Съвет за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

nasko831
новобранец
новобранец

Съвет за фидер

Мнение от nasko831 »

Здравейте колеги!Това ми е първа тема,та ако съм объркал нещо моля да ме извините!В момента ловя с фидер Awa shima ,,aexeon,,(или нещо такова),80гр.акция на 3.90м.,но напоследък ползвам повече метод хранилки,а също обичам да ходя и по Марица.Сами се досещате,че с хранилки по тежки от 40гр. е почти мисия невъзможна.Иначе на платените ходя главно за шаран,а по Марица кефалчета,каракуди,понякога се лъже и някой друг шарко.Та ако може съвет:какъв фидер ще е най подходящ за мен?За около 200лв.Това което разбрах от прочетеното по темите е,че за предпочитане са фидери около 4.20м,обаче пък там се губило усещането,абе съвсем се обърках.Дано сте ме разбрали!
Последно промяна от nasko831 на Сря Юни 15, 2011 12:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Re: Съвет за фидер

Мнение от Коце © »

Колега, съветвам те да видиш фидерите Корморан /masterfishing.bg/ и Колмик /colmic.bg/ с акция 50-150 гр. Аз имам такъв - идеален е за метод фидер и река! Връхчетата са 1,5 2,0 и 3,5 унции. Покриват точно тези цели!
Пробвах с 3,60 м, 90 гр акция на река - не става!
nasko831
новобранец
новобранец

Мнение от nasko831 »

С тези предполагам 80,90гр(с храната)ще ги мятам спокойно
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Ако искаш здрав колец ето това е твоят фидер http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=55 :wink: модел - SQSF 3903P
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
didiod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didiod »

колега аз съм с Focus Blade http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=55 въдицата си заслужава :wink:
nasko831
новобранец
новобранец

Мнение от nasko831 »

Благодаря ви за бързите отговори!Значи трябва да гледам нещо до 150гр акция.А това за усещането на рибата от строя на пръчката ли зависи,какъв трябва да е.Гледам има параболични и т.н.т
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Колега, аз съм с Катана хеви, никога не ме е предала.
Пълен параболик, с риби от 3кг. усещането е чудесно, а с 18 е още по.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
nasko831
новобранец
новобранец

Мнение от nasko831 »

kozeboy написа:Колега, съветвам те да видиш фидерите Корморан /masterfishing.bg/ и Колмик /colmic.bg/ с акция 50-150 гр. Аз имам такъв - идеален е за метод фидер и река! Връхчетата са 1,5 2,0 и 3,5 унции. Покриват точно тези цели!
Пробвах с 3,60 м, 90 гр акция на река - не става!

Колега ти този на Колмик ли ползваш-POWER DRIVE FEEDER или този http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

nasko831 написа:Колега ти този на Колмик ли ползваш-POWER DRIVE FEEDER или този http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7
Ползвам Корморан 3,90 50-150 гр акция. Онзи ден бях в магазина на Колмик и видях и другия фидер - уникална изработка, с аналогични параметри.
nasko831
новобранец
новобранец

Мнение от nasko831 »

:smt023 Тези дни ще скоча до магазина да ги погледна от близо.Важното е че горе долу вече знам какво да търся.Благодаря на всички отново
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Колега по-дългия фидер на река е предимство.
Няма нужда да купуваш фидер с акция 150гр като един фидер до 100гр ще ти върши перфектна работа. На Марица лових последно Ноемри месец с фидер Maver Thor 3.90m/100gr с 60гр хранилка на Drennan и мога да ти кажа, че кълването на морунажчета по 200-300гр се отчитаще перфектно. Има една много важна особенност при речния фидер и то е позиционирането на пръта с връх сочещ към небето така тежеста на хранилката ти ще падне с поне 20-30гр.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

ivelin_1976 написа:Ако искаш здрав колец ето това е твоят фидер http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=55 :wink: модел - SQSF 3903P
Моля,моля! Колец...друг път!
Както е написано и в описанието:
Подходящ за риболов при всякакви условия и води!
Дори за по-големи реки с "тежко" течение идва леко лигав,но мен това ме устройва!
А иначе да,здрав е!
:drinkers:
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

stich написа:Моля,моля! Колец...друг път! А иначе да,здрав е!
Извини ме, не съм искал да обидя никой притежател на този фидер :drinkers: Ако в момента си търся фидер за река и по-едри рибоци определено бих си взел точно този. Иначе за такива условия отдавна съм заприходил ето този - Garbolino - Squad Power Feeder SQUAD 391PFD 3.90 м. 1.36 м. 3 + 3 75гр. - 150гр. Така че и аз съм в тази група :wink: но модела SUPER FEEDER е с по-широк диапазон на акцията. Не мисля, че в ценови диапазон около 200лв може да се намери по-добър фидер от Garbolino-то и не случайно съм го препоръчал на колегата.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”