Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!
Когато ходим на риба винаги е за по над десет дни и хляба е проблем,първите няколко дни добре,но после се налага се да се ходи понякога и доста далеч за хляб, винаги взимам домакинска газова бутилка понеже жената доста готви,та газ има стига че и връщам,та дойде ми една идея пробвах и се получи. 1-Решетка на крачета с диаметър да влиза във теджерата под налягане. 2-Поставя се вътре. 3-Тавичка да влиза вътре. 4-Поставя се тестото. 5-Пече се на среден пламък около 40мн,може да се отвара да се провери да не загори. 6и7-Готово. Пробвал съм и пиле на грил става перфектно,с две думи това си е една малка фурна и могат да се приготвят много неща.Дано съм ви бил полезен с тази идея. Само ще помоля някой да качи снимките от албума ми 1 от горе после 2 и тнт до 7 благодаря.
Последно промяна от bohem_69 на Нед Май 15, 2011 12:34 am, променено общо 1 път.
- трапера
- сериозен играч
Re: Печене питка или пиле и тнт на газов котлон в тенджера!
Последно промяна от трапера на Съб Май 14, 2011 3:26 pm, променено общо 1 път.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- PREDATORst
- ще става разбирач
Мда ще се пробва тва 

- трапера
- сериозен играч
Защо изчезнаха снимките,които качих

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Не знам колега ама и във фоума за продажби си ми отворил едни и там не се отварат?А работата се оправи благодаря.
Браво,колега, за идеята!!! Перфектно решение си измислил!!!
За хляба най-вече,че след третия ден/бивакуване/,мухъла не "прощава".
И аз си "блъсках"главата в тая насока,но нищо не направих,за разлика от теб.
Още веднъж Браво!!! И ще използвам идеята ти,а ако някога се срещнем-
обезателно ще почерпя.Поздрави!
За хляба най-вече,че след третия ден/бивакуване/,мухъла не "прощава".
И аз си "блъсках"главата в тая насока,но нищо не направих,за разлика от теб.
Още веднъж Браво!!! И ще използвам идеята ти,а ако някога се срещнем-
обезателно ще почерпя.Поздрави!
-
- научил се да хвърля
Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
-
- вече хвърля и на тежко
Ееее,за това не съм се сетил.Печен си!
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Браво , идеята е супер . И аз ходя за по 10-15 дена и не съм се сетил за това. Мерси за идеята.

Аз ползвам от години домашна пекарна/немска/за хляб.След многократни проби се
оказа най-ароматна и вкусна следната рецепта:
300 мл вода,
150г типово брашно,350г бяло брашно,1чл захар,1/3 пакетче жива мая,1 равна суп.лъж.
сол,1 суп лъж чубрица,1чл лъж кимион и 2 суп лъж олио.
Опитайте-ще ви хареса.
Поздрави и благодарности за изобретателя на къмпинг-газ фурната!!!
оказа най-ароматна и вкусна следната рецепта:
300 мл вода,
150г типово брашно,350г бяло брашно,1чл захар,1/3 пакетче жива мая,1 равна суп.лъж.
сол,1 суп лъж чубрица,1чл лъж кимион и 2 суп лъж олио.
Опитайте-ще ви хареса.
Поздрави и благодарности за изобретателя на къмпинг-газ фурната!!!
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Идеята наистина е хубава само искам да попитам колегата след като е пекъл вече питка и пиле в тенджерата същата може ли да се използва по предназначение-като тенджера под налягане.Питам защото ми се струва, че гуменото уплътнение на капака ще се скапе бързо от горещия сух въздух вътре.От друга страна пък като гледам това чудо на руското домашно потребостроене си мисля че няма начин да не издържи

Супер,ще го пробваме другата седмица .
Поздрави
Поздрави
Не прави нищо срамно нито пред другите нито насаме.
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Абе то жената е по тези неща,половинка брашно,половин мая кубчета,едно яйце,една чаена лъжица сол и толкова захар,две супени лъжици олио,300 милилитра вода,меси се и се оставя да втаса.Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря от доло , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,,,а съответно и тесто но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака.А сега видях че колега пита да ли след това тенджерата може да се използва по предназначение,да може, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!vasko943 написа:Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.
Браво, колега! Идеята ти е отли4на!bohem_69 написа:Абе то жената е по тези неща,половинка брашно,половин мая кубчета,едно яйце,една чаена лъжица сол и толкова захар,две супени лъжици олио,300 милилитра вода,меси се и се оставя да втаса.Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря от доло , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,,,а съответно и тесто но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака.А сега видях че колега пита да ли след това тенджерата може да се използва по предназначение,да може, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!vasko943 написа:Браво, отлична идея. Но би ли написал този хляб с какво количество брашно си го направил. Благодаря предварително за отговора.