Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Боже,боже колко селяния има в наща "Дръжава" и претендираме за Европа!Menkata написа: Недоброжелателни колеги ни замерваха с големи олова от брега явно ги беше яд,бъгарска му работа
аз чат пат си возя въздушната пушка в лодката за такива , след като и нас са ни замерялиhanks написа:Боже,боже колко селяния има в наща "Дръжава" и претендираме за Европа!Menkata написа: Недоброжелателни колеги ни замерваха с големи олова от брега явно ги беше яд,бъгарска му работа
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, имали причина да го правят.
Аз щото имах една случка на Искъра дето едни ми скъсаха 3 въдици, и едвам се .........

Аз щото имах една случка на Искъра дето едни ми скъсаха 3 въдици, и едвам се .........
- Menkata
- фен клуб-скобар
Бяхме леко в дясно от дънните въдици и щом започнахме да ловим единият извикаqno_zloo написа:Колега, имали причина да го правят.![]()
И след 10 мин. се почна бомбардиране.Въпреки че нито и бяхме върху въдиците нито пък са имали захранка.Стояхме с гръб към тях ,те така или ина4е не можеха да стигнат на тази дистанция за щастие.Не успяха и рибата да прогонят на пук на тях продължихме да си ловимАбе толкова ли е малко водата да дойдете да ловите тука сега БЕЕЕ![]()

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Бе нали знаеш всеки си е прав за себе си , и на мен не ми е приятно като има вкарани въдици на 200-300м навътре ,а аз си влача. Но като съм набрега не мрънкам , последния път на Сопот през наще въдици минаха поне 5-6 лодки даже и някой спряха да си хвърлят на силикон , ма се пак язовира не ми е бащиния да го заграждам с шамандури 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да не се знае кой е парв в случейя, но защитавам тези на брега, защото нямат избор , а с лодката имате и си ловите където поискате.
Ние на брега имам един шанс , замислете се. Чакаме с дни голяма риба и е предполагаемо като мине някой от горе с мотора да си въобразиме че ни плашите рибата.
Не се заяждам колеги, но нека се замислите.
Ние на брега имам един шанс , замислете се. Чакаме с дни голяма риба и е предполагаемо като мине някой от горе с мотора да си въобразиме че ни плашите рибата.
Не се заяждам колеги, но нека се замислите.

Колега как се стига до този залив с кола.На каква дълбочина сте били и на каква дълбочина е рибата.Захранка стръв и др...
If we each do a little, we can all do a lot
- Menkata
- фен клуб-скобар
След като подминеш отбивката за стената,продължаваш около още 3-4 км.След тези 3-4 км можеш да се спуснеш по всяка една отбивка ,която ти се пада от дясната страна до водата.Не ти препоръчвам сега в това време пътищата не са чекалирани и закъсването ти е на 100% сигорно.Задължително лодкаvlax написа:Колега как се стига до този залив с кола.На каква дълбочина сте били и на каква дълбочина е рибата.Захранка стръв и др...

Menkata написа:След като подминеш отбивката за стената,продължаваш около още 3-4 км.След тези 3-4 км можеш да се спуснеш по всяка една отбивка ,която ти се пада от дясната страна до водата.Не ти препоръчвам сега в това време пътищата не са чекалирани и закъсването ти е на 100% сигорно.Задължително лодкаvlax написа:Колега как се стига до този залив с кола.На каква дълбочина сте били и на каква дълбочина е рибата.Захранка стръв и др...Влизаш на дълбочина не повече от 3.50 м,храниш яко първия час някаква тестена захранка хубаво е да мирише на ванлия.След това почваш методично да си дохранваш с пелети и ловиш на бял черевей.Може първите 3 -часа и удар да нямаш но не се отказвай рибата се завърта по късно поне при мен бе така.Задължително си вземи кепче излизат чат пад на 1 кг риби нищо чудно и някои трофеен екземпляр.Куката ти не трябва да е на дъното гледай 2 педи над дъното иначе ще закачваш водорасли и ще си идеш капо.Куката да е 12 номер но не по-малка.Аз се надявам пусто слънце да изгрее в понеделник и да направя някой добър излет.Наслука колега
Ако все пак не си ме разбрал къде точно се намира залива попитаи някой местен от там по път да ти каже къде са точно отбивките че аз не съм много по тази част
Благодаря за инфо.
Поздрави.
If we each do a little, we can all do a lot
- Menkata
- фен клуб-скобар
Малко прясно инфо от днес за язовира
.Рибата не кълве
нито в топлия ръкав нито около стената,доста трагично бих казал.Водата се дигнала още 1 метър от последните дъждове.Язовира е толкова пренаселен от рибари,че дори лодката не можеш да си спуснеш във водата,напускали по 20 въдици и се дига гюронтия от небето до земята.Викове,крясаци не знам за риба ли са отишли тези хора или повече на почивка.Въпреки че за това не може човек да се сърди.И най - плашештото...любители на водните спортове масово из язовира вървят джетове,(параходи) с големи двигатели
,абе иди чакай нещо да ти клъвне.Имаше и доста хора да влачат ,но и от тях не видях някой риба да вади.На кратко казано ако някой реши да си пробва късмета там му пожелавам един голям УСПЕХ 

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Колега, този язовир е исвестен със водните надбягвания, така че .... Винаги е имало и ще има джетове, параходи и какво ли още не. И от това рибата доста се плаши и шансовете са минимални за улов .... 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Може би си прав, но присъствието им поне през седмицата е по-малко през миналите години за разлика от сега.Наистина винаги ги е имало и ще продължава да ги има няма смисъл да се оплаквамMr.Barry написа:Колега, този язовир е исвестен със водните надбягвания, така че .... Винаги е имало и ще има джетове, параходи и какво ли още не. И от това рибата доста се плаши и шансовете са минимални за улов ....

- Menkata
- фен клуб-скобар
Днес направо ги убих
.За разлика от завчера ги набарах доста сериозно.Не че се хваля имаше още 6 колеги с лодки събрах им очите
.Постоянно ме питаха колега "кълве ли?,кълве ли?"Естествено,че кълвеше
,но само на мен.Трика беше в пелетите ,дохранхвах на всеки 10 мин,щом заметнех с прашката и веднага имах удар.Колегите блъскаха някакви яки топки,все едно бомби хвърляха
.Плашеха си рибата да идва при мен.Нека да Ви по подробно.4 сутринта пристигнах на язовира.Мястото което си бях заплюл вече имаше хора на него.Абе де речено не можех да повярвам панаир от 4 сутринта няма къде да си спуснеш лодката.Камоли вътре в водата на тоз голям язовир да се доредиш.На брега имаше сигорно 20-ти въдици.Както и да е примирих се и хванах от понктона (на снимките ще видите в ляво.Около 200 м надоло се закотвих на около 3 м дълбочина.Треви могат да ви скъсат нервите но трябва да имаш търпение.От 6 до 10 нямах удар, но постояно си дохранвах,след 10 почна гол
за гол.Рибите бяха прилочни доста едри размери.за 2 часа намотах 8 кг риба,всичко дребно бе пускано обратно.Малко бракониерско от моя страна,но този язовир лови докато кълве иначе 80% си ходиш капо,сега си навакасах
.Рибата кълве за тези които могат да я ловят,правете си сами изводите на мен ми излезе късмета днес.

Колеги, утре имам пътуване до Севлиево и искам да прескоча до яз. Сопот (не съм ходил до сега), за да разгледам местата за риболов. Някой би ли отметнал на тази снимчица удобните места за риболов и от къде се минава за да се стигне до там.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Колега,положението на язовира тази седмица е доста лошо.Вятър много риба малко.Какво мога да ти препоръчам да си намериш заветливо местенце взависимост в посоката на вятъра.Имай впредвид че нивото на водата много високо и е пълно с треви и водорасли.Шанс да хванеш риба е почти минимален,всички колеги се оплакват в района че не кълве рибата.За това не мога да ти определя точно най-сполочливо място,но търси около стената там другаде риболов няма да направиш.Наслукаtopsoft написа:Колеги, утре имам пътуване до Севлиево и искам да прескоча до яз. Сопот (не съм ходил до сега), за да разгледам местата за риболов. Някой би ли отметнал на тази снимчица удобните места за риболов и от къде се минава за да се стигне до там.