Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на яз. Кърджали
Модератор: bobopeli
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Бракониери на яз. Кърджали
Този уикен бях на яз. Кърджали. Там се срещнах с колеги които предпочитат тролинга. Един от тях беше Л.ВИЧЕВ- krokibg, който видя цялата схема на бракониетрите.
Тяхното нахалство вече минава всякъкви граници. Около 11 часа на обяд, извадиха най-нагло мрежите и се изнесаха. Бяха ги опънали на плиткото под Салибряма.
Обадих се на един приятел който е шеф на ИАРА - Смолян. И ми даде телефона на шефа на ИАРА - Кърждали но за жалост в неделя сутринта никой не благоволи да дигне, камоли да доде някой да ги хване. Звъннах на друг прияте който има номер за такива ситуации но и там "Телефона на абоната е изключен или извън обхват".
Ако нещата продължават така, много скоро не риба няма да остане, а и жаби нема да има...
Тяхното нахалство вече минава всякъкви граници. Около 11 часа на обяд, извадиха най-нагло мрежите и се изнесаха. Бяха ги опънали на плиткото под Салибряма.
Обадих се на един приятел който е шеф на ИАРА - Смолян. И ми даде телефона на шефа на ИАРА - Кърждали но за жалост в неделя сутринта никой не благоволи да дигне, камоли да доде някой да ги хване. Звъннах на друг прияте който има номер за такива ситуации но и там "Телефона на абоната е изключен или извън обхват".
Ако нещата продължават така, много скоро не риба няма да остане, а и жаби нема да има...
- pacho109
- сериозен играч
Re: Бракониери на яз. Кърджали
Направил си груба грешка
Въртиш директно 112 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Колегата е напълно прав 112 и те са длъжни да изпратят екип. Едно приятелче така се обажда на ИАРА Плевен да съобщи за токаджии по Дунав и след като разбраха за кое място става на въпрос и директно му казаха ,че греши номера и му затвориха
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
И аз бях там и аз видях
Но,не бива да се изказват мнения,когато не са проверени нещата докрай.Зеедно с колегите шаранджии от Хасково,Асеновград и Кърджали бяхме разположили бивак и разпънали въдици на местото под краварника на Салибрям.Едните бяха от срядя,другите от четвъртък,когато водата подаше до петък вечерта включително.На най-горната шамандура от срядя до неделя никакъв удар,и преди да си тръгнат хората от Асеноград,влезоха да разпънат последна въдица около 11 часа,и тогава над споменатата шамандура след значителното падане на нивото изплува една част от въпросната мрежа.Отиде до нея и започна да я събира,донесе я на брега и вонята беше отвратителна от измрелите риби в нея /разпер,червеноперка и кефал/ как я докарал той си знае.Събрахме се всички,имаше коментари дали да се обадим на ИАРА,но решихме,че не е нужно,мрежата най-вероятно,е била изгубена преди доста време,а лодката му беше пълна с кости от предишните измрели риби.Събрахме съчки,дърва,пл.бутилки,малко бензин и всичката тази смрад беше изгоряна на брега.
Това е случая и обяснението защо не кълвеше нищо на тази шамандура.

Но,не бива да се изказват мнения,когато не са проверени нещата докрай.Зеедно с колегите шаранджии от Хасково,Асеновград и Кърджали бяхме разположили бивак и разпънали въдици на местото под краварника на Салибрям.Едните бяха от срядя,другите от четвъртък,когато водата подаше до петък вечерта включително.На най-горната шамандура от срядя до неделя никакъв удар,и преди да си тръгнат хората от Асеноград,влезоха да разпънат последна въдица около 11 часа,и тогава над споменатата шамандура след значителното падане на нивото изплува една част от въпросната мрежа.Отиде до нея и започна да я събира,донесе я на брега и вонята беше отвратителна от измрелите риби в нея /разпер,червеноперка и кефал/ как я докарал той си знае.Събрахме се всички,имаше коментари дали да се обадим на ИАРА,но решихме,че не е нужно,мрежата най-вероятно,е била изгубена преди доста време,а лодката му беше пълна с кости от предишните измрели риби.Събрахме съчки,дърва,пл.бутилки,малко бензин и всичката тази смрад беше изгоряна на брега.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Нищо ново под слънцето. Те панчарево го опасват с мрежи и го търмъчат, ти ... Нахалниците нямат край просто .. 

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

- петър власев
- разбира нещата
Два дни след откриването на сезона с колеги бяхме на яз.Въча да гоним бяла риба.
Случайно плувайки си ,се натъкнахме на чепаре над 150м.На въпросното се беше хванал един приличен сом.И рибата и чепарето им ги прибрахме
Въобще като сме с лодка,проверяваме съмнителни бутилки и плаващи предмети да не са чепарета или мрежи.Ако са,вън от водата....
Случайно плувайки си ,се натъкнахме на чепаре над 150м.На въпросното се беше хванал един приличен сом.И рибата и чепарето им ги прибрахме

Въобще като сме с лодка,проверяваме съмнителни бутилки и плаващи предмети да не са чепарета или мрежи.Ако са,вън от водата....
я чувствась себя очен хорошо
- krokibg
- учете се от него
kartal написа:И аз бях там и аз видях![]()
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
kartal написа:И аз бях там и аз видях![]()
Колега,аз имах бинокъл,гледах го човека как си я вадеше мрежата с рибата в нея - контрабандно и от страната която гледа към балкана за да не се вижда от брега какво се вади

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На скоро разговарях с един бракониер баща на моя колежка. Действали в яз.Копринка. Та той ми обясняваше как са имали хора в ИАРА и при проверка им званяли и ги предупреждавали да си прибират мрежите. Така че всичко е свързано и няма случайни неща.
п.п. После разбрах от колежката, че е имал доста сериозни проблеми с хемороиди та чак неможел да дриска
така му се пада !!!!!!
п.п. После разбрах от колежката, че е имал доста сериозни проблеми с хемороиди та чак неможел да дриска

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- ribarq
- сериозен играч
Преди време с приятели изкарахме със дънните въдици една мрежа , беше към 60 метра и имаше много каракуда и бяла риба, Повечето риба си я пуснахме ,а мъртвите заминаха за тигана ,след ваденето на рибата от мрежата не остана нищо ,веднага на парчета и кибрита
Кой прав, кой крив ..... всеки си е прав за себе си .Дали ще викне ИАРА или на своя глава ще предприеме някакви мерки си е все тая
Важно е да не бездества когато изпадне в такава ситуация 

Кой прав, кой крив ..... всеки си е прав за себе си .Дали ще викне ИАРА или на своя глава ще предприеме някакви мерки си е все тая

- janhonda
- разбира нещата
ЗВЪННИ НА 112Commander написа:Този уикен бях на яз. Кърджали. Там се срещнах с колеги които предпочитат тролинга. Един от тях беше Л.ВИЧЕВ- krokibg, който видя цялата схема на бракониетрите.
За да не спамим по темата,въпреки,че изказваш съмнения и обвиняваш за бракониерство и лъжа в пространството на форума,аз имам следното предложение.Когато идваш/те/, на нулата на Арда,отбий /те/ се за малко,за кафе или бира при мен,ще "разплетем кълбото" и след това може и да намериш време и място да разкашеш /те/ на всички истината за този случай.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:kartal написа:И аз бях там и аз видях![]()
Колега,аз имах бинокъл,гледах го човека как си я вадеше мрежата с рибата в нея - контрабандно и от страната която гледа към балкана за да не се вижда от брега какво се вади![]()
![]()
Аз бях с бялата лодка със тентата и минавах точно в този момент от там
Извади се мрежата и я занесе човека не пред бивака а от страни за да не е пред бивак
![]()
![]()
Да,има вероятност да не е ваша и да е станало така както казваш,въпроса е че ако бяха дошли от ИАРА,щяхте да имате проблем защото колкото и да ми е неприятно,щях да кажа че съм видял въпросния човек да я вади.Ще ти кажа защо мисля че лъжеш и че съм на 80% сигурен че мрежата е на този които я вадеше
![]()
![]()
Как аджеба през тези дни и при десетината въдици които разпвахте на 6-700 метра от бивака ви,един е закачи мрежата и да скъса или нещо такова,при положение че до вас също имаше бивак и явно сте се познавали !?!?!? Мрежата беше на 150-200 метра пред вашите биваци
![]()
![]()
Аз също бях там цялата седмица и си тръгнах вчера в 5 часа след обед
![]()
![]()
Ако не е ваша мрежата,защо се скупчихте да я чистите на 50 метра и от едната тента и от другата ???Има много въпросителни и се занимаваха снея няколко човека около 15 минути,много е сложно да се сетите да се обадите на ИАРА или ви трябва половин час да мислите какво да направите !?!?!?Защо на момента не я заляхте и да я запалите
![]()
![]()
Аз огън не видях да палите когато я извадихте,освен да се го направили много по-късно
![]()
![]()
Щом се намери мрежа се звъни,ако не го направиш,значи мрежата е ваша и като доидат обяснявайте че някои я е пуснал а вие сте я намерили!!!Много проста схема нали
![]()
![]()
Това не го приемай като заяждане,защото както казах има вероятност да не е наистина ваша,мо по-голяма е вероятноста да е ваша
![]()
![]()
Нищо лично.
Не е нужно да ме търсите,аз съм си там,всички минавате през мен.
- krokibg
- учете се от него
А бе човек,аз казвам какво виждам и какво мисля,описал съм действията Ви,които съм видял и са ми направили впечатление.Изчистихте рибата от мрежата и както казах,не видях да я палите на момента.Какво имаме да умуваме,ако искаш,кажи къде да дойда в Асеновград още сега и да ми обясниш на по кафе каквото имаш дай ми казваш,до половин час съм при теб
Ти с белия Опел ли беше и на кои от двата бивака беше ???Като гледаш от язовира към биваците,Опела беше от дясно/точно с лодката на този бивак се извади мрежата/ и двата бивака бяхте със руски зелени надуваеми лодки

Споко,Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:А бе човек,аз казвам какво виждам и какво мисля,описал съм действията Ви,които съм видял и са ми направили впечатление.Изчистихте рибата от мрежата и както казах,не видях да я палите на момента.Какво имаме да умуваме,ако искаш,кажи къде да дойда в Асеновград още сега и да ми обясниш на по кафе каквото имаш дай ми казваш,до половин час съм при теб![]()
![]()
Ти с белия Опел ли беше и на кои от двата бивака беше ???Като гледаш от язовира към биваците,Опела беше от дясно/точно с лодката на този бивак се извади мрежата/ и двата бивака бяхте със руски зелени надуваеми лодки
![]()
![]()

от иглата/куката/,та до конеца/кордата/

Няма как да дойдеш за половин час...аз съм от Кърджали

белия опел е на хората от Асеновград,другия бивак с двете коли са от Хасково,аз бях на борунчето под тях.Мрежата беше изкарана от асеновградчани,това,което беше все още живо /разспер 3 бр.червеноперка 1 бр./ се опитаха да я спасят,другото всичко беше леш.Вероятно е стояла повече от седмица,бешепочерняла цялата.Вятъра попречи да я заполим веднага,но източихме бензин и след това всичко изгоря.Нали се сещаш,че няма как да чакаш шаран,разпънал пръчки и мрежи на една линия.

Кафето или бирата ще са от мен,когато дойдеш, заповядай/те/ ще седнем под навеса на "бялата" къщичка.

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги не пуснах темата от гледна точка на караници. Просто я качих да се знае че мрежи все още се пускат, по всяко време и на всеки язовир. И идеята ми беше да се има в предвид от всички рибари (не бракониери), ако забележат нещо подобно да се обаждат на телефон, и ИАРА да си вършат работата. От както се създаде въпросната дирекция контрола по водоемите вместо да се подобри стана по зле. Не може 5 или 10 човека да опазят два язовира (примерно яз. Кърджали и яз. Студен кладенец). В Смолян са 4 човека и как да опазят от Доспат до Стоянов мост (... абсурт).kartal написа:Споко,Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:А бе човек,аз казвам какво виждам и какво мисля,описал съм действията Ви,които съм видял и са ми направили впечатление.Изчистихте рибата от мрежата и както казах,не видях да я палите на момента.Какво имаме да умуваме,ако искаш,кажи къде да дойда в Асеновград още сега и да ми обясниш на по кафе каквото имаш дай ми казваш,до половин час съм при теб![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
от иглата/куката/,та до конеца/кордата/![]()
Няма как да дойдеш за половин час...аз съм от Кърджали![]()
белия опел е на хората от Асеновград,другия бивак с двете коли са от Хасково,аз бях на борунчето под тях.Мрежата беше изкарана от асеновградчани,това,което беше все още живо /разспер 3 бр.червеноперка 1 бр./ се опитаха да я спасят,другото всичко беше леш.Вероятно е стояла повече от седмица,бешепочерняла цялата.Вятъра попречи да я заполим веднага,но източихме бензин и след това всичко изгоря.Нали се сещаш,че няма как да чакаш шаран,разпънал пръчки и мрежи на една линия.![]()
Кафето или бирата ще са от мен,когато дойдеш, заповядай/те/ ще седнем под навеса на "бялата" къщичка.
Затова да спрем с "джафкането" по между ни и измислим как да бъдем полезни един на друг, както и на водоемите които посещаваме.