Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Арката и каналите-пълно капо
Арката и каналите-пълно капо
Здарвейте колеги,
във вторник следобяда решихме с колегата Боби да отскочим до Арката иканалите между Беланица и Негованци да видим как е хавата.
Захранка, стръв, колата и към 15,30 бяхме на място. На местото колеги бол.Времето да му се не нарадваш-едни черни облаци, през половин час дъждец да се чудиш Юни ли е или Ноември.Захранихме ,заметнахме и като се почна едно сменяне на стръв, торни, бели, жито, царевица не, не и пак не.Накрая към 19,30 Боби заби един Караконджул към 300гр., които след строгалекция за взимоотношенията риба- рибар беше върнат обратно да налее акъл на събратята си.При колегите ситуцията беше същата. Прибрахме и към къщи.
Поне ни издуха вятъра.
На всиички колеги На слука!
във вторник следобяда решихме с колегата Боби да отскочим до Арката иканалите между Беланица и Негованци да видим как е хавата.
Захранка, стръв, колата и към 15,30 бяхме на място. На местото колеги бол.Времето да му се не нарадваш-едни черни облаци, през половин час дъждец да се чудиш Юни ли е или Ноември.Захранихме ,заметнахме и като се почна едно сменяне на стръв, торни, бели, жито, царевица не, не и пак не.Накрая към 19,30 Боби заби един Караконджул към 300гр., които след строгалекция за взимоотношенията риба- рибар беше върнат обратно да налее акъл на събратята си.При колегите ситуцията беше същата. Прибрахме и към къщи.
Поне ни издуха вятъра.
На всиички колеги На слука!
Re: Арката и каналите-пълно капо
Нормално колега . Аз като гледам риболовната прогноза във вестник РИБАР е отврат . Процента на актовност на рибата е под 40 % така че ..............................
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Нещо в последните 2 години точно тея места са в много лошо състояние от рибно богадство. И не знам защо е така, дали ги бият с ток или кормораните са минали не ми е ясно....
А колко риба имаше ехееее.
Колега, а на самата Арка пробва ли или поне качили на моста да видиш кво е положението?

А колко риба имаше ехееее.
Колега, а на самата Арка пробва ли или поне качили на моста да видиш кво е положението?
пробвахме итам-истиот к...ц у новом опакованье
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз съм в това положение.
Нямам никаква представа, защо тази река, която беше пълна с риба през последните 20 години, сега е останала без вода и без риба.
Пак има, но не като преди.
Имаше години, в които на правите участъци съм виждал по 200 -250 въдици, ловяхме почти всички, нареждахме се през 3-4 метра един от друг. Ловяхме през цялата зима!
Нещо стана, но не разбрахме какво?
Няма да влязат корморани в този тесен канал. Само от човецие е!
Нямам никаква представа, защо тази река, която беше пълна с риба през последните 20 години, сега е останала без вода и без риба.
Пак има, но не като преди.
Имаше години, в които на правите участъци съм виждал по 200 -250 въдици, ловяхме почти всички, нареждахме се през 3-4 метра един от друг. Ловяхме през цялата зима!
Нещо стана, но не разбрахме какво?
Няма да влязат корморани в този тесен канал. Само от човецие е!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами да ви кажа аз как виждам нещата. Ходя на Арката още от как мога да ходя. Ловил съм какви ли не риби там като през годините реката се променяше и рибите също. До преди няколко години когато бяха наводненията реката кипеше от живот. След наводненията, умни хорица решиша да я копаят и игребват. Това доведе до масово разселване на водораслите който завземат реката всяка пролет. Риби обаче все още си имаше просто станаха по-трудни заради водораслите. Причината зимата да няма риба е в масовото изтребване на рибата в яз.Лобош. Зимно време когато язовира замръзне рибата се качваше по Струма и влиза в Арката която идва от теца и е топла. Сега нито в Лобош има толкова риба колкото някога, нито има такава студена зима, че язовира да замръзне толкова много. Появяването на толкова много водорасли доведе и до развитието на доста голяма численост на щуката. Тя обаче от своя страна доведе електричарите които за 2 години и ебаха мамата на реката. Няма каналче което да не е пържено с ток. Извадиха се тонове щуки а останалата риба просто беше оставена да изгние.
Та това е историята на Арката.
Та това е историята на Арката.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
Къде е теца,дето сгрява Арката?Иначе в другото има много истина.