вечерно на рибарник Бадема до Кричим

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: вечерно на рибарник Бадема до Кричим

Мнение от leeds »

begleca_sv написа:вярно за 5 лв никои няма да ти даде да изнесеш щуки или сомове ама да се радваш че трчбва да я връщаш това не го разбирам плащаш и си трагваш празен :o ако водоема е към нашиа краи 1 човек няма да стъпи там :rolleyes:
Колега да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,ето това не се описва с думи.Без значение дали си платил 5,10,20лв. Важен е релакса сред природата и това ,че си успял да надхитриш рибата.Явно по вашия край е безумно удоволствие и майсторлък да си прибирате и последната риба от гьола по торбите.
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Колега leeds, не си разбрал begleca_sv, просто по нашия край ( моя и на begleca_sv ) има толкова много мрежари, че никой риболовец не пуска рибата, която е хванал, било то на река или язовир. Толкова много бракониери няма никъде другаде :D Просто в северна централна БГ няма смисъл да пуснеш рибата, която си хванал, защото няма да и дариш много живот, защото вечерта някой "рибар" ще мине и ще си я хване, било то с ток, бомби или мрежи.
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

Whassup написа:Колега leeds, не си разбрал begleca_sv, просто по нашия край ( моя и на begleca_sv ) има толкова много мрежари, че никой риболовец не пуска рибата, която е хванал, било то на река или язовир. Толкова много бракониери няма никъде другаде :D Просто в северна централна БГ няма смисъл да пуснеш рибата, която си хванал, защото няма да и дариш много живот, защото вечерта някой "рибар" ще мине и ще си я хване, било то с ток, бомби или мрежи.
Абе майката сме си е.....ли ние БЪЛГАРИТЕ!!!Ток,бомби,мрежи....не отиваме на риболов,а на лов за терористи....
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Някак си трябва ние риболовците да затегнем нещата, не знам все още как, но трябва, защото при нас тия от ИАРА нищо не правят, не знам при теб как е :D
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Аз искам само да ти кажа, че не се казва "резил", а релийз Иначе браво за улова

"Резил" е ироничното название на "Релийз", колегата Соломон е достатъчно интелегентен и образован човек за да го поправят :idea: !
От мен "Браво" и аз, като адаша пожелавам мустакатко от Марица, където и 3-килограмовите се борят Неимоверно :wink: !
Надявам се да не разчиташ на лайт или У.Л. такъм с фин брейд, както някой колеги, които вече изреваха :? .....
Поздрави и :drinkers: !
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
badema
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от badema »

Сомчето е на 3 години и е около 5 кг-това е затворен ,плитък водоем с много храна/дребна риба/ и сомовете и щуките са по къси ,но дебелки...
Ще си позволя малко уточнения- условията за риболов са по избор :
-1 вариант -5 лв.такса -1 въдица -бонус костур и червеноперка
-2 вариант -10 лв.такса -1 въдица-2 кг риба независимо от вида/над мин.размери/
и при двата варианта при желание може да се вземе уловена риба над включеното в таксите по цени за съответният вид.
Не се допускат или се отстраняват риболовци които:
-бъркат каракуда с шаран или кефал с амур или искат да ударят келепира като скрият 2 -3 шаранчета по педя между каракудите...
-нямат кеп,кукоизваждач,скоба за хищници,голям неметален живарник
-имат кукоизваждач ,но не го използват,а предпочитат да бъркат с пръсти ,клечки .....и да вкарват пръсти в хрилете...
-да търкалят и изпускат на земята трофейни риби от височина докато правят снимки по 10-15 минути
- да теглят трофеини риби преди да ги пуснат като забиват куките на кантарчетата.....
-да мятат щуки по земята за да се откачат ,защото ги е страх да извадят куката...
-такива които изпитват удоволствое да мачкат риба в живарник,която няма да взимат...или такива които вкарват седем килограмов шаран в 5 килограмов живарник ,защото първата риба не се пускала за да им върви в риболова през деня!!!
-на въпросите -Имате ли кукоизваждач ? Любимите ми отговори са :
1.Не съм новобранец,от 15 години съм рибар и такова нещо не ми трябва
2.Защо куковадач ,да не би да има големи риби?
3. Ние сме четирима ,ама онзи колега има....
-Удоволствие е да обгрижвам клиенти като:
1.Защо не използваш кукоизваждача които ти дадох ?-Загубих го в тревата ,ако искаш донеси ми друг..
2.Какво прави това шаранче в тревата?- Ей забравил съм да го пусна в водата,ако искаш пусни го...
3.Хайде да влезнеш във водата да ми извадиш пръчката че някоя от твойте риби ми я вкара вътре,че знаеш ли колко струва тази въдица?.....
4.Хайде да дойдеш да ми откачиш една риба че е нагълтала и вече останах без куки...
5.Имаш ли да ми дадеш някоя пружина,че рибите ми изядоха 5 пружини.....
6.Пет пъти ми кълве на царевица и вадя без кука ,да не би да имаш щуки?Хайде да ми вържеш една кука ,че може ти по здраво да ги вързваш.....
7.Искам да си хвана 1 щука около 2 кг/имам симеончета/ и един гол шаран 1.5 кг-да ми кажеш къде да застана.....
8.Къде са големите риби,с 0.10 съм ,ама ако ми късат другия път ще си купя по дебела корда....
9.Имаш ли лодка да влезнем,че една риба ми скъса и се движи с перото ми ..
За професионалните монтажи като фидер с 2 хранилки с по 6 куки и риболов на щука с плувка 3 грама ,олово 20 гр. и каракуда 50гр ще разкажа друг път.
Вече събрах материал за книга и не искам повече.....
Засега всички колеги припознали се в написаното са добре дошли на кафе -БЕЗ да ЗАПЛАЩАТ РИБОЛОВНА ТАКСА! За всички останали само с такса,е има и такива който са показали хуманно отношение към рибите и си ловят и без такси ,но са малко....
Уважаеми модератори това не е реклама на водоема,а анти реклама на собственика!
Извинения на колегата че му успамих темата -надявам се да приеме като компенсация един риболов без такса!
solomon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от solomon »

таксата от 5 лв е най-малкия проблем, та това е 1 кутия цигари!!! Според мен е достойно за уважение, че собственика на водоема се грижи за рибите като за свои деца и не иска никой да ги нарани.
За съжаление опростачването на народа върви с пълна сила и от година на година става все по-зле... и затова подобен род водоеми в България не вървят особено
Но за почитателите на кеч и релийз мястото е много хубаво
Седя и си мисля, седя и си мисля.... по едно време усещам, че само си седя...
marineze
новобранец
новобранец

Мнение от marineze »

На водоема има клетка с такса 10lv, и до 3 kg риба можеш да си вземеш. Хванах щука малко над 3kg, и си я взех. Собственика беше много любезен. Имам 5 свидетела дето я видяха във жеварника.
marineze
новобранец
новобранец

Мнение от marineze »

Само да поясня, щуката я улових на блесна DAM №3
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”