Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!
Браво, колега!bohem_69 написа:Абе то жената е по тези неща,половинка брашно,половин мая кубчета,едно яйце,една чаена лъжица сол и толкова захар,две супени лъжици олио,300 милилитра вода,меси се и се оставя да втаса.Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря от доло , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,,,а съответно и тесто но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака.А сега видях че колега пита да ли след това тенджерата може да се използва по предназначение,да може, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!vasko943 написа:Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти колега Бохем,май се знаем и от един друг форум
Идеята е перфектна за полеви условия.Ще я пробвам,така и така мъкнем такава тенджера по язовирите.Ние ползваме газово барбекю с капак за подобни цели ,пак става.

Всичко може,но не всеки го можe.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Днес реших да направя експеримент със обикновена тенджера,метална ,не пробвайте боядисани и също се получи страхотна питка,грешката ми беше че ползвах плитка тенджера и се наложи да слагам тежести защото тестото започна да надига капака а и капака беше стъклен, сигурен съм че ако капака беше метален и тестото не опираше в него щеше да се запече и от горе, но въпреки това вътре беше изпечена перфектно.Може ли да помоля някой колега да качи снимките последните 12 броя от албума ми с начина на приготвяне?Благодаря.
Здравей клг. Бохем.След няколкодневно издирване между съседите,най после се сдобих със
руската тенджера.Отдавна захвърлена на някъв таван и в ужастно гнусен вид.Приложих и
разни домакински спрейове,измих я и стана като нова.Намерих и подложна решетка.
Сега съм в издирване на съдчето за хляба.Дай моля подходящите ,според теб,диаметър и
височина. Поздрави!
руската тенджера.Отдавна захвърлена на някъв таван и в ужастно гнусен вид.Приложих и
разни домакински спрейове,измих я и стана като нова.Намерих и подложна решетка.
Сега съм в издирване на съдчето за хляба.Дай моля подходящите ,според теб,диаметър и
височина. Поздрави!
-
- ще става разбирач
Пиле още не съм пекъл по този начин, но си правя риба.
Такава тенджера и ползвам една решетка с регулируеми крачета.
Рибата -бяла или костур очистена от вътрешности и нарязана на едри парчета
за да я наредя по лесно.Осолена и малко подправки, наредена на скарата.
Слагам на газовия котлон и газта на МАХС около 5 минути, след което я намалявам.
След 30 минути отварям и сипвам на дъното една лъжица опилки /кога няма подходящи опилки, начупвам тънки сухи клонки от някое плодно дръвче/ и пак на Махс около 4-5мин
и намалявам.След 15 мин изключвам и отварям капака. За около 50мин всичко е привършено и имам идеално опушена и вкусна риба на масата.
Може в началото да се сложи и малко вода, за да стане риба на пара и после опушена.
Такава тенджера и ползвам една решетка с регулируеми крачета.
Рибата -бяла или костур очистена от вътрешности и нарязана на едри парчета
за да я наредя по лесно.Осолена и малко подправки, наредена на скарата.
Слагам на газовия котлон и газта на МАХС около 5 минути, след което я намалявам.
След 30 минути отварям и сипвам на дъното една лъжица опилки /кога няма подходящи опилки, начупвам тънки сухи клонки от някое плодно дръвче/ и пак на Махс около 4-5мин
и намалявам.След 15 мин изключвам и отварям капака. За около 50мин всичко е привършено и имам идеално опушена и вкусна риба на масата.
Може в началото да се сложи и малко вода, за да стане риба на пара и после опушена.
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ба си... !! Я да махнете тия снимки от темата,че ше фана язва само като ги гледам.
Обожавам вкуса на хляба и с нетърпение чакам първия самун от изобретението на
Бохема,ама днес не намерих из магазините подходяща тавичка Фи-20см.
Обожавам вкуса на хляба и с нетърпение чакам първия самун от изобретението на
Бохема,ама днес не намерих из магазините подходяща тавичка Фи-20см.
Здравей Бохем,най-после се сдобих с всичко нужно,което си описал и направих
проби.Резултата- фурната на газ "Бохемия" прави по вкусен хляб от домашната ми
немска пекарна. Изобретението ти е изключително практично за дългосрочно
бивакуване/винаги пресен и ароматен хляб/.Изпращаме ти семейни благодарности
и снимки от мойте проби.
проби.Резултата- фурната на газ "Бохемия" прави по вкусен хляб от домашната ми
немска пекарна. Изобретението ти е изключително практично за дългосрочно
бивакуване/винаги пресен и ароматен хляб/.Изпращаме ти семейни благодарности
и снимки от мойте проби.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравей, Бохем,
като ми хвалиш хляба в ЛС,да споделя рецептата за него.
500гр пресято брашно,300 мл вода,една трета от кубчето мая,равна ч л захар,
равна с л сол и две с л олио. Омесвам и оставям да втаса 30-40 мин. Премесвам и
оставам да втаса още 15-20 мин. Слагам тестото във фурна "Бохемия" и пека 80 мин
/осемдесет минути/ на възможно най-слабия пламък на къмпингарския газов котлон.
Резултатът е виден от публикуваните ми снимки.
п.п. В тестото може да се добави 1 пълна с л чубрица и хляба става с неустоим аромат.
Наздраве на експериментаторите и благодарности за изобретението на Бохем 69 !!!
като ми хвалиш хляба в ЛС,да споделя рецептата за него.
500гр пресято брашно,300 мл вода,една трета от кубчето мая,равна ч л захар,
равна с л сол и две с л олио. Омесвам и оставям да втаса 30-40 мин. Премесвам и
оставам да втаса още 15-20 мин. Слагам тестото във фурна "Бохемия" и пека 80 мин
/осемдесет минути/ на възможно най-слабия пламък на къмпингарския газов котлон.
Резултатът е виден от публикуваните ми снимки.
п.п. В тестото може да се добави 1 пълна с л чубрица и хляба става с неустоим аромат.
Наздраве на експериментаторите и благодарности за изобретението на Бохем 69 !!!
Няма нищо по-велико от хляба в този живот. Без хляб - глад, ако ще и черен хайвер да имаш на масата. За мен, хлябът е най-голямото нещо в този живот - и в преносен и в пряк смисъл. По тази причина, всичко свързано с неговото приготвяне и осигуряване е висша степен на благодат. Поклон пред всички, които могат да си го осигурят и при най-екстрените условия. Поклон и пред bohem_69, направил достояние тази технология, приложима не само в полеви условия. С толкова малко техника - а толкова вкусно и необходимо за ежедневието. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.