Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 212
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 9:50 pm
Местоположение: СОФИЯ

Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от bohem_69 »

Когато ходим на риба винаги е за по над десет дни и хляба е проблем,първите няколко дни добре,но после се налага се да се ходи понякога и доста далеч за хляб, винаги взимам домакинска газова бутилка понеже жената доста готви,та газ има стига че и връщам,та дойде ми една идея пробвах и се получи. 1-Решетка на крачета с диаметър да влиза във теджерата под налягане. 2-Поставя се вътре. 3-Тавичка да влиза вътре. 4-Поставя се тестото. 5-Пече се на среден пламък около 40мн,може да се отвара да се провери да не загори. 6и7-Готово. Пробвал съм и пиле на грил става перфектно,с две думи това си е една малка фурна и могат да се приготвят много неща.Дано съм ви бил полезен с тази идея. Само ще помоля някой да качи снимките от албума ми 1 от горе после 2 и тнт до 7 благодаря.
Последно промяна от bohem_69 на Нед Май 15, 2011 12:34 am, променено общо 1 път.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1471
Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от трапера »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от трапера на Съб Май 14, 2011 3:26 pm, променено общо 1 път.
лягам си star
събуждам се super star


Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 307
Регистриран на: Сря Мар 04, 2009 5:59 pm
Местоположение: София

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от PREDATORst »

Мда ще се пробва тва :wink:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1471
Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от трапера »

Защо изчезнаха снимките,които качих :smt017 :smt102
лягам си star
събуждам се super star


Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 212
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 9:50 pm
Местоположение: СОФИЯ

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от bohem_69 »

Не знам колега ама и във фоума за продажби си ми отворил едни и там не се отварат?А работата се оправи благодаря.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от gogibo »

Браво,колега, за идеята!!! Перфектно решение си измислил!!!
За хляба най-вече,че след третия ден/бивакуване/,мухъла не "прощава".
И аз си "блъсках"главата в тая насока,но нищо не направих,за разлика от теб.
Още веднъж Браво!!! И ще използвам идеята ти,а ако някога се срещнем-
обезателно ще почерпя.Поздрави!
vasko943
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 102
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:26 am
Местоположение: Пловдив

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от vasko943 »

Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 218
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:37 pm
Местоположение: Козлодуй - Дунава км.703

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от vanesok »

Ееее,за това не съм се сетил.Печен си!
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 239
Регистриран на: Пон Окт 13, 2008 7:17 pm
Местоположение: София

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от kabaero »

Браво , идеята е супер . И аз ходя за по 10-15 дена и не съм се сетил за това. Мерси за идеята. :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
aleks_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Яну 14, 2011 9:56 pm
Местоположение: софия-филиповци

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от aleks_gt »

:prayer: :prayer: :prayer:
gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от gogibo »

Аз ползвам от години домашна пекарна/немска/за хляб.След многократни проби се
оказа най-ароматна и вкусна следната рецепта:
300 мл вода,
150г типово брашно,350г бяло брашно,1чл захар,1/3 пакетче жива мая,1 равна суп.лъж.
сол,1 суп лъж чубрица,1чл лъж кимион и 2 суп лъж олио.
Опитайте-ще ви хареса.
Поздрави и благодарности за изобретателя на къмпинг-газ фурната!!!
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 201
Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 10:15 am
Местоположение: ГАБРОВО

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от nicko67 »

Идеята наистина е хубава само искам да попитам колегата след като е пекъл вече питка и пиле в тенджерата същата може ли да се използва по предназначение-като тенджера под налягане.Питам защото ми се струва, че гуменото уплътнение на капака ще се скапе бързо от горещия сух въздух вътре.От друга страна пък като гледам това чудо на руското домашно потребостроене си мисля че няма начин да не издържи :lol: :lol: :drinkers:
Аватар
totezla
фен клуб-скобар
Мнения: 53
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 1:08 pm

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от totezla »

Супер,ще го пробваме другата седмица .
Поздрави
Не прави нищо срамно нито пред другите нито насаме.
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 212
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 9:50 pm
Местоположение: СОФИЯ

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от bohem_69 »

vasko943 написа:Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
Абе то жената е по тези неща,половинка брашно,половин мая кубчета,едно яйце,една чаена лъжица сол и толкова захар,две супени лъжици олио,300 милилитра вода,меси се и се оставя да втаса.Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря от доло , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,,,а съответно и тесто но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака.А сега видях че колега пита да ли след това тенджерата може да се използва по предназначение,да може, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!
walukov
фен клуб-скобар
Мнения: 70
Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:33 am

Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!

Мнение от walukov »

bohem_69 написа:
vasko943 написа:Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
Абе то жената е по тези неща,половинка брашно,половин мая кубчета,едно яйце,една чаена лъжица сол и толкова захар,две супени лъжици олио,300 милилитра вода,меси се и се оставя да втаса.Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря от доло , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,,,а съответно и тесто но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака.А сега видях че колега пита да ли след това тенджерата може да се използва по предназначение,да може, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!
Браво, колега! Идеята ти е отли4на!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”