С палатка на море

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: С палатка на море

Мнение от Linderman »

Почти всеки месец от пролетта и лятото съм на палатка по черноморието от южното до северното и никога не съм бил на спец. определено за това място и никога не съм имал проблеми , така че няма за какво да се притесняваш , освен ако случайно не нагазиш в частен имот , за който не знаеш ...
safridcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от safridcho »

Има два плажа във Варна на които почти никой няма. Те се намират в близост до квартал Галата единия близо до фара, а другият на 500 - те стълби. Там е Сууупер, а и риба има доволно, че миди и рапани се намират. А относно за този до фара мога да ви кажа, че ако имате и едно харпунче на разположение може доста убави платерини да побиете ( там има и каманак и понякога се зашеметяват). Друг е въпроса, че малко трудно се стига :!: :!: :!:
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

На Иракли е супер,диво и чисто.
Аватар
totezla
фен клуб-скобар

Мнение от totezla »

Някой ходил ли е на север от гр. Бяла(Варна) месноста бяла река?
Не прави нищо срамно нито пред другите нито насаме.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Здр. колеги. Скоро мислим да паркираме за 2-3 дни на някой самотен плаж с палатка за рапани, миди и т.н . Имам една чисто нова уж хубава двуслойна чешка с 3000 мм воден стълб, но ме притеснява укрепването на пясъка. Металните колчета са около 22 см и ми се виждат къси за целта. :roll: Дали да не отида при някой стругар да ми направи по дълги или да поизровим малко повече пясъка и да ги боднем ? За повече кофорт и основа вътре, ще ползваме надуваем дюшек :D , който ще бъде 5-6 кг + багаж . Дали ще я дуФне вятъра ако не сме в нея примерно :)
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Ееее никой ли не е укрепвал палатка на пясъка ? Да не би, аз да съм първия :D Да се спасяваме значи.... :lol:
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

Намери си желязо за арматура на бетон ф6-8мм и си ти.Отрежи го по дълго и го заостри
в единия край.А за шатра на пясъка видях миналата година колчета от дърво с р-ри
3х3х50см.Аз сякох дървета по брега но не е удачно при забиването и не е стабилно.
Това ми напомни,че и аз трябва да си набавя тея дървени колци за след 10тина дни
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

MARLIN написа:Ееее никой ли не е укрепвал палатка на пясъка ? Да не би, аз да съм първия :D Да се спасяваме значи.... :lol:
Взимаш пвц бутилки, пълниш ги с вода, копаеш дупка слагаш бутилката легнала, като предварително си я завързал по, средата, зариваш и мачкаш с крак.Този метод държи яко, но трябва да покопаеш повече, това става лесно в пясъка.Същото става и по дебели клечки, пак по-същия начин сложени :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
didnik70
новобранец
новобранец

Мнение от didnik70 »

Едно предложение за колчета .
От винкел 25-25 или 30-30 нарязваш на каквато дължина искаш(за пясък колкото повече-
толкова повече ) . От едната страна заостряш а от другата огъваш на 90 градуса като на
стандартните колчета .Другото което ти е нужно е по-голям чук !!! Забиват се навсякъде
и държат здраво .
Поздрави !
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

E мерси колеги.... :smt038 идеите ви са добри .
tsvetomir_kolev
новобранец
новобранец

Мнение от tsvetomir_kolev »

Здравейте :) Ние тази година мислим да ходим на палатка (за първи път) и ни се иска на някое диво място, т.е. да не е на къмпинг. Някъде надолу от Бургас.И ако може в близост да има сладка вода (река или чешма) Можете ли да ни препоръчате някое местенце, където е хубаво и не правят проблеми :)
MadAxeman
новобранец
новобранец

Мнение от MadAxeman »

Никой досега не е споменал Карадере. Няма нищо застроено, малко е пренаселено откъм палатки, но е доста приятно. Може да опънеш палатка на пясъка или в гората, избор и място има :) Според мен други възможности са Шкорпиловци, Обзор, а ако някой търси близко до Варна - Фичоза. Но на тия последните не съм бил на палатка.
a_l_e_x
новобранец
новобранец

Мнение от a_l_e_x »

MARLIN написа:Ееее никой ли не е укрепвал палатка на пясъка ? Да не би, аз да съм първия :D Да се спасяваме значи.... :lol:
:D Нали форума се казва-на риба.А всеки който има претенции за риболовец трябва да има известно количество стойки за пръчките.Стойките са невероятни колчета за палатка в пясъка , а и не носиш допълнително багаж ,защото са с двойно предназначение.Знам че вече има много видове и модели стойки , но аз говоря за онези простите като шишове ,с едно У отгоре за пръчката.Дано да съм бил полезен.Успех. :drinkers:
nayden_popov
новобранец
новобранец

Мнение от nayden_popov »

pavelkv написа:Искам да попитам знае ли някой ,ще имам ли проблем ако отида с палатка на море , но я разпъна не на къмпинг , а на място където си харесам аз ? За да може освен плаж да си ловя и риба.
Предполагам, че ако избереш някой по-спокоен и затънтен плаж няма да има проблем може и купон да си вдигнеш
tarzan8181
новобранец
новобранец

Мнение от tarzan8181 »

Здравейте. Някой може ли да ми каже къде точно има места на Шкорпиловци за палатка? Не съм ходил там от поне 8-9 години и го помня бунгала навсякъде, не съм виждал местенца за палатки или някой да е разпънал някъде
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”