Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Модератор: sapuna
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Поздравление за хубавата и вярна тема
По нашия край в зхранката се слага пръст от картичина(взема да изнасям за англия ли?)и шарана по реката се лови на мляна варена царевица на пружина(опс на фидер значи
)
И кефали на зелен скакалец и дуди(черница-плод)
А конощипа еееее

По нашия край в зхранката се слага пръст от картичина(взема да изнасям за англия ли?)и шарана по реката се лови на мляна варена царевица на пружина(опс на фидер значи

И кефали на зелен скакалец и дуди(черница-плод)
А конощипа еееее

Тва и аз го бях забравил - благодаря, че ми го припомни. Щото като те мързи да пресяваш - хем си е пресято, хем си има кислорода и сито не ти трябва.yankosan написа:...По нашия край в зхранката се слага пръст от картичина(взема да изнасям за англия ли?)
Бат Димо, погледни това, мисля да го пробвам още тази или най-късно следващата седмица:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=149&t=49329
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=149&t=49329
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Поздравления за прекрасната тема!
Аз се кефя много да си ловя със стериопорена плувка и ми са много странни хората които се срамуват да сложат такава плувка.....
Аз се кефя много да си ловя със стериопорена плувка и ми са много странни хората които се срамуват да сложат такава плувка.....
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз може ли да ви къпирам един въпрос!?
Кой век сме?
Кой век сме?

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- begleca_sv
- кандидат преподавател
pitcha на водоем пален с 6арани само и аз мога на протеинови топчета ела кат си отворен на Дунава ми хвани шаран с топчета повечето от вас ходят само на платени водоеми защото в дива среда ша фанете сома за наи големия мустак 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Има техники и захранки, и такъми, които и в 31-ви век ще са си актуални, но ние няма да сме живи тогава. Няма нищо лошо и в новата техника и в старите традиции. Ако влезеш в някоя българска механа с българска кухня, няма ли да ядеш от битова (троянска керамика) чиния българска национална рецепта?Paublo_Eskobar написа:Аз може ли да ви къпирам един въпрос!?
Кой век сме?
А и рецептите в чинията няма да са Van Den.... а са си наши, български. Та така е и с рибоците

п.п.: След като сме успели да съхраним българската национална кухня, шопската салата и ракийката за нас и поколенията след нас, защо да не съхраним и българската национална кухня в рецептите за захранка и методите на риболов, с които сме започнали, а и все още практикуваме? Новото си е ново. Никой не го отрича. За всеки влак си има и пътници, и билети, и дестинации. Но и за нашето трябва да има шанс. А то в редица случаи е дори и по-добро. Поне за мен. Това, което съм научил през годините, много пъти ми е носило повече удоволствие по водоемите с простотата на техниката за риболов, отколкото скъпите риболовни техники. Пак казвам, не отричам новото, но не забравям и старото....
Последно промяна от jagger1 на Пет Юни 24, 2011 12:21 am, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
човека се изрази сякаш като ходя на риба само купешки зажранки да ползвам каде ша му излезне крач тогава един излет да ми струва 20 лв а да хващам риба за 5 лв 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е това мислене като изчезне и водоемите ще се напълнят с рибаbegleca_sv написа: един излет да ми струва 20 лв а да хващам риба за 5 лв

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
Това мислене ще съществува докато останат само двама,които се мислят за българи-единият винаги ще си прави такава сметка за "рентабилност".Другият обаче ще има точно обратния тип мислене - като да използваме стари и ефтини /включително направени на ръка/такъми,защото така се пестят пари и кефа при хващане на рибки някак си ще е по-чисто български,пряк и натурален,без коварния чуждестранен привкус