Един стандартен цоневски

Модератори: bobopeli, sapuna

А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Един стандартен цоневски

Мнение от А.Христов »

Привет колеги, реших да споделя с вас своите преживелици от съботния ден. Очертаваше ми се едно пътуване по посока „Яз.Цонево“, и реших да съчетая полезното с приятното. Въпреки факта, че поемам пътя към този водоем предимно в моментите, когато нямам друга алтернатива... винаги съм се радвал на срещите с него. Дестинацията беше с.Аспарухово. Имах информация, че на ръкавите под лозята на селото се ловят хубави бабушки и каракуди Реших да спретна риболова точно там. Освен това, желаех да избегна предполагаемата навалица около „Чудните скали“. Плановете ми не включваха ранно пристигане и съвсем спокойно си изпих сутрешната чаша кафе, натоварих багажа в мобайла и към 10:30 зърнах водоема. Отправих се към по-големия ръкав (който се намира на североизток от селото). По перспективните места разбира се бяха заети, но имаше къде да се вместя и аз. Забърках захранката, разпънах такъмите и около 11:15 се включих в общото мероприятие. Понеже разчитах на риболов на бабушки и каракуди, реших да добавя към кофата със захранка 2/3 от опаковка консервирана царевица. Идеята ми беше да започна риболова на пинки и след, като привлека желаните от мен риби да опитам на стръв царевичка. Започна се с изключителна активност от страна на слънчаците. Направо си беше популярното гол-след гол. Е, не това беше моята идея :D Смених пинките със зърно царевица но уви, твърде дълго плувката не потрепна. Заметнах отново на пинки, и досадните рибки ми помогнаха да упражня въображението си при подбора на цветущи словосъчетания по техен адрес. Междувременно регулярно си подавах 2-3 малки топки захранка. Около 12:00 в живарника влязоха и първите бабушки. Това добре, но малките досадници продължаваха лакомо да нагълтват куката до места, където въобще не я съзирах. Реших, че може би е време отново да пробвам на царевица. Направих го и всичко си беше според очакванията. Започнах да ловя бабушки и то с прилични размери. Царевицата е стръв, с която могат да се селектират по-едрите бабушки. Рибите бяха изключително борбени и след засичане създаваха изключителни емоции. Наслаждавах се на риболова, и времето за приключване дойде неусетно. Около 15:00 трябваше да поемам обратно, понеже ме чакаха и други съботни изненади. Фотоапарата го нямаше в мен, но щракнах два кадъра с телефона.

Изображение

Изображение
Поздрави,
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Един стандартен цоневски

Мнение от RAAZIEL »

Добре е,направил си кофата :!: :!: :!:
Само баби ли лови?Каракуда нямаше ли :?:
Можеше да се селектира и по-добре,но другия път.Кефа е бил на макс :!: