Почистване на блесни

Модератори: Павел Иванов, sestrata

orion_1
новобранец
новобранец

Почистване на блесни

Мнение от orion_1 »

Колеги, имам една кутия със стари руски клатушки и въртящи.
Блясъкът по повечето отдавна го няма, а гледам по някои и ръждичка има.
С какво мога да ги почистя, за ръждата мислех с ръждопреобразувател, но незнам дали няма да омаже нещата и да падне и малкото останал блясък.

...споделете с какво бих могъл да ги почистя и как да махна ръждата....
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Re: Почистване на блесни

Мнение от assv »

Аз за блясък използвам сода бикарбонат и търкам с четка за зъби :D
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
orion_1
новобранец
новобранец

Мнение от orion_1 »

assv написа:Аз за блясък използвам сода бикарбонат и търкам с четка за зъби :D
...дам и аз опитах така.....ама ръждичката не пада за жалост
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

С паста за зъби и вълнено кече става добро излъскване, но се ползват и химикали напоследък, понеже се пести време .

пп.
Колега, не ловят ли тези примамки достатъчно добре в състоянието, в което са в момента ?
Питам, понеже моето разбиране за яркостта на сигнала, който издава примамката е , че яркостта трябва да се съобразява с общата осветеност на околната среда през съответния период на риболов, а също и с моментната прозрачност на водата.
И в резултаТ има периоди, в които по-приглушената яркост на сигнала на примамката я прави по-уловиста от същата, издаваща сигнал с по-голяма яркост.
А това налага да имаме и от двата вида...
orion_1
новобранец
новобранец

Мнение от orion_1 »

Petur60 написа:С паста за зъби и вълнено кече става добро излъскване, но се ползват и химикали напоследък, понеже се пести време .

пп.
Колега, не ловят ли тези примамки достатъчно добре в състоянието, в което са в момента ?
Питам, понеже моето разбиране за яркостта на сигнала, който издава примамката е , че яркостта трябва да се съобразява с общата осветеност на околната среда през съответния период на риболов, а също и с моментната прозрачност на водата.
И в резултаТ има периоди, в които по-приглушената яркост на сигнала на примамката я прави по-уловиста от същата, издаваща сигнал с по-голяма яркост.
напълно съм съгласен с горното мнение, дали ловят - скоро не са излизали от кутията,
но искам да махна поне ръждата
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Колега пробвай с препарати за почистване Циф или Бинго намазваш оставаш да поседи няколко минути търкаш и плакнеш и стават бижу ама ако имат по тях някакви цветни точки чертички или апликации и те падат абе всичко пада.Успех с начинанието и Наслука :D :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

orion_1 написа:
Petur60 написа:С паста за зъби и вълнено кече става добро излъскване, но се ползват и химикали напоследък, понеже се пести време .

пп.
напълно съм съгласен с горното мнение, дали ловят - скоро не са излизали от кутията,
но искам да махна поне ръждата
С паста за зъби чистехме Калашниците от нагара при стрелба в казармата преди 20 години... и определено върши работа. Но, обикновено при мен, почне ли да ми ръждясва блесна, значи е ползвана доста време, което обикновено води и до износване на куката и пр. Бих те посъветвал, ръждясалите блесни просто да ги смениш с нови и да не си губиш времето с глупости...
Казвам го от гледна точка на това, че аз ползвам интензивно около 10-тина блесни и ако ми ръждясат половината, смяната ще ми струва не повече от 20 лв., а загубеното време в търкане ще ми струва повече...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
orion_1
новобранец
новобранец

Мнение от orion_1 »

Vid написа:
orion_1 написа:
Petur60 написа:
... почне ли да ми ръждясва блесна, значи е ползвана доста време, което обикновено води и до износване на куката и пр. Бих те посъветвал, ръждясалите блесни просто да ги смениш с нови и да не си губиш времето с глупости...
блесните са ръждясали от неползване, тъй като са си стояли в една кутия с години.... :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”