Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- 1000n
- разбира нещата
Re: САФРИД 2011
Ама, хора, пръчка дълга 1.80м при риболов на сафрид си е идеална за "на ластик".
А за от лодка - пак може да се лови и с чепарета с 12 или 15 куки, та дори и ако прътът е дълъг само 1.80м - просто разстоянието между бидемите се прави 11-12см!
Правил съм такива чепарета, които си хващат не по-малко риба от стандартните и ако линията се държи опъната през цялото време, то аз лично не съм забелязал такива чепарета да се оплитат повече от стандартните такъми с разстояние 15см между бидемите.

Иначе и аз не съм от колегите използващи по-висок клас(разбирайте с по-висока цена) пръти и макари. Не, че не мога да си позволя подобни разходи, но едно отиване до Варна дори и за два или три дни обикновено ми излиза стотина лева, та предпочитам да давам парите за транспорт до морето и да ловя с макара и прът за по двадесетина лева, отколкото да си купя по-скъпа техника, но да имам по-малко морски риболовни излети след това.
А проблемът с по-големите тежести и натоварвания на мускулатурата при риболов с по-евтини пръти го решавам с фитнес!
Така имам допълнителен стимул да се поддържам в добра физическа форма, ако искам след това да мога да ловя риба с двойно и тройно по-тежки въдици!
Наслука на всички!

А за от лодка - пак може да се лови и с чепарета с 12 или 15 куки, та дори и ако прътът е дълъг само 1.80м - просто разстоянието между бидемите се прави 11-12см!

Иначе и аз не съм от колегите използващи по-висок клас(разбирайте с по-висока цена) пръти и макари. Не, че не мога да си позволя подобни разходи, но едно отиване до Варна дори и за два или три дни обикновено ми излиза стотина лева, та предпочитам да давам парите за транспорт до морето и да ловя с макара и прът за по двадесетина лева, отколкото да си купя по-скъпа техника, но да имам по-малко морски риболовни излети след това.

А проблемът с по-големите тежести и натоварвания на мускулатурата при риболов с по-евтини пръти го решавам с фитнес!

Наслука на всички!

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
1,80 м. въдица ми е идеална за лодка.
Както каза 1000-ката куките се връзват на разстояние 10-11 сантиметра една от друга.
А за брега 1,80 позлвам само за попчетата, ако ще замятам със спининг и чепаре
си взимам или Митчела 3,50 м. или Дайвата 3,60 м., но попринцип си клатя с телескопа
Както каза 1000-ката куките се връзват на разстояние 10-11 сантиметра една от друга.
А за брега 1,80 позлвам само за попчетата, ако ще замятам със спининг и чепаре
си взимам или Митчела 3,50 м. или Дайвата 3,60 м., но попринцип си клатя с телескопа

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Много къса и то.MARLIN написа:Пръчка 1.80 м. за сафрид от лодка ...не идва ли къса.. Чепаретата за лодка обикновенно са с повече куки 12- 15 бр. , а това означава над 2 м.- 2.20 м. чепаре.Става доста неудобно с къса пръчка при вадене,
Работя с 2.40,никога повече от 10,11 куки на чепаре.
Разстояние между бидемите - 16см.
Като се натовари яко чепарето,идва ми точно пръчката.
Не забравяйте,че понякога тя може и да се огъва малко (абе доста де

И пак понякога ставам за да откачам рибите.
Иначе съм съгласен,че и с 1.80 можеш да работиш и от вълнолома.
Друг е въпроса с гимнастиката която трябва да се прави в този вариант.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Aми както казах кой, както е свикнал
Само, че на мен ми е ясно как ще изглежда това натоваренто чепаре с едър подскачащ сафрид при разтояние 10-11 см. между бидемите.
Морето е дълбоко и по-дълго чепаре си е по-добре, друг е въпроса как ще ги вадиш
Аз нямам грижи при 12 куки + пилкер и лека пръчка 2.70м идеално ми е .. Щом казвате, че и на вас ви е ОК с 1.80 м пръчка заначи съм в грешка
.... Естествено Киро трябва да станеш с прав с пълно чепаре ама нали това е кефа

Незнам що се дразня от такива драскачи дето хем нищо не разбират хем се правят на компетентни,сигурно не са виждали кило сафрид на едно място от последното им ходене до рибната борса.
Киро и MARLIN са прави че за лодка 2.40 е минимума иначе си е наказание и изглежда СМЕШНО
колега evgeni темата е за Сафрид никой тук не говори за попчета.
всичко се почна от тук и не ставаше дума нито за вълнолома нито за лодка
за риболова с ластик не ми се говори щото нощния риболов на нашто море е ЗАБРАНЕН(не че не съм нарушавал забраната)
сега нека КОМПЕТЕНТНИТЕ говорят
Киро и MARLIN са прави че за лодка 2.40 е минимума иначе си е наказание и изглежда СМЕШНО

колега evgeni темата е за Сафрид никой тук не говори за попчета.
всичко се почна от тук и не ставаше дума нито за вълнолома нито за лодка
а и на kuku мога да кажа що на прословутата(сега забранена)плоча с по къса пръчка се лови по добре: защото отдолу е кухо и цялата плоча е на колони,ама дългата сопа можеш да я скъсиш ама късатаdobria1 написа:Затова ли се изсипа половината град там,недялко радков написа:Днес един мой познат ми каза,че негов приятел му казал,че чул свой познат да разговаря със свой приятел на когото негов познат му казал,че негов приятел вчера хванал на Ной от брега кило сафрид...е с голямо прискърбие ви съобщавам:риба няма
или поне за тези които ходят по сигнал от на шурея че шуренайката
така че си направете извода
и ходенето за риба с пръчка от 10лв.макара от 15лв. и разни месини 0.30 и 2-3 електриково зелени чепарета нема да даде резултат,риба ще фанете ама 1-2 пъти в сезона и то когато е КАЛ

за риболова с ластик не ми се говори щото нощния риболов на нашто море е ЗАБРАНЕН(не че не съм нарушавал забраната)

сега нека КОМПЕТЕНТНИТЕ говорят

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Митачка ,що са занимаваш с глупости и се нервираш напразно.Оставяй всеки да си прави избора сам.Ти си каза мнението .Оттам нататък всеки да си ришава какво и как.Ти си добър човек и едва ли някой ще каже за теб лоша дума .Така ,че ти си кажи ,пък който иска да слуша .
.Пък нощния риболов ,нека да е забранен.
Що ли обичам ЗАБРАНЕНИТЕ НЕЩА? 

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
нощния риболов на нашто море е ЗАБРАНЕН НО НЕ Е ОТМЕНЕН 

ПРАВИЛНО ,КОЛЕГА.lefera1 написа:нощния риболов на нашто море е ЗАБРАНЕН НО НЕ Е ОТМЕНЕН

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Така ли бе!?dobria1 написа:Незнам що се дразня от такива драскачи дето хем нищо не разбират хем се правят на компетентни,сигурно не са виждали кило сафрид на едно място от последното им ходене до рибната борса.
Ако говориш за мен или за някой друг, че е драскач и че нищо не разбира, то тогава и аз ли трябва да се изнервя, а?
Няма такива хора, които не разбират от риболов (пък и не само от риболов), а има хора, които се учат и ще продължават да се учат. Та нали за това са направени книгите, списанията и форумите за риболов?
Така че за всичко си има време и не му е тука мястото да се спори за това, кой разбира и кой не от риболов!
Ех Ванка абсолютно си прав,явно в таз държава да даваш съвет на някой е напълно безмисленоbukiiaz написа:Митачка ,що са занимаваш с глупости и се нервираш напразно.Оставяй всеки да си прави избора сам.Ти си каза мнението .Оттам нататък всеки да си ришава какво и как.Ти си добър човек и едва ли някой ще каже за теб лоша дума .Така ,че ти си кажи ,пък който иска да слуша ..:

п.п.Колега evgeni не ми говори на бе нали знаеш кой ползва този звук:на овцата малкото

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Качествени чепарета Borkata

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Мерси, че ми го казаdobria1 написа:Колега evgeni не ми говори на бе нали знаеш кой ползва този звук:на овцата малкото

Dobria , аз едно разбрах... Новото поколение така се учат
те са просто родени таланти .
На скоро, аз и друго исках да обясня на един младеж как се прави такъм за зарган, но не можах
Хайде карайте, както знаете 

абе не можело да се лови с 1.80,може разбира се!има стари рибари които не са пипвали пръчка а са хванали с тонове повече от нас.всеки да си хваща с каквото му е удобно и по джоба.наслука на всички и повече "синджири"