Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Стоманен повод - питане!
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Стоманен повод - питане!
http://www.voblershop.com/1876/%D0%9F%D ... t.2.Kinky/
Купих си това чудо на техниката
.На опаковката пише ,че може да се връзва и дори са показани някои от възлите.Пробвах 2 от показаните възли и в резултат при връзване и опъване за тест и двата пъти стоманената нишка се къса точно на възела.
Май само рекламен трик се оказа този повод.Някой друг колега ползвал ли е тези поводи и има ли идея дали при мен е вината и евентуално как да си прикача вирбел към този повод?
Едно време продаваха едни метални тръбички за правене на стоманени поводи без възли, ама те вървяха в комплект с повода , а при този повод понеже се връзвал тръбички в опаковката няма......Някой знае ли откъде мога да си поръчам отделно такива тръбички?Приемам всякакви идеи.Иначе като цяло повода изглежда добре, но проблема е ,че се къса при възел - противно на това ,което пише на опаковката.
Купих си това чудо на техниката

Май само рекламен трик се оказа този повод.Някой друг колега ползвал ли е тези поводи и има ли идея дали при мен е вината и евентуално как да си прикача вирбел към този повод?
Едно време продаваха едни метални тръбички за правене на стоманени поводи без възли, ама те вървяха в комплект с повода , а при този повод понеже се връзвал тръбички в опаковката няма......Някой знае ли откъде мога да си поръчам отделно такива тръбички?Приемам всякакви идеи.Иначе като цяло повода изглежда добре, но проблема е ,че се къса при възел - противно на това ,което пише на опаковката.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- danev69
- сериозен играч
Re: Стоманен повод - питане!
Аз също си купих такъв повод/моя беше 25 лб./. Възела го направих,както пише на опаковката,ама за да не се къса не трябва да стягаш много възела,ама като не е стегнат,нещо не ми вдъхна доверие. Поразпитах насам ,натам дали от тоя повод въобще става нещо и общото мнение на колегите беше,че за да няма проблеми с възела трябва да е по-дебелия вариант /45 лб./. Мен лично това не ме устройва и го изхвърлих.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- bigfish133
- ще става разбирач
Аз преди време си взех от Квазер електоникс (на Сточна гара) - 100 бр. за около левче мисля бяхаkatri написа:Някой знае ли откъде мога да си поръчам отделно такива тръбички?Приемам всякакви идеи.Иначе като цяло повода изглежда добре, но проблема е ,че се къса при възел - противно на това ,което пише на опаковката.

-
- ще става разбирач
Колега katri ето това ползвам за щука от как са го пуснали на пазара и съм много доволен
Canelle SUPRATRESS 12 kg.

Купувам си го на метър от БЕНТ.
Трябва само переодично да му хвърляш по един поглед, защото все по някое време се проявява прокъсване на металните влакна в оплетката (обикновено до възела), но като цяло издържа доста.
Възлите с него са лесни - аз ползвам Грингер да го вържа.
Графитово-сиво е като цвят. Преди него имаше едно кафяво-бордо и беше "бетон", но за жалост го спряха от производство или внос, но и това си е ОК.
Иначе има и за сом 50 кг Canelle SILURETRESS, но него не съм го пробвал

Canelle SUPRATRESS 12 kg.

Купувам си го на метър от БЕНТ.
Трябва само переодично да му хвърляш по един поглед, защото все по някое време се проявява прокъсване на металните влакна в оплетката (обикновено до възела), но като цяло издържа доста.
Възлите с него са лесни - аз ползвам Грингер да го вържа.
Графитово-сиво е като цвят. Преди него имаше едно кафяво-бордо и беше "бетон", но за жалост го спряха от производство или внос, но и това си е ОК.
Иначе има и за сом 50 кг Canelle SILURETRESS, но него не съм го пробвал

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
danev69 аз си купих от 45lb повода и пак не се връзва, така че явно за нищо не става и правилно си го изхвърлил
.Ще го пробвам с тръбички все пак преди да го изхвърля и аз.

- szhristov
- ще става разбирач

Поздрави

...и наслука
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Едно време си правех поводите с тръбички изрязани от игли за спринцовки. някаква бронзова сплав са и се мачкат лесно с клещи за поводи.
Ползвам повод и метални тръбички на MIDDY и съм много доволен.Тръбичките
притискам с клещи на Рапала.Получава се много здрав повод,други вече не
ползвам.
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8
притискам с клещи на Рапала.Получава се много здрав повод,други вече не
ползвам.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Взех си тръбички на Серт от Бент и повода заспа.Разбира се профилактично си заприходих и 5м кевлар от този ,който е препоръчал колегата esox_hunter.Вече съм здраво оборудван.Сега трябва само да намеря къде се крият трофейните щуки
.Благодаря на всички колеги за отговорите!

И аз отскоро ползвам този уникален материал за поводи с тест 25lb. Постигнах отличен резултат с показаният на упътването "clinch knot", но установих че само с 3-4 намотки на металната жичка са достатъчни. Промушеният през ухото край пристягам чрез бавно придърпване с клещи по посока на вирбела и след като се пристегне до определена степн опъвам възела с придърпване на карабинката. Получава се малко хлабав на вид възел, но при тест издържа без да се скъса до 10 кг. Свойството на нитилона да се разтегля над 10% при опън е великолепно колеги, възползвайте се