яз. Душанци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

яз. Душанци

Мнение от topsoft »

Здравейте. Извинявам се предварително, със сигурност има вече такова питане, но търсачката ми изкарва някакви пълни глупости, така че пускам нова тема.

Та на въпроса - не съм ходил до сега на Душанци, а от снимките ми изглежда много приятно местенце и планирам скорошен излет там. Питането ми е за инфо относно удобните места за риболов, достъп с автомоблил до тях и т.н.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: яз. Душанци

Мнение от ben_lyusien »

Изображение
Изображение
За да стигнеш до тези места от снимките минаваш през с.Душанци като караш само по главната и ще излезеш на стената на язовира,минаваш по нея и ще се озовеш на тези места пътя е асфалт и можеш да слезеш до водата с кола,за отсреща обаче се отбива в самото село в ляво но ако нямаш джип нети го препорачвам там е за олфрод :lol:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

мерси
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Мнение от leshoqda400 »

Аз мога да ти споделя за страната от към устието.Караш по подбалканския път и на отбивката за Копривщица отбиваш.След около 5-6км е гарата.Там отново отбиваш и тръгваш по черен път,който е дълъг 2,7км.Пътя е доста тегав,но се минава. И излизаш точно на язовира,но там бреговете са малко по-стръмни и има по-малко места за биваци,но като цяло е доста красиво.А ако имаш нерви да ходиш малко пеша през гората,има много приятни и осамотени места,перфектни за релакс и 100 процентова почивка.
Който пие бира,не умира
MoonElf
новобранец
новобранец

Мнение от MoonElf »

И аз да споделя за достъпа до местата срещу снимките.
За да стигнеш там, караш към стената, както е описал колегата по-горе. На около 100-200 метра преди стената, в ляво, започва тесен черен път с напръв поглед голям наклон за изкачване. Ако го пропуснеш( както направихме ние :) ) ще стигнеш стената и няма пробем да се върнеш малко на зад - но вече отбивката ще ти се пада от дясно :)
По този път се стига и до ръкавите на язовира.
Вчера бяхме там с BMW, което е доста ниско, но ако караш внимателно няма проблем. Задрахме само веднъж на връщане, но грешката си беше на шофера.
Като завиеш на отбивката по черния път, теренът наистина изглежа за брутален офроуд, но е така само 300-400м и след това е нормален за черен път.
"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Мерси на отзовалите се колеги, мисля да се пробвам първо от към устието пък да видим :)
Изображение

Изображение
MoonElf
новобранец
новобранец

Мнение от MoonElf »

@ben_lyusien, като гледам снимките, май вие сте били голямата весела компания от среща. Цял ден ви се кефих и завиждах благородно :)
Ние с един колега малко спонтанно го решихме сутринта и отидохме там почти без подготовка.. та по едно време ни се искаше да сме на отсрещния бряг :drinkers:
Че добре сте изкарали, се убедих и на живо, но от снимките в другия раздел се вижда, че и добър улов е имало, за което евала :drinkers: . Поздрави!
"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
MoonElf
новобранец
новобранец

Мнение от MoonElf »

@topsoft, да спомена само, че на устието е доста по-плитко. Миналата седмица бях и там. На мястото където бях дълбочината е 1.50-2м максимум като на места и по-плитко. Това до към 10-15 метра от брега. Забелязах и колегите на около също ловяха на малка дълбочина. По-навътре не знам как е, поради силния вятър и дъжд, което доста пречеше на замятането ... и на риболова изобщо. Времето беше адски гадно и като за такова време улова си беше направо успех. Но имаше и много слънчаци.

За вчерашният ми излет на язовира - мястото както казах срещу показаните снимки, малко след развъдниците за пъстърва, които са в язовира. Ловях на дълбочина 4м. на 5 метра от брега, след 5я метър става доста по-дълбоко. Горе долу добри резултати даде - както при колегата предимно едри червеноперки и няколко прилични платики. Интересното е че този път нито един слънчак( те май предпочитат плитчините около брега ). На 20 ина метра от мен колегите извадиха едно шаранче около 1.5-2 кг. на фидер.

Та в общи линии от към устието плитчини, от към стената доста дълбоко. Може би е добре да се съобразиш и с времето когато ще ходиш. Ако е жега като вчера, на устието е възможно да не се отървеш от слънчевки. Поздрави!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Е колега това е много ценна информация, която ми е много полезна и променя нещата - слънчевки има доволно на 20км от нас на Огняново, така че благодаря много за информацията - ще се дири дълбокото явно.
Изображение

Изображение
a4kata_88
новобранец
новобранец

Мнение от a4kata_88 »

Колеги някакво инфо за Душанци относно риболова на шаран(на дьно или на плувка) , стрьв , монтажи ... т.н. ??? Благодарности и бирата от мене :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
prospect
новобранец
новобранец

Мнение от prospect »

колеги интересувам от местността антоновия залив някой може ли да даде някакво инфо относно пътя как е там има ли места където може да се опънат палатки и разбира се има ли места където може да се лови риба понеже някъде бях прочел че в тази местност имало само 2 места за риболов дали е така или просто някой го е написъл ??
Respect.Peace&Love
Mixailov
новобранец
новобранец

Мнение от Mixailov »

a4kata_88 написа:Колеги някакво инфо за Душанци относно риболова на шаран(на дьно или на плувка) , стрьв , монтажи ... т.н. ??? Благодарности и бирата от мене :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Колега по горе беше писано, за страната от към гарата, тръгваш за Копривщица стигаш до гарата отбиваш и караш по черния път, има 2 - 3 места удобни за бивак, там мястото за шаран е подходящо, напоследък е по наплиткото, там е много плитко реката го е нанесла много.Та така за монтажа, аз ползвам пружина с долна кука като повода е около 10 сантиметра ранката Кюспе +Maver за шаран + Ванилия + Накълцан торен.
А на куката или бял или царевица малките, около кило и малко взимат на бял, има и малко по голeми кам кило и 500 - 600 гр. те взимат царевицата.Аз хвърлям две пружини и един Fider, като в хранилката отново слагам дадената захранка.При дадения от мен вариант на пружина излизат и добри Платики - кило и 100 - 200 гр., ако се стремиш да ловиш платики вместо Maver за шаран взимаш за платика.На това място за плувка е твърде плитко, единственият начин е да подхраниш някаде на по дълбоко и да ловиш Бабушка.

Поздрави от мен :drinkers: :drinkers:
На слука на всички 8)
На платено и баба може , даи да те видим в дивата природа :) !!!
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

колеги - не съм ходил досега там - мисля събота и неделя да посетя

бихте ли ми казали дали има смисъл да мятам за бяла риба ?
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

playback написа:колеги - не съм ходил досега там - мисля събота и неделя да посетя

До колкото знам бяла риба няма.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

playback написа:колеги - не съм ходил досега там - мисля събота и неделя да посетя

Бяла няма ,но има щука и костур
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”