Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Как да си вържа въдицата за дънно
Модератор: sapuna
Как да си вържа въдицата за дънно
Здравейте колеги.Имам следния въпрос: Как да си навържа видицата за дъно за яз Искър за платика.Ако може да ми обесните подробно с колко куки,хранилка,на какво разтояние да се монтират едно от друго и т.н.т
Благодаря ви предварително и се извинявам ако темата не е в правилния форум.

Благодаря ви предварително и се извинявам ако темата не е в правилния форум.

- ceno cenov
- разбира нещата
Слушаи ме сега и ще те направя месар от класа. 
Значи взимаш от големите пружини които се продават по магазините.
Връзваш 6 броя куки (примерно 8 номер черни) на къси поводчета две по две като мартенички и ги захващаш за долната част на пружината. Пълниш пружината с добре омесена по възможност по твърдичка смес но не прекалено че те платиките немат зъби.
На три от куките слагаш по едно топче стериопор а другите три оставаш голи. Забиваш и шесте куки в пружината като поприкриваш и поводите в качамака които си забъркал и хвърляш колкото може навътре.
За целта трябва да си оборудван със здрави и твърди пръчки!
Аиде пробваи така пък ако нема хваида ше те инструктирам и с по безотказен метод

Връзваш 6 броя куки (примерно 8 номер черни) на къси поводчета две по две като мартенички и ги захващаш за долната част на пружината. Пълниш пружината с добре омесена по възможност по твърдичка смес но не прекалено че те платиките немат зъби.
На три от куките слагаш по едно топче стериопор а другите три оставаш голи. Забиваш и шесте куки в пружината като поприкриваш и поводите в качамака които си забъркал и хвърляш колкото може навътре.
Аиде пробваи така пък ако нема хваида ше те инструктирам и с по безотказен метод

- ceno cenov
- разбира нещата
ceno cenov написа:Слушаи ме сега и ще те направя месар от класа.
Най-сигурния и безотказан метод да хванеш "дедовия"