Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
На база състезанието което се проведе в деня в който си питал , по местата където angel.tr кине скобарите , то - кефала кълве навсякъде ! По-дребният , около и малко над нормата , до брега и покрай островчетата , по-едрият в самите бързеи . Хищника в този район си дава добре на спининг , при това не само клена но излизат и много добри распери .kesh написа:... Също и къде се държи кефала, в плитко, дълбоко, в бързо, в бавно течение или може би на границата между двете...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Кой се оплака, че не давало риба?!
Че то за час и половина не можеш до магазина да идеш да си купиш толкова риба.

- Павел Иванов
Виждам че си имал добра слука и от там ми става все по-неясно за чий ти требваше да прибираш и няколкото маломерки ?batjoro76 написа:...За час и половина и 15 - 20 кефала ...
Павел Иванов
Павел Иванов
- batjoro76
- научил се да хвърля
Приятелю,риба много рядко взимам,камо ли кефал.Павел Иванов написа: Виждам че си имал добра слука и от там ми става все по-неясно за чий ти требваше да прибираш и няколкото маломерки ?
В живарника са само за фото и преброяване.Все още си плуват живи и здрави.
Съжалявам ,че нямам снимки на релийза,обаче имаше доста учудени свидетели.
- петър власев
- разбира нещата
Павеле,колетата наистина взе само трите големи риби оти и аз бех там и аз видех!!!
Ще използвам поста да попитам колегите дали имат слука на мряна тази година по Марица??
По мои наблюдения въпросната доста е намаляла и нямам разумно обяснение за това!!!
Ще използвам поста да попитам колегите дали имат слука на мряна тази година по Марица??
По мои наблюдения въпросната доста е намаляла и нямам разумно обяснение за това!!!
я чувствась себя очен хорошо
Здравейте колеги!От близо 2 години ходя на Марица и предимно ловя на фидер около 6-тия километър(Пловдив).Последно бях миналия петък.Към 15.30ч.бях там до 20.30ч.От начало имах няколко кълванета и това беше,а времето приказка ,реката спокойна,обаче как не скочи една риба.И друг път съм ходил и не съм хващал нищо,но поне някаде нещо ще скочи,ще проиграе,а сега пълно мъртвило.Ако някой има обяснение моля да сподели
- Menkata
- фен клуб-скобар
По днешни данни от колеги в ловешка област,по реките и язовирите мъртвило риба без да мръдне,всякаш е потънала в дън земя.Поне мойто предположение е ,че имаше заметресение в япония отново и много силни магнитни бури.Може да изглежда доста нелогично поне аз така смятамnasko831 написа:Здравейте колеги!От близо 2 години ходя на Марица и предимно ловя на фидер около 6-тия километър(Пловдив).Последно бях миналия петък.Към 15.30ч.бях там до 20.30ч.От начало имах няколко кълванета и това беше,а времето приказка ,реката спокойна,обаче как не скочи една риба.И друг път съм ходил и не съм хващал нищо,но поне някаде нещо ще скочи,ще проиграе,а сега пълно мъртвило.Ако някой има обяснение моля да сподели

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
За три дена по два три часа на Марица в района на Димитровград и прага на с. Брод като цяло много, много слабо направо трагично, няколко кефалчета, един скобар и два парашута
. Множество вяли почуквания, най – вече на блесни, и почти никакъв интерес към воблери и клатушки. За нивото на водата нищо не мога да кажа тъй като по тези места бях за първи път. Направи ми впечатление че в района на Димитровград след „новия” мост малки рибки почти няма в плитчините, което ми стана много странно, къде се е дянало тазгодишното люпило и на какво се дължи тази липса на дребосъка? Не че имаше и по – големи.

"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
- Павел Иванов
Ае ся земетресение в Япония да ебава нашата си риба
При тия жеги повече от нормално е да се търси рибата баш в бързеите без значение колко е голяма тя 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
Много добри кефали,даже са супер.Колега залагай на воблерите вече,и там се ловят кефали и то доста по големи,а като почнат щуките и сомчетата,кефа е голям.batjoro76 написа:Приятелю,риба много рядко взимам,камо ли кефал.Павел Иванов написа: Виждам че си имал добра слука и от там ми става все по-неясно за чий ти требваше да прибираш и няколкото маломерки ?
В живарника са само за фото и преброяване.Все още си плуват живи и здрави.
Съжалявам ,че нямам снимки на релийза,обаче имаше доста учудени свидетели.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Don4o_62
- учете се от него
Миналата нямах много удари на хищна,а тая още не съм пробвал.Аз знам кога,като почнат комарите да хапят по Марица и с репелент като се напръскаш,тогава и хищника почва

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Вярно, че комарите нещо се услушват сега по Марица, никакви ги няма.Don4o_62 написа:Миналата нямах много удари на хищна,а тая още не съм пробвал.Аз знам кога,като почнат комарите да хапят по Марица и с репелент като се напръскаш,тогава и хищника почва![]()

"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Проблема с неактивността на рибата са вецовете:Антона,Доспат,а сега и Цанков камък.Отдавна съм рибар по тая река,ама още не съм я виждал с толкова трагично малко вода още през юни месец.
Сега с новия вец,реката съвсем ще спре да тече и риба в нея няма да остане.Другата основна причина са бракониерите,като се почне от парашутистите,до бомбаджиите,мрежарите,харпунджиите и токаджиите,както и не на последно място безсъвестни рибари тъпчещи в торби безжалостно маломерни рибки.Постоянната риболовна преса по реката е толкова голяма,а етиката на колегите ,че на съм на път да се откажа да ходя на риба по реката близо до Пловдив.
Що се отнася до липсата на мряна,според мене съвсем не е така.За разлика от миналата година/когато водата беше доста повече/ мряната в момента кълве само на перо.Един мой приятел само преди два дни хвана под моста на 6-ти килиметър около 40 мерни мрени.
Сега с новия вец,реката съвсем ще спре да тече и риба в нея няма да остане.Другата основна причина са бракониерите,като се почне от парашутистите,до бомбаджиите,мрежарите,харпунджиите и токаджиите,както и не на последно място безсъвестни рибари тъпчещи в торби безжалостно маломерни рибки.Постоянната риболовна преса по реката е толкова голяма,а етиката на колегите ,че на съм на път да се откажа да ходя на риба по реката близо до Пловдив.
Що се отнася до липсата на мряна,според мене съвсем не е така.За разлика от миналата година/когато водата беше доста повече/ мряната в момента кълве само на перо.Един мой приятел само преди два дни хвана под моста на 6-ти килиметър около 40 мерни мрени.
валатът не най-лошото нещо на света