помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

dido_krasi
новобранец
новобранец

помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Мнение от dido_krasi »

здравейте колеги имам стъклопластова лодка но и трябва ремонт.Не разбирам от ремонт на лодки но мерак не ми липсва.Моля всеки който може да ми даде информация за ремонта,какво ще ми трябва-материали и всичко свързано с това.Предварително благодаря и наслука на всички.Ще кача няколко снимки за визуална представа....размерите са дължина 380см;ширина 150см;височина при носа 80см;височина при кърмата 55см;тегло 80-100 кг;
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dido_krasi
новобранец
новобранец

Re: помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Мнение от dido_krasi »

ето още снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Не че нещо колега ама като я гледам в какво състояние е, не е оправдано да я стягаш,но ти си знаеш :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

Ако тръгнеш да я ремонтираш ще ти излезне колкото нова 3 метрова.Успех.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Така като я гледам ще ти трябват около 15кг епоксидна смола,прегел,стъкломат,много щкурка търкане и яко работа.
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

Краси_поборника написа:Така като я гледам ще ти трябват около 15кг епоксидна смола,прегел,стъкломат,много щкурка търкане и яко работа.
колега гледах по форума че колегите предлагат вместо епоксидна-полиестерна смола,става ли с нея и същото количество ли ще ми трябва.А относно стъкломата разбрах че имало в Елин Пелин незнам няма ли някъде около Варна.....
Pooh

Мнение от Pooh »

Мисля, че правилният отговор е полиестер.
Краси ми подари идеална котва, но... ;)
За другото е съвсем прав - ще си скъсаш ... от бачкане!
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Предполагам "Морските" там им е силата и щ е те упътят.
Изображение
Където качеството е от значение!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

От смола до смола има голяма разлика има такива за самолетостроене,изработка на калъпи,подови покрития и какво ли не с полиестерните смоли се работи по лесно и са по евтини но са капризни на атмосверни влияния и ерозия,ако лодката е правена от епоксидна смола и стъкломат по добре е да се ползва същата за ремонт,също много е важно съотношението на смола и втвърдител и температурата на околната среда при нанасяне и много добро разбъркване на сместа преди работа има време когато е в течно състояние и време на желиране което нетрябва да се подценява.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Полиестерна смола и стъкломат но работата не е само в бъркането на смоли.Тука има много и моделизъм/някай неща трябва да се изградят наново/ други чалъми,които се усвояват с години/поне при мене е така/.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

complast написа:Полиестерна смола и стъкломат но работата не е само в бъркането на смоли.Тука има много и моделизъм/някай неща трябва да се изградят наново/ други чалъми,които се усвояват с години/поне при мене е така/.

тук си прав колега работата ще е много прецизна и пипкава но важното е желание да има а при мен то е в изобилие .... :) ще питам,ще разпитвам и така.А какъв двигател ще ми трябва :D малко раничко питам но и за това трябва да се подготвя....
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dido_krasi написа:
колега гледах по форума че колегите предлагат вместо епоксидна-полиестерна смола,става ли с нея и същото количество ли ще ми трябва.А относно стъкломата разбрах че имало в Елин Пелин незнам няма ли някъде около Варна.....
Има естественно.
Я пусни едно ЛС на Плувчо в морския раздел.
Щом имаш мерак да се пробваш - не се отказвай.
Като лодка за морето ми харесва.
Другото с доста работа ще го направиш.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,не ти знам мерака,обаче нещо в мисленето и сметките ти куца.Прост и приятелски съвет .....НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ :idea: :idea: :idea: Времото,нервите и парите които ще дадеш за ремонт на лодката,ще са в пъти повече от тези,които ще дадеш за една сносна лодка,напълно годна за плаване дори и без работа по нея.Казвам тези неща,защото само като я видях,направо се опулих ейййййййй с такива очи :shock: :shock: :shock: :lol: Гарантирам ти че само калъпа за изграждането на липсващата предна горна част ще ти легне минимум 250-300лв,защото ще трябва да е цяла горната част :idea: :idea: :idea: Долната с три четири плата цялостно един върху друг,ще се заздрави защото лодката е на 40 години и материала е изгорял от времето :idea: :idea: :idea: Абе,човек трябва да е кьорав и да не види какво тръгва да прави.Съветвам те да си намериш лодка за която ще дадеш на половина парите с които ще ремонтираш тази.Има стотици лодки които са евтини,просто се иска търсене.Направи си труда да порастърсиш по сайтовете за продажби на коли и лодки,има за по 5-600 лв :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Присъединявам се към мнението на Вичев.Понеже е прям, на някой може да му се стори дори малко груб, но винаги има истина в това което казва.Ако толкова ти се прави и искаш този модел корпус, то според мен по-лесно и по-малко труд и средства е да го ползваш като матрица за изготвяне на стъклопластова лодка.но понеже не си се занимавал със смоли и стъклоплат както личи, по-добре послушай съвета на Кроки и си намери готова лодка.С настъпване на зимата ще поевтинеят, то и без това тази не ще я стегнеш преди края на сезона.
zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

Ремонта ще струва по малко от 200 лева при условие,
че нияма да въстановиява вътрешния пласт.
Не го плашете още в началото .
В TR тенекия (18 kg) полиеcтерна смола струва 65 лири ,
стъклоплат 5 лири килограм .
Аз също почвам да ремонтирам една 4,05 метрова .
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”