Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. Крапец
Модератор: Paublo_Eskobar
яз. Крапец Ловешка област
Днес почти нищо с лодка и без лодка от брега.Хора много-риба почти никаква или супер дребна,да не говорим за норма и размер. Не знам колегите от брега на Малиновския ръкав какво са направили,но рано рано запалиха колите и си тръгнаха.
Риболова няма нищо общо с риболова от миналите години-извод "за мен-не ангажирам никого" доста измрежарен язовир.Тази година три пъти ходя и все се връщам без риба,което никога не е било.ИАРА изобщо не съм ги виждал на яз.Крапец-те сега са заети с яз. Сопот ,там е навалицата и рибата и мрежите.
Дано да съм бил полезен с информацията.
Може и да греша.
Нямам нищо против някой да докаже противното.
Не ангажирам никой-това са мои предположения.
Все пак е началото на риболовния сезон.
ПП.Темата я помествам в този раздел,а не в "Моят риболовен излет",защото нямам снимки.
Пък и да имаше,незнам какво бих снимал освен язовира.
Ако все пак някой държи на снимките,мога да пусна някои от минали години.
Поздрави и наслука.
Риболова няма нищо общо с риболова от миналите години-извод "за мен-не ангажирам никого" доста измрежарен язовир.Тази година три пъти ходя и все се връщам без риба,което никога не е било.ИАРА изобщо не съм ги виждал на яз.Крапец-те сега са заети с яз. Сопот ,там е навалицата и рибата и мрежите.
Дано да съм бил полезен с информацията.
Може и да греша.
Нямам нищо против някой да докаже противното.
Не ангажирам никой-това са мои предположения.
Все пак е началото на риболовния сезон.
ПП.Темата я помествам в този раздел,а не в "Моят риболовен излет",защото нямам снимки.
Пък и да имаше,незнам какво бих снимал освен язовира.
Ако все пак някой държи на снимките,мога да пусна някои от минали години.
Поздрави и наслука.
If we each do a little, we can all do a lot
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: яз. Крапец Ловешка област
Забраната даде доста едра каракуда,чат пат някой шаране по около 2кг и доста бели риби от кило до 6 кг.По добре беше и от сопотския.
Рибешка му работа.
Сега нище почти никъде .
Рибешка му работа.
Сега нище почти никъде .

Аз там съм пораснал...
Това спомени ли са ? Аз съм ходил миналите години и тази година,включилно и през забраната / язовира беше в списъка на разрешените. / и съм написал какво съм хванал и видял.bobo_33333 написа:Забраната даде доста едра каракуда,чат пат някой шаране по около 2кг и доста бели риби от кило до 6 кг.По добре беше и от сопотския.
.
Същото са хванали и видяли мои приятели,които са ходили тази година няколко пъти,всеки по различно време един от друг,дори с преспиване няколко дена,включително и на откриването.
Би ли споделил колко е едра каракудата,защото аз думата"едра" не признам,а само кантара.Забраната даде доста едра каракуда
Поздрави.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Имам 2-3 излета около славейковския ръкаф и вътре в него.Караконжули от половинка до кило.Само на царевица от кутия,сладка.В
В малиновския ръкав има изваден един шарко около 4 кг и няколко късания ,кефали по кило също на царевица.
В малиновския ръкав има изваден един шарко около 4 кг и няколко късания ,кефали по кило също на царевица.
Аз там съм пораснал...
Изваден от тебе или си чул?bobo_33333 написа:Имам 2-3 излета около славейковския ръкаф и вътре в него.Караконжули от половинка до кило.Само на царевица от кутия,сладка.В

Аз чух от познат,който няма да ме лъже за изваден шаран 2.300 в малиновския ръкав преди 20 дни.

Кефалите ги ловя на друга стръв, но тази година не съм ходил там специално за тях,макар че кефала е по-добра риба от каракудата по всякакви показатели.кефали по кило също на царевица
Миналата година Петко-славейковския ръкав/ф/,/ мн. чл. ръкави/ съм го кръстосвал с лодката/без мотор-с гребла/ за каракуда ,ако беше стан килим щях да изтъча.
На този язовир съм ловил за един излет Н.... на брой каракуди от 800-1100 само за един излет.
Ползувам само такава от няколко години от БИЛА,че ме мързи като едно време да се занимавам с варене и прочие,пък и нямам толкова време и съм доволен.Само на царевица от кутия,сладка
Поздрави и не се заяждам.
В спора се ражда истината.
Това е в края на забраната.

Не че е нещо кой-знае какво, но на фона от капото предишния ден на Сопот - пак е нещо.
Крапец дава редки бели, но за сметка на това по-големи от тази.

Не че е нещо кой-знае какво, но на фона от капото предишния ден на Сопот - пак е нещо.
Крапец дава редки бели, но за сметка на това по-големи от тази.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Какво кълве на яз. Крапец
Язовир "Крапец" е едно от най-привлекателните места за риболов и пикник сред природата, особено ако обичате много вода, в Ловешка област. Намира се на 17 км от Севлиево , на около 25 от Ловеч и е в близост до селата Прелом и Малиново. До него се достига след отбивка от главния път София - Варна в посока Малиново. Оттук по асфалтов път извежда до водите на водоема.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз. Крапец
Уклей като скумрии,стават за пълнене,ако се пържи, да се изцепва край гръбнака.
За сравнение едър речен уклей,от р.Росица

И едър уклей от Малиновския,този като го видях в кофата на един млад колега ,около 10 годишен със деректен
,щях да падна в гьола

Инъче са ей такива саби по 20-22 см.

Фанах 28 парцала

Днеска и някоя таранка се извади ,ама дербна имаше 2-3 само по 300-400гр.
Много народ ,към 50 чивека имаше
Прекрасен язовир ,но много мръсотия,всеки си хвърля шишета,чашки,найлонки,мизерия отвсякъде.

За сравнение едър речен уклей,от р.Росица

И едър уклей от Малиновския,този като го видях в кофата на един млад колега ,около 10 годишен със деректен

Инъче са ей такива саби по 20-22 см.

Фанах 28 парцала

Днеска и някоя таранка се извади ,ама дербна имаше 2-3 само по 300-400гр.
Много народ ,към 50 чивека имаше

Прекрасен язовир ,но много мръсотия,всеки си хвърля шишета,чашки,найлонки,мизерия отвсякъде.
Аз там съм пораснал...
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
някои ловил ли е нещо различно от таранки
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
да няма друга тема що никои не пише
Там вече се структорира рибата не е като след бойник.Обичам го този язовир и съжалявам че нямам време за него.Най добрия улов на шаро ми етам на поляната.Наистина е много красив и все още дава добра риба.
Бялата риба даде добра популация но да го пазим от номера на колите с начална буква С.От вижтане го знам на Сопот. 

Риба къща няма.
-
- вече хвърля и на тежко
Прав си колега! На "Сопот" е бъкано от софиянци, които идват да излавят бялата, за жалост повечето успяват, но има и такива, които я пощадяват!
Открих на този язовир,защото на Стамболийски не ми се завираше из дърветата.Като навалица-нямаше много хора за разлика от преди 2-3 седмици.Водата е вдигнала къде50-70см по вертикал,много боклуци в Малиновския ръкав,но все пак не бяхме капо.На бял и торен 20тина таранки за 4човека като длан големи.Така беше и при останалите колеги до железния стълб.Имаше и някоя и друга лодка да тролят,но не разбрах дали са хванали нещо защото бяха на поляната отсреща.Бяла риба не се обади-имаше няколко въдици на рибка и толкова.Те това с 2-3 думи.
Отдавна не съм посещавал яз.Крапец и смятам със затопляне на времето да го направя. Някои може ли да даде информация за язовира - състояние на водоема и режим на ползване.
-
- вече хвърля и на тежко
bobi_tr написа:Отдавна не съм посещавал яз.Крапец и смятам със затопляне на времето да го направя. Някои може ли да даде информация за язовира - състояние на водоема и режим на ползване.
Здравей, колега! Плаща се по 5 лв. на човекоден.