
Аз ако имам възможност дори слагам беклийдове!
http://carp.sukicarp.com/%D0%B8%D0%B7%D ... %82%D0%B8/
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
Когато брега е залят и има потопени храсти, тръстики и други, а ние ловим зад тях. Също, когато ловим зад треви и др. от сорта.
-
- разбира нещата
Илийката ми съставил задача и чак след 24.май ще разберем!

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
На едните въдици ми е синьо влакното, на другите прозрачно, и на третите тъмно кафяво
Като сложиш ледкор няма значени цвета, нали максимално е прилепено до дъното? 

Последно промяна от Don Corleone на Пет Юни 10, 2011 9:59 pm, променено общо 1 път.
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

Шоклидер или лийдкор?
-
- разбира нещата
Забравих да допиша!cucko написа:Илийката ми съставил задача и чак след 24.май ще разберем!![]()
Ловях зад треви с кафяв повод на Суфикс и проблеми с него нямаше,освен плахото взимане на рибите,но това според мен се дължи на неподходящ монтаж-понеже имах доста откачания!
Бих искал да кажа че монтажа си е правилен отвсякъде,но не е подходящ за това място на което ловях за първи път!имах нужда от промяна но нямах нужните материали а и нямах възможността да експериментирам!
Още тогава Илия дойде на място и видя за какво ставаше въпрос!

Като допълнение за около 30 часа ловях на комби риг-плетено от към куката и флуоро а между тях меко олово-нямах пипване въпреки че презареждах още 2 пъти(но и там няма как да установя дали не е от монтажа защото все пак имах моменти когато монтажите са били презентирани напразно в закачки от треви)!
Лийдкора -приляга понеже има оловна сърцевина,а плетеняка се замаскира с тиня,клечки,водна мъх и т.н.usmiwka написа:Шоклидер или лийдкор?
Шоклидер- ако е тъмен(черен,тъмнозелен,кафяв и т.н.) или прозрачен монофил минимум поне 5 м.(аз ползвам около 20-25м-0,40 или 0,50 в зависимост от дебелина на влакната ->035мм към 0,40мм и 0,40мм към 0,50мм) то цвета на влакната нямат значение(затова моите са електрикови)

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Според мен влакното е добро попринцип всички шаранджи и ползват жълто/оранжево влакно или кафяво няма нужда да го сменяш