Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Яз. Антимово, апсолютно свободен риболов.
С билет естествено.
С билет естествено.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
На стената пише РИБОЛОВА ЗАБРАНЕН .ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ !
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- stan4o__vd
- научил се да хвърля
Язовирите са два на Антимово един до друг! Единият е платен, а другия не е!
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
И на текето стоят табели с РИБОЛОВА ЗАБРАНЕН ама....
Табелите на Антимово стоят от стари арендатори преди 4-5 г.
Говорим за големия държавен яз. по чиято дигата се минава за селото.
Рибарника си е частен и е на другия край.
Табелите на Антимово стоят от стари арендатори преди 4-5 г.
Говорим за големия държавен яз. по чиято дигата се минава за селото.
Рибарника си е частен и е на другия край.
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
А на текето какъв е регламента тази година колеги.
Билет и такса на място или само билет?
Билет и такса на място или само билет?
билет и такса от 3 лв на пръчка за голямото езерео , а за лодките само билет
вчера на спининг на лодките само една костуретка на силико и това е
наслука
вчера на спининг на лодките само една костуретка на силико и това е
наслука
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера след обяд ходих до Текето. За 5 часа само 1 мерна бяла риба, която авера дръпна на попче (не сме спинингисти, к'во да се прави)
Плува си обратно. Мъчих ги с директния на жито ама йок каракуда, само три попчета извадих - завалиите и на това кълвяха да ги....нали...
P.S. Бяхме в гората, ама така и никой не мина пари да ни иска....

P.S. Бяхме в гората, ама така и никой не мина пари да ни иска....
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Vlado_852
- разбира нещата
Кой от вас спинингисти оттърва големия сом на Дунава? Бързо да си признае!

Здравейте! Ето и моя отчет за weekend-а:
Събота - от 6:30 до 15:00 на Текето - на директния няколко облеза - за стръв. На тапа и на дъно на рибка се надявах за някоя бяла риба, но нищо. Една дънна на кюспе и малай - резултат - две едрички таранки. Таранките бяха жестоко наранени - явно сега хвърлят хайвера - пуснах ги да си довършат работата и да се пооправят
В неделя ходихме до Антимово - големият язовир е свободен. Само че ние трима души с по све-три въдици, с какви ли не опити за стръв и техники /купени рибки, малай, кюспе,торни, бели, царевица,, протеинови топчета.../ не успяхме да хванем нищо, освен няколко слънчака и едно попче. Доста хора около нас бяха със същия резултат. Видяхме и две лодки на тролинг, но не успяхме да попитаме колегите за резултата. По обяд се преместихме на Дунава - Ряхово, до "Плажа" - резултата - още по-слаб и от Антимово - тук дори и попчета и слънчаци нямаше
Остана само удоволствието от разходката
Събота - от 6:30 до 15:00 на Текето - на директния няколко облеза - за стръв. На тапа и на дъно на рибка се надявах за някоя бяла риба, но нищо. Една дънна на кюспе и малай - резултат - две едрички таранки. Таранките бяха жестоко наранени - явно сега хвърлят хайвера - пуснах ги да си довършат работата и да се пооправят

В неделя ходихме до Антимово - големият язовир е свободен. Само че ние трима души с по све-три въдици, с какви ли не опити за стръв и техники /купени рибки, малай, кюспе,торни, бели, царевица,, протеинови топчета.../ не успяхме да хванем нищо, освен няколко слънчака и едно попче. Доста хора около нас бяха със същия резултат. Видяхме и две лодки на тролинг, но не успяхме да попитаме колегите за резултата. По обяд се преместихме на Дунава - Ряхово, до "Плажа" - резултата - още по-слаб и от Антимово - тук дори и попчета и слънчаци нямаше

Остана само удоволствието от разходката

- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет колеги!
Ето малко инфо и от мен за вчерашния излет на р. Янтра.
Като цяло-слаба работа.За времето от 07.00ч. до 19.00ч. около 3кг. риба в двата живарника.
Реката все още е доста мътна и може би заради това я нямаше очакваната сутрешна активност.
Към 9.30ч. колегата извади една таранка около 500гр. и ето ти на една зарибявка за нас.Да ама нейсе, пак едно две попчета за около половин час и нищо друго.
И така вече към 14.00ч. колегата отново закачи таранка около 400-500гр. и отново мъки докато я извадим с кепа.Брега висок и няма как да се докопам до нея.Последва вадене на въжето от колата и връзването му за едно дърво за да се пускаме с него.
Отново с леко вдигнат адреналин в очакване на следващото кълване до към 17.00ч. бяха извадени няколко морунажа, още 4-5 таранки и два рака.
След това на колегата му потръгна.На около всеки 30м. вадеше по една едра таранка.Мястото на което беше застанал имаше дълбочина от около 3-4 метра, а тои беше с карбонка 7м.
Кълването беше основно на бял и жито.
На дъното пробвах с бял ,жито,торен и царевица, но само една таранка и то на белия.
Нямаше го и това гонене на хищтника, което съм свикнал да виждам и облеза който раздвижва водата след като му хвърлиш захранка.
Като цяло остана теферича сред природата и слънчевият загар който хванахме.
Ето малко инфо и от мен за вчерашния излет на р. Янтра.
Като цяло-слаба работа.За времето от 07.00ч. до 19.00ч. около 3кг. риба в двата живарника.
Реката все още е доста мътна и може би заради това я нямаше очакваната сутрешна активност.
Към 9.30ч. колегата извади една таранка около 500гр. и ето ти на една зарибявка за нас.Да ама нейсе, пак едно две попчета за около половин час и нищо друго.
И така вече към 14.00ч. колегата отново закачи таранка около 400-500гр. и отново мъки докато я извадим с кепа.Брега висок и няма как да се докопам до нея.Последва вадене на въжето от колата и връзването му за едно дърво за да се пускаме с него.
Отново с леко вдигнат адреналин в очакване на следващото кълване до към 17.00ч. бяха извадени няколко морунажа, още 4-5 таранки и два рака.
След това на колегата му потръгна.На около всеки 30м. вадеше по една едра таранка.Мястото на което беше застанал имаше дълбочина от около 3-4 метра, а тои беше с карбонка 7м.
Кълването беше основно на бял и жито.
На дъното пробвах с бял ,жито,торен и царевица, но само една таранка и то на белия.
Нямаше го и това гонене на хищтника, което съм свикнал да виждам и облеза който раздвижва водата след като му хвърлиш захранка.
Като цяло остана теферича сред природата и слънчевият загар който хванахме.
Днес се разходих до текето към 19.00ч. и хвърлих една плувка в тръстиката с малко жито, но без резултат. За около 2 часа нямаше и бутване.пробвах сякакви пинизи и гъдели, но не и не. Питах колегите наоколо и всеки се оплакваше от безрибие. Един капацитет заяви,че рибата преболедувала от фитопланктона и затова не яде.
Above us only sky
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Едни такива приказки ми ги разправяше в събота и пича дето минава уж такса да събира: "Бате, водата цъфти и нема да 'фанеш риби"....и така де не хванах, ама поне пържолките бяха хубави, а бирата студенаlfc_boy написа:Днес се разходих до текето към 19.00ч. и хвърлих една плувка в тръстиката с малко жито, но без резултат. За около 2 часа нямаше и бутване.пробвах сякакви пинизи и гъдели, но не и не. Питах колегите наоколо и всеки се оплакваше от безрибие. Един капацитет заяви,че рибата преболедувала от фитопланктона и затова не яде.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дубрутру, колеги
Някой инфо за Реката от последните 2-3-4 дена да има? Колко голяма е мъката по нея? Че ми се отварят 4-5 почивни дена и се чудя накъде да хвана
Благодаря предварително!

Някой инфо за Реката от последните 2-3-4 дена да има? Колко голяма е мъката по нея? Че ми се отварят 4-5 почивни дена и се чудя накъде да хвана

Благодаря предварително!
- kaminero65
- научил се да хвърля
Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.
Team Milo - feel the difference