Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от kamaka »

Прочел съм я
но там дето искам да хвана е дълбочина 1-1,2 метра и те са отгоре и тази техника с 1 м. бой не върши работа пробвах на 20-30 см. и пак нестава а толстолопа минава покраи тапата и перката му се вийда да не би да се плаши от тапата или незнам затова питам
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

kamaka написа:Прочел съм я
но там дето искам да хвана е дълбочина 1-1,2 метра и те са отгоре и тази техника с 1 м. бой не върши работа пробвах на 20-30 см. и пак нестава а толстолопа минава покраи тапата и перката му се вийда да не би да се плаши от тапата или незнам затова питам
Направи дълбочината на 40-50 санта , слагаи стериопорни топчета на куките и по рехкава захранка :)
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

kamaka написа:Прочел съм я
Експерементирай човек с дълбочината на тапата и захранка, която прави облак. Ако ли не при такава дълбочина от 1 метър нямаш никакъв проблем да ги смъкнеш на дъното и да ги ловиш там.
Изображение
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

на дъното пробвах но се хващат малки шаранчита по 500 гр. понеже язовира е зарибен с шаран той дори се хваща и на тапата макар че съм с много големи куки но пак ще пробвам като се оправи времето а толупа си е достатъчно голям за да се изкефи човек ако го хване
Хора има много,ама Човеци вече няма............
redoctober
новобранец
новобранец

Мнение от redoctober »

Здравейте.
Първо искам да изразя големи благодарности за хубавата тема, беше ми от огромна помощ. :prayer: :prayer: :prayer: Никога до сега не съм се занимавал с риболов на толстолоб но преди месец ходих на един арендиран язовир за шаран уж, но като видях как си плуваха горе на повърхноста тези красавци си викам дали пък няма начин..... :) И така попаднах на форума и съответната тема. Изпълних указанията -> Тапа, пружина, под нея само една кука (взех някаква тефлонова да е по лека) 30-40см дълбочина. Царевично брашно, мляно кюспе, бисквитена галета, ароматизатор на прах ванилия. До обяд 9-10 парчета около 1 кг(те там всички са еднакакъв калибър).

Хубаво обаче онзи ден като ходих имаше ветрец, меко казано, бая си духаше и отнасяше монтажа. Тогава се губи смисъла от облака и увеличих дълбочината да стигне пружината на дъното, нали целта е облака да се задържи на едно място. Еми пак имаше успех но по слабо доста по слабо и даже и някой и друг шаран се закачи което ми беше странно, защото бях пуснал и дънна с царевици - нищо.

Та имам следния въпрос има ли начин при наличие на вятър дори не много силен, да задържа пружината на 30-40 см дълбочина без да я отнася. И ако не, какъв монтаж ще ме посъветвате да използвам за дъно, пак ли така с тапата или ?
Аватар
M54
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от M54 »

Има такъв начин но трябва да вкарваш монтажа с лодка.Връзваш един троен вирбел под тапата,на горния му изход е тапата с основното влакно,за долния си завързваш повода с пружината а за средния завързваш с много тънка корда един камък,разтоянието от камъка до вирбела трябва да е поне два пъти колкото дълбочината.При удър вадиш смело, и да се закъчи камъка някъде тънката корда се къса и рибата излиза.
redoctober
новобранец
новобранец

Мнение от redoctober »

Аз сега се разрових още по задълбочено из темата колегите пишат да се слага подвижно олово над тапата с два стопера. Обаче аз ползвам подвижна тапа съответно със стопер. Значи слагам оловото над този стопер, но това означава, че максимума на навиване преди замятане ще ме ограничава оловото. Но като се замисля не е проблем нали стопера ще е настроен на 30-40см. Да слагам ли обаче друг стопер над оловото по нагоре да го ограничава от другата страна или няма нужда?
Аватар
M54
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от M54 »

Ами пробвай.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Не е задължително да слагаш стопер преди оловото.Ако въдицата ти е от 3-3.60 няма да имаш проблем с оловото.
tzek0
новобранец
новобранец

Мнение от tzek0 »

Колеги интересуваме, дали технопланктон може да се поръча от някъде. Имам преса, фреза ( за направата на калъпа).Изчетох цялата тема, но никой не сподели за направата на технопланктон в домашни условия. Идеята ми е Спирала над нея това "чудо" с стопер (по- голям облаг), над него 20-30-40 см тапа, над тапата задължително 20 гр. олово с вирбел ( от опит е добре вирбела на оловото, леко да се сплеска) . Класиката си остава -ягода с коноп +бисквита+ шоколадова галета + 2-3 степчета ( сухо мляко или течен шоколад). Мерси предварително и очаквам спецовете да дадат мнение :rolleyes: :drinkers:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

tzek0 написа:Колеги интересуваме, дали технопланктон може да се поръча от някъде. Имам преса, фреза ( за направата на калъпа).Изчетох цялата тема, но никой не сподели за направата на технопланктон в домашни условия. Идеята ми е Спирала над нея това "чудо" с стопер (по- голям облаг), над него 20-30-40 см тапа, над тапата задължително 20 гр. олово с вирбел ( от опит е добре вирбела на оловото, леко да се сплеска) . Класиката си остава -ягода с коноп +бисквита+ шоколадова галета + 2-3 степчета ( сухо мляко или течен шоколад). Мерси предварително и очаквам спецовете да дадат мнение :rolleyes: :drinkers:
В един магазин в Русе имаше по едно време и мисля, че ги внасяше vidrax. Три бройки 5 лв струваха. Честно казано не съм доволен изобщо от този вид. А защо си мислиш, че пресованата храна е по-успешна от класическата пружина?
Изображение
tzek0
новобранец
новобранец

Мнение от tzek0 »

kasabinho написа:
tzek0 написа:Колеги интересуваме, дали технопланктон може да се поръча от някъде. Имам преса, фреза ( за направата на калъпа).Изчетох цялата тема, но никой не сподели за направата на технопланктон в домашни условия. Идеята ми е Спирала над нея това "чудо" с стопер (по- голям облаг), над него 20-30-40 см тапа, над тапата задължително 20 гр. олово с вирбел ( от опит е добре вирбела на оловото, леко да се сплеска) . Класиката си остава -ягода с коноп +бисквита+ шоколадова галета + 2-3 степчета ( сухо мляко или течен шоколад). Мерси предварително и очаквам спецовете да дадат мнение :rolleyes: :drinkers:
В един магазин в Русе имаше по едно време и мисля, че ги внасяше vidrax. Три бройки 5 лв струваха. Честно казано не съм доволен изобщо от този вид. А защо си мислиш, че пресованата храна е по-успешна от класическата пружина?
Честно казано незнам :D , искам да експериментирам на един водоем. Както написах, мисля спиралата да си остане и над нея, да бъде въпросното "кубче". Колега ако си го пробвал това нещо вече сподели... :drinkers:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

tzek0 написа:
kasabinho написа:
Честно казано незнам :D , искам да експериментирам на един водоем. Както написах, мисля спиралата да си остане и над нея, да бъде въпросното "кубче". Колега ако си го пробвал това нещо вече сподели... :drinkers:
Не съм пробвал това с кубчето и спирала, а и не виждам много смисъл. Пробвай все пак.
Изображение
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Това са видовете монтажи за толупите, които ползвам от години. Винаги съм бил доволен от тех, никога не съм имал някакви проблеми. Само трябва да нацелиш правилната "зоб" и започват да те болят раменeте :lol: :D :lol: 8) :D
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Mr.Barry написа:Това са видовете монтажи за толупите, които ползвам от години. Винаги съм бил доволен от тех, никога не съм имал някакви проблеми. Само трябва да нацелиш правилната "зоб" и започват да те болят раменeте :lol: :D :lol: 8) :D
За кои монтажи говориш ?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”