Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Мало Бучино-пълно капо
- balky
- научил се да хвърля
Яз.Мало Бучино-пълно капо
Здравейте,
след еуфорията от последното ходене на Мало Бучино, тази събота решихме пак там да си пробваме късмета...
Ставане рано, 07,30ч. вече разпъване на въдиците и големи надежди за успешен и приятен риболов. Но уви..., не и в този ден
( Пробвахме на различни видове стръв и захранки, но рибата така и не пожела да ни се покаже. През целия ден изобщо не пипаше, като другата неприятност беше, че е пълно с раци, които ти изяждат стръвта за много кратко време..Поне времето беше приятно, та КАПОТО не беше чак толко за ядосване:)))
Единствената радост за окото беше един "колега-рибар", който беше се подготвил със супер шаранджийски такъми, които му донесоха успех. Ние с другите "рибари" само гледахме и му се възхищавахме
)) За няколко часа хвана 3-4 шарана по около 13кг.. Големи "прасета", които трудно излизаха от водата и след снимка пак се връщаха да си плуват..Поздравления за шаранджията:)))Който го може си го може
))
Така и не разбрахме защо другата риба се беше изпокрила и изобщо не пипаше??
При въпрос към пазача той измрънка, че така било от 2-3 дни..Та питам аз защото не ни каза още на сутринта като му плащахме въдиците??? Бизнес, какво да прави
))
след еуфорията от последното ходене на Мало Бучино, тази събота решихме пак там да си пробваме късмета...
Ставане рано, 07,30ч. вече разпъване на въдиците и големи надежди за успешен и приятен риболов. Но уви..., не и в този ден

Единствената радост за окото беше един "колега-рибар", който беше се подготвил със супер шаранджийски такъми, които му донесоха успех. Ние с другите "рибари" само гледахме и му се възхищавахме

Така и не разбрахме защо другата риба се беше изпокрила и изобщо не пипаше??
При въпрос към пазача той измрънка, че така било от 2-3 дни..Та питам аз защото не ни каза още на сутринта като му плащахме въдиците??? Бизнес, какво да прави

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Яз.Мало Бучино-пълно капо
Аз ходих вчера, изядоха ме раците. За 1 минута изяждат червея, за 5 минути изяждат твърда царевица, за 10 минути изяждат топчетата. Толкова са много че дънния риболов е невъзможен. Обиколих целия язовир, ходих отсреща на "випа" за да търся място без раци. Напразно, като килим са по цялото дъно. Преди две седмици не пипваха стръвта, а сега взимат на пропадане. 

нямам живарник
Чуда ви се на акъла ,що си давате залудо парите на тези специалисти.................пък и след забраната 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ми колега къде ги хванеме тея 20/15-ки шарани, на яз. Искър ли, та там ще дадеме още 5-ти по толкова да викнеме поне 5кг такъв.bkd написа:Чуда ви се на акъла ,що си давате залудо парите на тези специалисти.................пък и след забраната
Това е истината, и аз затова си ходя целогодишно ту таме и на платено.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Радвам се че свърши забраната, за да е по-спокойно по платените. 

нямам живарник
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
hristotihov написа:Радвам се че свърши забраната, за да е по-спокойно по платените.

- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Абе не съм много сигурен Марианчо триабвати 1 кофа царевица и 1 седмица почивка и съм сигурен ,че тази 5ца от Искъра ще ти достави по голям кеф от тези парцали от платените които са ни живи ни омрели и да не говорим за другите плюсове като природа ,релакс,скара,нощем огън и много другиqno_zloo написа:Ми колега къде ги хванеме тея 20/15-ки шарани, на яз. Искър ли, та там ще дадеме още 5-ти по толкова да викнеме поне 5кг такъв.bkd написа:Чуда ви се на акъла ,що си давате залудо парите на тези специалисти.................пък и след забраната
Това е истината, и аз затова си ходя целогодишно ту таме и на платено.
Тази събота ако е готино времето ще те водим на Гената много му хареса местото
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
С удоволствие Люси, ама съм на състезание, другата седмица живи и здрави.
За 5 дни равносметката е 300лв. а мисля че 15кг царевица няма да ми стигне, а и те заради топчетата ще се жертват да застанат пред обектива
.
Един едър амур ме направи луд на Богров последния път.
За 5 дни равносметката е 300лв. а мисля че 15кг царевица няма да ми стигне, а и те заради топчетата ще се жертват да застанат пред обектива

Един едър амур ме направи луд на Богров последния път.

какви са условията на този водоем колега,може да намина та да редуцирам проблема с раците 

-
- научил се да хвърля
За Мало Бучино ситуацията е следната ... преди около поне 2 месеца беше зарибен с неизвестно количество шаранчета размер шамарчета, които колеги ловяха успешно в шавара от към притока на вода във водоема. Големите шарани които колегата е видял съществуват и се ловят успешно НО е необходима сериозна финансова инвестиция за закупуването на радио-управляема лодка за захрахна с която освен захранката се полага и монтажа на разстояние мноооого трудно достижимо за кастинг от ръка. В един друг специализиран форум може да видите темите на колегите които реализират добри попадения там. За съжаление освен пословичната алчност на арендаторите ... алчни че чак глупави ... вместо да забранят радиоуправляемите лодки и захранването да става само от ръка, така както е в цивилизивания свят, та рибите да търсят храна във възможни дистанции и позизии за замятане. Така хората посещаващи водоема ще са повече, съответно и приходите ... но както се казваше в една реклама ... "Не става само с ядене ... трябва и акъл" Има и други такива водоеми за които е необходима лодка иначе капото е твърде вероятно.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, мисля че добрите шавари са на 150м. погледнато от бариетата,с по качествена сопа с параболичен строй и добър шаранджия ще се справи с кастинга.
А захранването може да се приложи "метод" паста с топчета така ще се запази аеродинамиката на такъма или с ПВА герданче.
Аз бях един път на МБ и с фидер стигнах почти по близкия шавар от към ВИП-а и удари една 5-ца.
А захранването може да се приложи "метод" паста с топчета така ще се запази аеродинамиката на такъма или с ПВА герданче.

Аз бях един път на МБ и с фидер стигнах почти по близкия шавар от към ВИП-а и удари една 5-ца.
-
- научил се да хвърля
Не споря,възможно е, познавам коеги които си ловят на тези дистанции там, но наистина разполагат с правилните такаъми за целта
По скоро имах в предвид че е трудно а не напълно невъзможно.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Рибата вече се разпръсна, не стои само в шавара, излизат петнайски и на стената, но проблема с раците е сериозен. Чух за едно решение, но не съм го пробвал - силиконова царевица.
нямам живарник
-
- научил се да хвърля
Преди около 2 месеца, когато 10+ бяха в далелчня шавар, разците не бяха толко активни, но въпреки това на магот клип бях сложил и една силиконова царевичка освен белите червейчета ... та и нея бяха понащипали ... по скоро се чудя при такава активност дали рибата би се осмелила да се навърта около хранителното петно ... само съм чувал че каналния сом похапвал раци, но не претендирам за достоверност ... но пак всичко опира до това дали арендатора е заинтересован да подобри риболова за клиентите си или е заинтересован само да папка 
PS За жалост сами може да си отговорите на този въпрос ...кой колко е заинтересован да подобрява нещо в тази държавка ...

PS За жалост сами може да си отговорите на този въпрос ...кой колко е заинтересован да подобрява нещо в тази държавка ...
Последно промяна от firesnow на Пет Юни 24, 2011 8:43 am, променено общо 1 път.
- jasonsmith
- разбира нещата
Колегата е абсолютно прав, дори и МАриан го знае! А това че хванал някаква 5ца, според мен си е чист късмет! 90% от йедрото се лови точно по описания по-горе начин! И тъй като шефа на гьола е пълен к...т, аз съм се зарекал да не стъпвам повече там.firesnow написа:За Мало Бучино ситуацията е следната ... преди около поне 2 месеца беше зарибен с неизвестно количество шаранчета размер шамарчета, които колеги ловяха успешно в шавара от към притока на вода във водоема. Големите шарани които колегата е видял съществуват и се ловят успешно НО е необходима сериозна финансова инвестиция за закупуването на радио-управляема лодка за захрахна с която освен захранката се полага и монтажа на разстояние мноооого трудно достижимо за кастинг от ръка. В един друг специализиран форум може да видите темите на колегите които реализират добри попадения там. За съжаление освен пословичната алчност на арендаторите ... алчни че чак глупави ... вместо да забранят радиоуправляемите лодки и захранването да става само от ръка, така както е в цивилизивания свят, та рибите да търсят храна във възможни дистанции и позизии за замятане. Така хората посещаващи водоема ще са повече, съответно и приходите ... но както се казваше в една реклама ... "Не става само с ядене ... трябва и акъл" Има и други такива водоеми за които е необходима лодка иначе капото е твърде вероятно.