лодка с ел двигател

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
ves_vod
новобранец
новобранец

лодка с ел двигател

Мнение от ves_vod »

Колеги един познат ми предлага нова гумена лодка с ел.двигател за 300лв. Дайте съвет, че не съм много запознат с лодките, заслужава ли си. Идеята ми е да я ползвам предимно за риболов на плувка от лодка. Лодката е aqua marina wild river. Някой ако има такава да сподели. Благодаря предварително.
Изображение
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: лодка с ел двигател

Мнение от szhristov »

:arrow:

заслужава си - даже само за ел.моторчето. Ако имаш съмнения :arrow: дай инфо на ЛС за покупка 8)

Поздрави.
...и наслука
Аватар
_ribar4eto_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от _ribar4eto_ »

Ще ти трябва и едно акумулаторче и си готов.И аз ползвам гуменка и ел.мотор и съм доволен.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

A kakъв акумолатор ползвате колеги за да е най издръжлив ?
nedko_m1
новобранец
новобранец

Мнение от nedko_m1 »

Аз лично имам аква марине самоче друг модел и ел. двигарел с 5 предни и 3 задни скорости акумулатора които използвам е Варта 80 ампера но самоче е ТЯГОВ а не от тези за стартери и съм много доволен :)
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

Добра оферта колега :ANAL:
m-kar.mobile.bg
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Като обща цена, комплектът си заслужава, но като сигурност на вода - аз лично малко ще се замисля.
По отношение на лодката:
Двигателчето и акумулаторът не са проблем. Проблем може да се окаже лодката:
1. Точките на закрепване на двигателчето (след време или още в началото). Имай предвид, че цялото усилие от бутащата сила на двигателя е точно чрез тези точки на закрепване.
2. От какъв материал са стените на лодката. От PVC до PVC при лодките има балкан разлика.
3. Дъното - какъв товар може да понесе без проблем с тегловното ти телесно състояние и багажът с теб, плюс акумулатора (който не е лек).
4. Под издържливост на дъното трябва да разбираш не само самия материал като "платнище", а и как споените (запоените) шевове на камерите издържат на теглото, с което ще я товариш.
5. Сам ли ще ловиш, или ще има и още някой с теб.
6. Каква е вероятността да я пробиеш с кука или някой аксесоар в лодката. (Има PVC, ама има и PVC).
7. На каква дистанция от брега ще ловиш? С тази лодка навътре, лично аз не бих влязъл. За дистанции до 100 метра от брега става.
8. Задължително спасителна жилетка - облечена, докато си във водата. ШЕГА С ТОВА НЯМА.
9. Имай предвид, че тази лодка и при най-лекия повей на вятъра "тръгва" по посока на вятъра. Лека е, няма кил - балонче.
Не искам да те разочаровам. Пак ти казвам, че за тези пари е ОК. Ти вече си съобрази спрямо условията, в които ще я ползваш и най-вече - огледай внимателно лодката, дори и чисто нова да е!!!
Поздрави.

п.п.: Преди да се решиш на покупката, прочети във форума няколко теми, които ще те ориентират, ако до този момент не си имал лодка. Наблягам на лодката, а не на двигателя!!!
Много полезни неща има в тези теми. Прочети най-напред, за да не се повтаряме.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”