Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от KOllety »

Малко късно пиша от излета ми в четвъртък , на Цонево , резултата е само бабушки , 2 харабийски таранки и 2 кустурчета . Нивото на водата е доста високо , риболова беше само на мач , на торен , бял и пинки почти не бутне през деня , като пробвах на царевица от консерва започна риболова и не спря докато не си тръгнахме, резултата много тен и около 5-6 кила само баби.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги, успях да посетя легендарния и бленуван от доста варненци язовир Искър. Язовира е красив с доста дървета по брега, като до него се стига по черен път. Тръгнах с много големи очаквания след слушаните митове за много риба и огромни шарани.Резултата беше пълно разочарование. Язовира е пълен със закачки и изваждането на едра и борбена риба е абсолютно невъзможно. Цялото дъно е в клони , пънове и какво ли още не. Разрешено е да се лови в един ограничен участък от язовира, в които риба просто нямаше. Рибата се държи само на местата до които е забранено да се лови, тоест на метър от срещуположния бряг. Имахме за цял ден само два удара /от осем въдици във водата/и двете риби се оплетоха във закачки и си отидоха след късане на линията в крайна сметка. В язовира има много раци, които подобно на Николаевка правят риболова почти невъзможен и това като се гарнира с толкова много закачки ,сами разбирате за какъв риболов става дума. Раците свалят млечна царевицата от куката на мача за пет минути, а на дънните стара царевица за около 15 минути. Резултата беше пълно капо.
Пиша всечко това, за да не се ядосвате колеги,че не може да се посещава този водоем свободно и да се разбере,че доста от нещата които се говорят за него за са доста преувеличени. Язовира найстина държи класни риби ,видях как скочи шаран, който беше поне 20 килограма, но те са единици. Има доста таранка, попчета и говедарки, тоест досадни плевелни рибки/ това по думите на пазача, защото на нас не ни клъвна нищо/.Както казах от местата на които пускат да се лови от външни хора, според мен не може да се очаква удар на качествена риба, но дори и да имате такъв то закачките правят изваждането и невъзможно.
Това от мен.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

В събота отидох със семейството да видя язовирчето на Оброчище. Наистина новите арендатори са се постарали за някои удобства и човек може да прекара добре, стига да не е тръгнал с големи амбиции. За съжаление и там са се навъдили раци, които се хранят със всичко което им метнеш. Нямаше много хора и видях само един човек да хване прилична риба. Аз се записах с три шаранчета по 800 гр. и няколко по 200 гр. , които още си плуват там.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Потвърждавам написаното от Свилен. За първи път ми се случва 7 часа да нямам удар на мача :shock: Трима човека с 9 въдици бяхме абсолютно капо - без нито едно рибе извадено.
Иначе шляпа шаран, но само на отсрещния бряг и в лявата част на язовира, а там е като потънала гора - десетки дървета стьрчат от водата.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колеги къде точно се намира този язовир Искър?
Благодаря
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

orion30 написа:Колеги къде точно се намира този язовир Искър?
Благодаря
Ами намира се до село Искър община Вълчи дол колега
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

здравейте колеги да ви попитам знаетели нещо за доброплодно питам защото един познат ми каза че на предишните собственици договора им изтекъл и в момента някакви минавали само ей така да събират такси някои имали инфо мерси предварително и наслука навсички
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

вчера на белоградец от 05,30 до 17,00ч.капо бяхме 20 колеги излезе само 1 амур и таранки по 200гр.които има за даване 15лв.арендатора чака с един кочан.а от 4 години не е пускан според мен неси струва да се ходи там и няма грам сянка.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

На връщане от Искър се отбихме да попитаме на големия на Брестак какво става. Категорично арендатора е решил тази година изобщо да не го пуска за риболов, така,че не си губете времето да ходите до там.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
hristo838
новобранец
новобранец

Мнение от hristo838 »

Колега svilen_sa6kov разбрах по случайност че сте влизали в язовира с дрехите, за да гоните въдица на която е ударила риба.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

hristo838 написа:Колега svilen_sa6kov разбрах по случайност че сте влизали в язовира с дрехите, за да гоните въдица на която е ударила риба.
Тъй вярно! Единствения сериозен удар беше на моя дънна на царевица. Аз бях забил в един залив да гоня дивото, през което време нещо удря на дънната, събаря я от стойката и я дърпа вътре. Свилчо направил опит да я хване хвърляйки се барабар с дрехите вътре, но не успял. Добре че един приятел се сафирясал и с другата въдица успял да закачи потъналата и да я покаже на повърхността, след което Свилчо поплува малко, за да я извади 8)

Слава богу, благодарение на добър тиимуърк, не съм 150лв назад.

Не знам що за риба е било, на мен такова нещо ми се случва за първи път. Мислех, че съм пуснал достатъчно аванс, но явно не съм бил. Голяма излагация, но и това го има в спорта 8) :lol:

След като я извадихме въдицата, влачих нещо тежко около 20 метра, преди да ми се скъса мисината. Вероятно пън, в който се е овъртяла рибата, защото не шаваше на никъде, а излизаше като мъртва тежест.

Това беше и единствения сериозен удар за деня.
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

Предните две седмици - 3 излета и все на яз. Звънец , много таранка има (по 200-300 гр.)
и тук-таме някоя сулчица.Пълно е с раци и опоскват всичко до което се докопат.Кълве на 90% само на торен и земен червей.Не е кой знае какво, но става да си начешете крастата. 10 лв. 3 пръчки.

Колеги, някой може ли да сподели някаква информация за яз. Черковна, че смятам да отида натам :?:
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
zliaster

Мнение от zliaster »

djambaza написа:Предните две седмици - 3 излета и все на яз. Звънец , много таранка има (по 200-300 гр.)
и тук-таме някоя сулчица.Пълно е с раци и опоскват всичко до което се докопат.Кълве на 90% само на торен и земен червей.Не е кой знае какво, но става да си начешете крастата. 10 лв. 3 пръчки.
Колега на Звънец има и доста по-големи таранки . Мястото е откъм скалистия бряг едно заливче . Плиткаж е 1,5 - 2 метра и лично аз извадих там няколко парцала към 800 грама .. А една на пръв поглед над кило ми скъса с 0,12 повод и 14ка кука . Цял ден играха и шарани до едни коренища и ги мъчих на директния на сладка царевица (ягода) но без успех . Просто шарана там взема през ноща активно . Средата на Юли ще пробваме пак :)
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Здравейте, колеги!
Не сам писал от доста време, тъй като е нямало защо - сещате се :lol: /риба няма/
Тази седмица посетих този прословут и така "легендарен" държащ големи шарани яз. Блъскаво. Отидохме на 25.06.11 /събота/ и останахме до 26.06.11г. /неделя/ до към 10.00часа.
Отивайки на язовира ми се стори че нещо не е наред щото освен нас имаше още две коли от които едната компания - банкет. Казах на колегата че нещо тука не е наред - тези легенди шарани то не бяха пазене на места преди години при откриването, стрелба с пистолет за откриване иначе не мойж да хвърлиш, все едно "Клондайк" бе хора, беше преди две години.- Чувах само легенд. Както и да е с една дума да ви кажа, хора нямаше риба също, такса 20лв, до четири пръчки. Иначе не останах капо за два дни имам извадени 3бр броя толстолропа по 2кг на дънни въдици на качамак . пружан, неща за които трябваше друга риба да вадя. Ама както и да е то затова му викат "Чудния" яз. Блъскаво. Хвърляш за шаран вадиш толстолоп. Ако хвърлях за сулка можеше и крокодил да извадя сигурно :lol: . Та това от мен направете си сами сметката, успех на всикчи и наслука :D
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

ivkoto написа:Здравейте, колеги!
Не сам писал от доста време, тъй като е нямало защо - сещате се :lol: /риба няма/
Тази седмица посетих този прословут и така "легендарен" държащ големи шарани яз. Блъскаво. Отидохме на 25.06.11 /събота/ и останахме до 26.06.11г. /неделя/ до към 10.00часа.
Отивайки на язовира ми се стори че нещо не е наред щото освен нас имаше още две коли от които едната компания - банкет. Казах на колегата че нещо тука не е наред - тези легенди шарани то не бяха пазене на места преди години при откриването, стрелба с пистолет за откриване иначе не мойж да хвърлиш, все едно "Клондайк" бе хора, беше преди две години.- Чувах само легенд. Както и да е с една дума да ви кажа, хора нямаше риба също, такса 20лв, до четири пръчки. Иначе не останах капо за два дни имам извадени 3бр броя толстолропа по 2кг на дънни въдици на качамак . пружан, неща за които трябваше друга риба да вадя. Ама както и да е то затова му викат "Чудния" яз. Блъскаво. Хвърляш за шаран вадиш толстолоп. Ако хвърлях за сулка можеше и крокодил да извадя сигурно :lol: . Та това от мен направете си сами сметката, успех на всикчи и наслука :D
Не си много прав за Блъсково колега.Миналата година излизаха прилично шарани и амури(3 -4 кг) има и инцидентни шарани по 9 10 кг.Имам едно друго запитване къде може да се отиде за раци да си улови човек,някой да е запознат
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”