Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

КЪДЕ ИЗЧЕЗВА НАШТА РИБА?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
КЪДЕ ИЗЧЕЗВА НАШТА РИБА?
Не съм много наясно с пазара на рибата в града (Варна), но редовно посещавам борсата (на колхозния) и си пазарувам. Забелязвам, че там дори "прясна"-та риба не е прясна. И най важното - когато има риба в морето на борсата тази риба я няма т.е. някъде се продава. не може да отива всичката по заведенията (не се късат да поръчват чернокоп и лефер) по заведенията отива цаца, попчета, сафрид, и то замразена за да се съхранява по-лесно и е по-ефтина (малко). въпроса ми е къде отива толкова прясна риба дето хващат РК-тата ???? сега примерно излиза чернокоп а на борсата няма ни една риба... сафрида който се продава на борсата е на половина от този който се вади с въдица от морска гара>???!!!/??? КЪДЕ ИЗЧЕЗВА ПРЯСНАТА РИБА?
...когато няма риба, и жабата е рак...
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: КЪДЕ ИЗЧЕЗВА НАШТА РИБА?
Бе малко ли са ресторанти из България?...Еле па в София...fakir написа:КЪДЕ ИЗЧЕЗВА ПРЯСНАТА РИБА?
-
- учете се от него
DOC е прав - малко ли са ресторантите в България.Аз лично съм присъствал в Несебър как излиза РК-то и го чака хладилен камион от Пловдив, който товари всичката риба.Всичко - сафрид,чернокоп,лефер,цаца- всичко.Лошо няма, нали нашите съграждани които си нямат море искат и те морска риба.Заради това ние от морето си я ловиме - прясна
.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- разбира нещата
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
нашата риба не е в промишлени количества - на пазарите се изкарва когато е на далавера - замразената
знам за калана - че се изнася за турция - рапаните за япония
сафрид - чернокоп ...- се внасят от гърциа - когато е застоял
- цената там е във евро - а тука е няколко пъти занижена - защо ли
знам за калана - че се изнася за турция - рапаните за япония
сафрид - чернокоп ...- се внасят от гърциа - когато е застоял
- цената там е във евро - а тука е няколко пъти занижена - защо ли

Красимир от Балчик
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Къде излиза на въдица тоя чернокоп?Само чепарета клатят на Морска гара за граца и хамсия,аз помятах оня ден и вчера и резултата е един изпуснат чернокоп и грацата спаси капото.Само аз бях лудия с блесната на целия кей.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Боро
- научил се да хвърля
Какво става с цените на нашата риба ? Днес минах през борсата (нямам време за риболов) и останах много изненадан от цените. Черноморският сафрид 14 лв./ кг. ! , а преди това беше 3-4 лв. , илария преди 2 лв. сега 3,50, трицона (мразя я) 2,50 преди 1 лв. , хамсия 4 лв. преди беше 2 последният ми спомен е 4 лв. изчистена. Не мерси !
Купих си 1 кг. сайра и 1 кг. маслена риба и двете по 5 лв. / кг. Сайрата е подготвих по бързата процедура във фритюрника и надмина и най-смелите ми очаквания. Стана чудесна ! Утре идва ред на маслената. Наумил съм си да я пека в незалепващият тиган без мазнина.. Сигурен съм, че и тя ще стане много добре.
Мисля, че търговците на борсата ( или някои от всички по веригата докато рибата стигне до нас ) се оляха и заслужават да им се даде урок.
Купих си 1 кг. сайра и 1 кг. маслена риба и двете по 5 лв. / кг. Сайрата е подготвих по бързата процедура във фритюрника и надмина и най-смелите ми очаквания. Стана чудесна ! Утре идва ред на маслената. Наумил съм си да я пека в незалепващият тиган без мазнина.. Сигурен съм, че и тя ще стане много добре.
Мисля, че търговците на борсата ( или някои от всички по веригата докато рибата стигне до нас ) се оляха и заслужават да им се даде урок.
- Боро
- научил се да хвърля
Боро написа: Мисля, че търговците на борсата ( или някои от всички по веригата докато рибата стигне до нас ) се оляха и заслужават да им се даде урок.
Знам ли, може причната да е примерно в професионалните рибари. Ако се задейства принципът на търсенето и предлагането, ( стига да можем да му въздействаме ) , се надявам нещата да станат нормални.Тедо написа:маслената риба да не би да не е от търговци??? явно нашата я изнасят... не че има много...