Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Риболов на пенсия или заплата
Модератор: emo vasilev
Риболов на пенсия или заплата
Здравейте колеги. Реших да си направя две примамки, ей-така, както си седях и разглеждах темата. Та идеята ми беше, примамката да е от "лесно достъпни" материали. И понеже съм пенсионер, бръкнас си в джоба, и оттам извадих последните си "спестявания"
. Гледах ги, гледах ги - нищо не мога да си купя. Нито материал, нито храна, нито бензин - нищо, ама за нищо не стигат. Нито в банка да ги вложа, нито да ги дам на някого. Мислих - гледах - мислих - гледах, пък хванах бормашинката и ръц-ръц с една бургийка ги надупчих. Малко халкички, две кукички и ...... хоп два световни уловисти модела на клатушки съставени от сегменти. Световният риболовен арсенал не познава до сега такава чудесия. Кръстих по-евтиния модел "Риболов на пенсия" - този от 1 и две по 2 стотинки (общо 5 стотинки). По-скъпият модел го кръстих "Риболов на заплата" - този от 1, 2 и 10 стотинки (общо 13 стотинки). Ето какво се получи:
Модел "Риболов на пенсия":

Модел "Риболов на заплата":

Реших да ги изпробвам в реални условия, с цел "да си набавя прехраната"
.
Започнах с първата примамка - "Риболов на пенсия". Хвърлях на место, за което бях сигурен, че има щука. След около половин часова тренировка със спининга, изведнъж, нещо натежа, спинингът ми "изсъска" и ....... сбогом пенсийке. Пенсията ми замина безвъзвратно. Не е лесно да видиш, как някой ти "отмъква" пенсията
. Моля, този който я улови или намери, да ми я върне, че с едната му пенсия - семейство храня
. Ако реши да я задържи (за пенсията и онова, което ми я сви), да му е късмет и да зная, че и на пенсия кълве
. Втората примамка - Модел "Риболов на заплата" не посмях да я рискувам, че без пенсия може, ама и без заплата ....
. На следващата проба - "на заплата" - ще споделя как е.
п.п. Та като казах, че това е нов вид примамка в световен мащаб, то това си е сериозен бизнес. Виждам вече, как ще се събудя милионер, а после - яхти, пристанища, вили и резиденции, мацки и трофейни екземпляри ..... малееее, къде ми е лигавника
. Така се забогатява бе хора. А ако включа в играта и чуждата валута - от пенсионер, милиардер за една седмица 

Модел "Риболов на пенсия":

Модел "Риболов на заплата":

Реших да ги изпробвам в реални условия, с цел "да си набавя прехраната"

Започнах с първата примамка - "Риболов на пенсия". Хвърлях на место, за което бях сигурен, че има щука. След около половин часова тренировка със спининга, изведнъж, нещо натежа, спинингът ми "изсъска" и ....... сбогом пенсийке. Пенсията ми замина безвъзвратно. Не е лесно да видиш, как някой ти "отмъква" пенсията

п.п. Та като казах, че това е нов вид примамка в световен мащаб, то това си е сериозен бизнес. Виждам вече, как ще се събудя милионер, а после - яхти, пристанища, вили и резиденции, мацки и трофейни екземпляри ..... малееее, къде ми е лигавника

Последно промяна от jagger1 на Сря Юни 15, 2011 11:38 pm, променено общо 2 пъти.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- ще става разбирач
Re: Риболов на пенсия или заплата
Мале има една кутия с по 1 и 2 стотинки и тка 4-5 лева...Аз мога да почна серийно производство макар че е закононаказуемо
Добра идея като цяло и вярно бюджетна
Може да хванеш и някой по мургав събрат ако го хвърлиш на центъра

Добра идея като цяло и вярно бюджетна
Може да хванеш и някой по мургав събрат ако го хвърлиш на центъра

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Факт,че е закононаказуемо това което правиш,но да не ти дреме важното е да щипе 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Ами то за друго стават ли вече тези стотинки? Ако БНБ ми плати за лиценза, може и да напълни трезора от продажбата на сегментни клатушки 
п.п. 350 000 риболовци по 3 клатушки, всяка по 1 лев (пазарна цена) прави над 1 000 000 лева, срещу 17 500 лева (по номинал) на вложените стотинки - за модел "Риболов на пенсия" или 350 000 риболовци по 3 клатушки, всяка по 2 лева (пазарна цена) прави над 2 000 000 лева, срещу 45 500 лева (по номинал) на вложените стотинки за модел - "Риболов на заплата". А ако започне и износ на въпросните клатушки зад граница ..... не ми се смята повече

п.п.2: А има и стари, деноминирани монети. Тогава печалбата е на 100 %
.

п.п. 350 000 риболовци по 3 клатушки, всяка по 1 лев (пазарна цена) прави над 1 000 000 лева, срещу 17 500 лева (по номинал) на вложените стотинки - за модел "Риболов на пенсия" или 350 000 риболовци по 3 клатушки, всяка по 2 лева (пазарна цена) прави над 2 000 000 лева, срещу 45 500 лева (по номинал) на вложените стотинки за модел - "Риболов на заплата". А ако започне и износ на въпросните клатушки зад граница ..... не ми се смята повече

п.п.2: А има и стари, деноминирани монети. Тогава печалбата е на 100 %

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво. Идеята е добра. Само тези малки халкички ме притесняват. Дали няма да се отворят още при удара .
Е те това доказва,че е вярна максимата-"Българинът е жив дявол! "jagger1 написа:........ Така се забогатява бе хора. А ако включа в играта и чуждата валута - от пенсионер, милиардер за една седмица
И няма защо да се чудим как оцеляваме при тази налегнала ни беднотия!?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Браво, много идейно. Ще ти споделя моята идея, а ти ми кажи дали би ставало за някакъв вид риболов на хищник

Това е лъжица, която мисля да ползвам за голяма и малка блесна. Голямата е самата лопатка, а малката е края на лъжицата. Ако я пробия на мястото на червените точки и сложа халкички като твоите и и съответните тройки, дали би станала блесна?
Колкото до твоя проект, щом и удар е имало, направо го патентовай. Само не знам как ще се разберете с БНБ

Това е лъжица, която мисля да ползвам за голяма и малка блесна. Голямата е самата лопатка, а малката е края на лъжицата. Ако я пробия на мястото на червените точки и сложа халкички като твоите и и съответните тройки, дали би станала блесна?
Колкото до твоя проект, щом и удар е имало, направо го патентовай. Само не знам как ще се разберете с БНБ

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Туй сунжир марака
,ама жистоко,ша зема да разпробия ама лев ,50 и 20ст,за по йедри риби,току виж и залатая рьйбка взял.

Аз там съм пораснал...
-
- и господ не е толокова добър
Ако се заядат с тебе, готов си изгорял, за унищожаването на монетите.Обаче аз ще ти дам съвет, въпреки тази опасност.Свържи ги със хубави вирбели между монетите, да видим дали няма да има завъртане и да е по-атрактивна 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
На колегата nedevi30: Халкичките ги дават за до 4 кг. Тези мисля, че бяха size-1 . Може да се сложат и size-2 за по-здраво.
На Телескоп: А бе то именно от тази гяволия все си патим, ама иначе няма да сме българи
На sunen: Това с лъжицата го има в цяла една тема. От дръжката се правят клатушки. От самото легенче на лъжицата също става, но легенчето не трябва да е много вдлъбнато. Има едни по-плоски лъжички с лека вдлъбнатина.
На bobo 33333: Абе ти ако имаш по 1лв., 50 ст. и 20 ст. значи си вече излязъл от кризата бе човек
. Защо ще ги дупчиш, направо пазарувай
.
На snegk: Играта е много интересна. Първата монета - от към вирбела се клати съвсем леко. Втората и последната монета извършват колебателни движения ту в едната, ту в другата посока по оста, това веднъж и втори път, едновременно с това клатене около остта се клатят и странично, като опашка на риба. Освен това, като тегло се получи доста добра примамка. Ако сложа вирбели вместо халкички, разстоянието между монетите ще се удължи много, но пък защо да не се пробва? А и друго си мисля, дали няма да се въртят стотинките тогава? Пробата ще покаже.
На Телескоп: А бе то именно от тази гяволия все си патим, ама иначе няма да сме българи

На sunen: Това с лъжицата го има в цяла една тема. От дръжката се правят клатушки. От самото легенче на лъжицата също става, но легенчето не трябва да е много вдлъбнато. Има едни по-плоски лъжички с лека вдлъбнатина.
На bobo 33333: Абе ти ако имаш по 1лв., 50 ст. и 20 ст. значи си вече излязъл от кризата бе човек

На snegk: Играта е много интересна. Първата монета - от към вирбела се клати съвсем леко. Втората и последната монета извършват колебателни движения ту в едната, ту в другата посока по оста, това веднъж и втори път, едновременно с това клатене около остта се клатят и странично, като опашка на риба. Освен това, като тегло се получи доста добра примамка. Ако сложа вирбели вместо халкички, разстоянието между монетите ще се удължи много, но пък защо да не се пробва? А и друго си мисля, дали няма да се въртят стотинките тогава? Пробата ще покаже.
сега ще търся темата с лъжичката
Скоро ще покажа какво съм сътворил и от стотинки и от лъжица

Намери я непременно и дори порови и по подобните теми. Имаше написани доста хитринки при изработката им. Ще ти бъде полезно.sunnen написа:сега ще търся темата с лъжичката![]()
![]()
Идеята ти, Джагър,
е интересна и за да нямаш проблеми с органите-пусни един шлайф да заличи номинала и
готово. Бих ти предложил,за да нямаш "загуби"на квито и да е блесни - моя идея,която
практикувам от години. А именно : след като откъснах няколко блесни и воблери при
различни обстоятелства,се замислих...?...и реших веднъж за винаги проблема -ето как:
Откачам халкичката между блесната и тройката и на нейно място закачам предварително
тествана, спрямо здравината на влакното,халкичка от счупен китайски чадър.При теста
на халкичката - опъвам статично влакното докато тя се отвори,а влакното остане здраво.
Така,гарантирано, блесната /воблера/ остават на влакното.При закачане и опън губя само
тройката,но тя е стотинки и не ми разваля настроението.Ако се закачи голяма риба -
оттам нататък е въпрос на майсторлък,.... да се снимаш с нея на брега.Мога да опиша и куриозен случай,за който писаха,на първа страница, вестниците преди 3-4 год.,но не бих
желал,за да не прозвучи като самохвалство.Все пак-на влакно 0.30 и стара руска пръчка
удържах и извадих на брега-риба,по голяма от мен/сом/,след 9.5 часа игра с аванса на
макарата срещу опитите на рибата да се освободи.Тръпката и спомените са незабравими.
Пожелавам всекиму такава слука,а това с халкичките-доказано,работи.
е интересна и за да нямаш проблеми с органите-пусни един шлайф да заличи номинала и
готово. Бих ти предложил,за да нямаш "загуби"на квито и да е блесни - моя идея,която
практикувам от години. А именно : след като откъснах няколко блесни и воблери при
различни обстоятелства,се замислих...?...и реших веднъж за винаги проблема -ето как:
Откачам халкичката между блесната и тройката и на нейно място закачам предварително
тествана, спрямо здравината на влакното,халкичка от счупен китайски чадър.При теста
на халкичката - опъвам статично влакното докато тя се отвори,а влакното остане здраво.
Така,гарантирано, блесната /воблера/ остават на влакното.При закачане и опън губя само
тройката,но тя е стотинки и не ми разваля настроението.Ако се закачи голяма риба -
оттам нататък е въпрос на майсторлък,.... да се снимаш с нея на брега.Мога да опиша и куриозен случай,за който писаха,на първа страница, вестниците преди 3-4 год.,но не бих
желал,за да не прозвучи като самохвалство.Все пак-на влакно 0.30 и стара руска пръчка
удържах и извадих на брега-риба,по голяма от мен/сом/,след 9.5 часа игра с аванса на
макарата срещу опитите на рибата да се освободи.Тръпката и спомените са незабравими.
Пожелавам всекиму такава слука,а това с халкичките-доказано,работи.
Стотинките бяха само за да си проверя идеята. Освен това се опитах да вложа и малко чувство за хумор в темата и в заглавията. Стотинките спокойно могат да се заменят с жетони, пластини, стари деноминирани монети и всичко друго, което законът не го забранява. Иначе, със снимките съм вече и с двата крака
. И да ги изшлайфам, то се гиби идеята за наименованието на примамките. Нека си останат така - а и на първия модел, вече ми дойде късмета, или по-точно ми избяга заедно с пенсията
. Както казваш, важното е тръпката и удоволствието, а рибката - да си плува. Само да ми върне пенсиятаааа
.
За халкичките го знам, но просто такива имах в момента за експеримента. Тези бяха до 4 кг. Другите, които имах са мнохо малки като размер, за до 2 кг. са и влошават играта на примамката. А играта й е наистина много интересна. Жирвот и здраве, ще ги подобря следващите моделчета и ще пиша.

За халкичките го знам, но просто такива имах в момента за експеримента. Тези бяха до 4 кг. Другите, които имах са мнохо малки като размер, за до 2 кг. са и влошават играта на примамката. А играта й е наистина много интересна. Жирвот и здраве, ще ги подобря следващите моделчета и ще пиша.
- Ribarrr442
- новобранец
Колега не знам къде си ловил, ама явно там рибата е била много алчна
щом цялата пенсия ти е откраднала.
сега по темата идеята наистина е много оригинална и се е получило много добре.

сега по темата идеята наистина е много оригинална и се е получило много добре.