Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от NikiStoianov »

tech-house написа: Не си много прав за Блъсково колега.Миналата година излизаха прилично шарани и амури(3 -4 кг) има и инцидентни шарани по 9 10 кг.Имам едно друго запитване къде може да се отиде за раци да си улови човек,някой да е запознат
Преди две години раци имаше много на единия от девненските басейни - този с голямата дървена порта. Ловиш си колкото искаш и си ги плащаш по 10лв килото.

Преди повече от десет години сме вадили доста раци на рекичката, която се изтича от яз. Ботево. Газиш до малко над коляното, запретваш ръкави, опипваш брега докато намериш дупка, пъхаш си ръката до рамото, докато стигнеш дъното й. Там в мъничка дупка се е заврял рака, пъхаш си пръста и като те захапе леко го издърпваш да излезе от дупчицата, сграбчваш го и го хвърляш на брега :lol: 8) . Може да изглежда майтап, но си е изпитана технология. За два-три часа двама човека - 70 рака дребни. После пръстите ти реанимират две седмици. Не е за хора със слаби нерви.
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

Раци колкото щеш на Звънец, Засмяново
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

zliaster написа:
Колега на Звънец има и доста по-големи таранки . Мястото е откъм скалистия бряг едно заливче . Плиткаж е 1,5 - 2 метра и лично аз извадих там няколко парцала към 800 грама .. А една на пръв поглед над кило ми скъса с 0,12 повод и 14ка кука . Цял ден играха и шарани до едни коренища и ги мъчих на директния на сладка царевица (ягода) но без успех . Просто шарана там взема през ноща активно . Средата на Юли ще пробваме пак :)
Точно на това място ходих последнте 2 пъти, но много закачка. иначе там е много добре, 6,5 кг от 6-13 часа 3 човека, но не търсим таранковци, а шарани брат.А такива нещо няма, само едни 50-100 грамови бебета, дето ме е жал че са си порили устата на куката.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

tech-house написа:
ivkoto написа:Здравейте, колеги!
Не сам писал от доста време, тъй като е нямало защо - сещате се :lol: /риба няма/
Тази седмица посетих този прословут и така "легендарен" държащ големи шарани яз. Блъскаво. Отидохме на 25.06.11 /събота/ и останахме до 26.06.11г. /неделя/ до към 10.00часа.
Отивайки на язовира ми се стори че нещо не е наред щото освен нас имаше още две коли от които едната компания - банкет. Казах на колегата че нещо тука не е наред - тези легенди шарани то не бяха пазене на места преди години при откриването, стрелба с пистолет за откриване иначе не мойж да хвърлиш, все едно "Клондайк" бе хора, беше преди две години.- Чувах само легенд. Както и да е с една дума да ви кажа, хора нямаше риба също, такса 20лв, до четири пръчки. Иначе не останах капо за два дни имам извадени 3бр броя толстолропа по 2кг на дънни въдици на качамак . пружан, неща за които трябваше друга риба да вадя. Ама както и да е то затова му викат "Чудния" яз. Блъскаво. Хвърляш за шаран вадиш толстолоп. Ако хвърлях за сулка можеше и крокодил да извадя сигурно :lol: . Та това от мен направете си сами сметката, успех на всикчи и наслука :D
Не си много прав за Блъсково колега.Миналата година излизаха прилично шарани и амури(3 -4 кг) има и инцидентни шарани по 9 10 кг.Имам едно друго запитване къде може да се отиде за раци да си улови човек,някой да е запознат
За раци на язовира до с.Сечище,след Нови пазар.Язовира не е охраняван.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
mitko_64
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_64 »

Ето малко инфо за седмия на николаевка.От 05.30 до 16.30 -5кг.дребна таранка и две малки сулки.Къде бяха тези шарани така и не разбрахме.В събота щяло да има състезание и сигурно се пазят за тогава.А пък в понеделник ходихме на друг прехвален водоем-Белоградец. Резултатът същият-5кг. дребна таранка и нищо друго-както е в песента.А иначе 15лв ти ги вземат, щото видиш ли го зарибили. Ама със шаран или със такива като нас не знам.
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

Чух че под Аспаруховия мост имало някакво гьолче че и риба имало къде е това чудо?!
Последно промяна от djambaza на Пет Юли 01, 2011 2:22 pm, променено общо 1 път.
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега Svilen дай малко по-вече инфо за яз,Искьр.Каква е таксата,рибата плаща ли се,и вьобще какви са условията там.Благодаря предварително и наслука.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Doncho69 написа:Колега Svilen дай малко по-вече инфо за яз,Искьр.Каква е таксата,рибата плаща ли се,и вьобще какви са условията там.Благодаря предварително и наслука.
Язовир Искър е със статут на частен водоем и не се разрешава да се лови на него. Можеш да влезеш единствено с изричното разрешение на собственика/ Г-н Пламен Стилиянов/, като ти се дава Специална поименна бележка с печат и номер. Можеш да влезеш само след като представиш такава бележка на пазача и платиш входна такса от 10 лв. Тоест влизането на този водоем е много трудно и само за определени хора, не е свободен достъпа, тоест това не е рибарник, като другите арендовани гьолчета. :wink:
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
desiven
новобранец
новобранец

Мнение от desiven »

За раци на язовира до с.Сечище,след Нови пазар.Язовира не е охраняван.[/quote]

Kolega kade e to4no tozi qzovir sled Novi Pazar moje li malko po podrobno
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

На 30.06 ходих на Оброчище,както беше писал някой от колегите по горе условията наистина са що годе изгодни,10лв.за 3бр.пръчки и една на плувка(бонус)за малката,от улова си вземаш 3бр.риби по твой избор а другите ги плащаш по5 лв.или ги пускаш обратно а костура и плевелните не се плащат. Язовира има нов арендатор,който се е погрижил и е направил заслони и е поставил кофи за боклук,най важното го е зарибил с много малки шаранчета,защото през цялото време се хващаха а малката ги врйщаше обратно. Излизат дребни бабушки и костурчета.Има и много раци,но арендатора не разрешава да се ловят с рачила.Общо взето това е от мен,смятам да съм ви бил полезен .На слука на всички риболовци.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

на развъдника на николаевка на каква стръв ловяхте колега ако не е таина?на говедарка пробвахте ли?и да кажеш ако обичаш таксата каква е :drinkers:
mitko_64
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_64 »

Не знам дали към мене е този въпрос, но аз лових на царевица -всякаква.Не съм пробвал на рибка.А таксата е 15лв.
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

djambaza написа:Чух че под Аспаруховия мост имало някакво гьолче че и риба имало къде е това чудо?!
Вече освен водорасли друго нищо няма там .
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

Под Аспаруховия мост имаше едно блато в него преди много години бяхме пуснали таранки и раци от язовира на Трастиково,след това чух от други хора,че и те били сторили същото,но мангалите му е.аха мамата дори и жаби вече не останаха там,всичко изкараха ония ми ти абуригени и масаи.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Здравейте колеги!Дочух,че на седмият развъдник на Николаевка имало бунгала.Някой знае ли какви са условията за ползването им?И ако може някакъв телефон за контакт да дадете!Благодаря Ви предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”