Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Малко, ама сладко .
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Малко, ама сладко .
Няколко дни се наложи да попътувам из България по служебни задачки. Дестинациите : София и Русе . Без да умувам много, хвърлих една лайт пръчица и малко примамки , ей така , за всеки случай . Случаят дойде първо в Русе , понеделник вечерта. Питах в хотела къде се ходи за риба и цъфнах зад хотел Рига /толкова измисли момата на рецепция
/ . Риболовци много ,зяпачи също . Похвърля час-два ,преди да затрещи и завали. Две бели рибчици, едната към 30 см /по-голямата/. Едната на блесна /Мепс Аглия 2/ другата на воблер /асакура май някаква/. За първата риба даже спечелих браво от кибиците по перилата ....
.Снимки няма,че телефоните останаха в колата,смятайте колко съм бързал да се смъкна до водата!
Вторник свърших по-навреме работата и към 13 часа бях готов да си тръгвам. Реших обаче,че ако се прибера много рано взема да изненадам жената, и малко по-късно бях вече на моста на Ценово. Реката мътна че мътна , под мостовете и бърза ,не става за риболов. Около километър нагоре обаче доста по-спокойна и се наложи да походя малко по-далеч /колата служебна,оставих я на стария мост на асфалта/. Реката красива и обрасла . Обрасли бреговете с коприва основно . А аз , като пълен идиот, тръгнах по 3/4 гащи и кецове,явно пак съм бързал? В София си купих високи ботуши от Бент , ама те да си стоят в колата, що да се сещам ,че ги имам.
Успях и там да прилъжа две рибки.

Похвърлях към два часа и тръгнах да се прибирам ,че малката взе да звъни през половин час близо ли съм , къде съм и т.н. Краката ми от колената до чорапите бяха здраво обринати /няма да ме хване ревматизъм ,май/ ,но на душата ми беше голям кеф. Все пак не ми се случва често да си ловкам риби в работни дни /че и да хващам/!

Вторник свърших по-навреме работата и към 13 часа бях готов да си тръгвам. Реших обаче,че ако се прибера много рано взема да изненадам жената, и малко по-късно бях вече на моста на Ценово. Реката мътна че мътна , под мостовете и бърза ,не става за риболов. Около километър нагоре обаче доста по-спокойна и се наложи да походя малко по-далеч /колата служебна,оставих я на стария мост на асфалта/. Реката красива и обрасла . Обрасли бреговете с коприва основно . А аз , като пълен идиот, тръгнах по 3/4 гащи и кецове,явно пак съм бързал? В София си купих високи ботуши от Бент , ама те да си стоят в колата, що да се сещам ,че ги имам.

Похвърлях към два часа и тръгнах да се прибирам ,че малката взе да звъни през половин час близо ли съм , къде съм и т.н. Краката ми от колената до чорапите бяха здраво обринати /няма да ме хване ревматизъм ,май/ ,но на душата ми беше голям кеф. Все пак не ми се случва често да си ловкам риби в работни дни /че и да хващам/!
Re: Малко, ама сладко .
Няма по-хубаво нещо, човек да съчетае любимото си хоби с работата, удоволствието и релакса. Всеки приятен за него миг, човек трябва да го използва. Животът не е само работа.
Ама колега,малко за майтап: Дано работодателят ти да не е регистриран във форума и да прочете "отчета" за командировката ти
. Ние се кефим, ама той ...
Майтап бе 
Ама колега,малко за майтап: Дано работодателят ти да не е регистриран във форума и да прочете "отчета" за командировката ти

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- вече хвърля и на тежко
То си беше в лично време , проблем няма. 

Супер сега във петък заминавам на Осъма между Дебово и Никопол дано е с благоприятни условия и да покажа нещо и аз, че вече не се трае