Мн се моля помогнете:(

Модератор: sapuna

Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мн се моля помогнете:(

Мнение от zapalen_92 »

Като за начало здравеите.Все по често срещам този монтаж на косъм за шаран.Много се рових вав форума и намерих наистина много неща нито 1 от тях не ми стана ясно.Все нещо не разбирам:((((А мн искам да си го направя.Много ви моля обяснете ми по потробно.Моля ви.Ако може даваите инфо и обясняеаите по него както направите но искам да ми помогнете.Благодаря ви.:) :?: :?: :?:
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:(((

Мнение от zapalen_92 »

Това го знам не мога да си г о обясня,трябжа ми не6то което да го схжана за6тото жси4ко е мн объркано:((((9
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

;)))

Мнение от zapalen_92 »

Всъшност м стана малко ясно.Само не разбрах това 4е на картинката това не е повод ами някакво важе?И какво е това горе застопореното на топката.И аз искам да слагам царевица.Как да направя така че да мога да сменям стравта.Там пи6е че жеднаж сложена не мойе да се смени? :?
Javor

Мнение от Javor »

Изображение

Стръвта се сменя много лесно, просто вадиш стопера слагаш новата стръв (царевица или топче например) и слагаш отново стопер.

Стоперите са тези черните пластмасови пръчици, просто режеш от тях и ги слагаш в клупчето на косъма.
Javor

Мнение от Javor »

Това не е въже.
Поводите обикновено се правят от плетено влакно.
В случея е използвано по-дебело плетено влакно за да са по-ясни снимките
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:)

Мнение от zapalen_92 »

OK.Уж разбрах,но пак не разбрах като става така този монтаж е за дъно ами как ще заметна каде трябва да стои оловото?
Аватар
hozata
новобранец
новобранец

Мнение от hozata »

Колега на пазара има специално плетено влакно със силиконово покритие което е предназначено само за монтажа на косъм
Javor

Мнение от Javor »

http://www.carpbg.com/techica/rigs4/index.htm

Най-добре прочети всички статии от този сайт:
http://www.carpbg.com/

Разгледай и малко картинки:
http://images.google.com/images?svnum=1 ... rch+Images
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

колега и аа бях пуснал тема за косъма и вече съм наясно благодарение на колегите евалата момчета 8)
Изображение
MaLaK-RiBaR
новобранец
новобранец

Мнение от MaLaK-RiBaR »

цял живот да гледам немога го нау4а тоя косам !
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

не се хаби, във всеки себеуважаващ се магазин вече се продават гитови. от хубави по хубави, но запомни едно < освен косъм трябва и във водоема да има риба>
naboro
новобранец
новобранец

Мнение от naboro »

Колеги ходя на едно язовирче платено е но, кълване на косъма НЯМА :( :oops: Но колегите които мятат на пружина имат голям успех :oops: Та питането ми е следното,аз ли неправя нещо като хората :oops: но, се съмнявам в това защото всичко което,научих за системата на косъм е благодарение на вас КОЛЕГИ :!: :D :D :D :D или рибата-шарана е свикнала да бъде захранвана :? :?: и затова да предпочита пружината :?: Вие какво мислите по въпроса :?: П.П . язовирчето е платено :wink:
5p1Ri7
новобранец
новобранец

Мнение от 5p1Ri7 »

Javor написа:Изображение

Стръвта се сменя много лесно, просто вадиш стопера слагаш новата стръв (царевица или топче например) и слагаш отново стопер.

Стоперите са тези черните пластмасови пръчици, просто режеш от тях и ги слагаш в клупчето на косъма.
накрая освен това стопер4е свага ли се нещо друго???щот сам 4увал 4е някво си пластмасово нещо се свага :oops: :oops:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това стоперче се слага за задържане на зърната/топчето да не се изнизват от косъма.А друго силиконово стоперче се нанизва предварително на конеца/между куката и стръвта/ и служи за затягане на стръвта!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”