Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

яз.Искър-къде?
Модератор: Кърцата
яз.Искър-къде?
Смятам края на седмицата да направим една палатка с приятели на въпросния язовир,защото е сравнително близо до София пък и има места бол.Според вас колеги,с оглед на сезона,кое място е по-удачно?Откъм Ихтиман(Шипочанския залив)или откъм Щъркела.Аз лично откъм Щъркела не съм бил и местата и подстъпите към тях са ми непознати ,та затова клоня към Шипока,но ако има добри отзиви и препоръки за отсам бих се съобразил с вас.Тенк ю!
Re: яз.Искър-къде?
Откъм ихтиман колега в момента на шипочанския няма удобни места за палатка,тъй като водата е много малко.Лично аз не ти препоръчвам да лагеруваш там на палатка.
Днес бях на проучване , много вятър духа
от към шипока няма места , тук таме на филмовата къща
след бункера също е заселено.
Бе около сухото дере може да се заселите
, като при този вятър риба нема да фанете там

общо взето никаде няма да си сам
от към шипока няма места , тук таме на филмовата къща
след бункера също е заселено.
Бе около сухото дере може да се заселите

общо взето никаде няма да си сам
А и нивото си вдига за последните дни с около 10 см
Днес бях на язовира,след щъркела.Не знам как се води мястото,може да слезеш с колата до водата,има места за палатка.Обаче ако се качи нивото не знам
-
- фен клуб-скобар
Виж мойта тема за Шипочане.
Там има една снимка,на нея се вижда идеално място за палатки.
Обаче според мен ,рибата сега е след Щъркела,демек към устието.
Ама там е и по трудно за палатка и на повечето места се оставя колата горе.
Там има една снимка,на нея се вижда идеално място за палатки.
Обаче според мен ,рибата сега е след Щъркела,демек към устието.
Ама там е и по трудно за палатка и на повечето места се оставя колата горе.
благодаря за отзивите,то ние ще сме повече на теферич,а това че няма да сме сами не ни бърка(жени не водим
).Ще пробваме откъм Ихтиман пък каквото сабя покаже,наслука на всички!

-
- разбира нещата
koki79 написа:благодаря за отзивите,то ние ще сме повече на теферич,а това че няма да сме сами не ни бърка(жени не водим).Ще пробваме откъм Ихтиман пък каквото сабя покаже,наслука на всички!
Колега,драсни 2-3 реда поне де....

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
В сряда бяхме с един приятел след щъркела,по едно нанадолнище слизахме,даваше доволно платика,не беше много дребна,горе-долу един размер.Стръв-шарен,бял,торен,пуканка и комбинации между тях.Ловях на фидер с кошничка,на метод слаба работа.Приятелят ми ловеше на пружина,също слаба работа.Захранката ми беше 1 пакет ВДЕ за фидер,1 фишмания и 1 бисквита-с тия три кила лових цял ден.Дано съм бил полезен.
Свършихме я следната-за два дни две таранки капитални по около 700гр. 2-3 костурчета колкото цигара и 5-6 платички и таранета.С други думи много зле,то че ние сме абичи си е едно на ръка ,ама и колегите покрай нас не бяха по-добре.На отсрещният бряг май е било мааалко по-добре ,най-вероятно заради по-дълбочката вода,щото от нашата страна беше много плитко.Въпросните риби бяха извадени или сутрин докъм9-10 часа(едрите таранки),или привечер(дребосъците).Мястото беше откъм Ихтиман на последното възможно,след една ламаринена ограда на последното възможно заливче.Ами наблегнахме на бирата и скарата и туйто