Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг от брега
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг от брега
Помогнете....Каква дължина пръчка ми трябва, каква акция трябва да има. за спининг от брега на язовир като Сопот, Жребчево и тн.Цената до 200 лв. Макарата ми е
SHIMANO EXAGE 3000 SRB. И ако ми каже някой кое е по добре блесна, воблер или кастмастер??? Благодаря!
SHIMANO EXAGE 3000 SRB. И ако ми каже някой кое е по добре блесна, воблер или кастмастер??? Благодаря!
-
- кандидат преподавател
Re: Спининг от брега
Какви риби смяташ да търсиш там - има известна разлика дали костур,кефал,бяла риба,сом все пак ?Поясни и ще се намери желаещ от по-специалистите колеги да ти отговори с изключително висок процент на точност.
-
- вече хвърля и на тежко
Зависи каква риба ще търсиш си избираш и пръчката.
Имам Lazer 270см 10-30 гр. но искам нещо по добро.
Предимно костур и бяла. каква пръчка ще ми тябва?
И отделнно за сом или щука?
мисля за нещо 2,40 ма не знам каква акция
и какви воблери и кой номер блесни???
Благодаря
Предимно костур и бяла. каква пръчка ще ми тябва?
И отделнно за сом или щука?
мисля за нещо 2,40 ма не знам каква акция
и какви воблери и кой номер блесни???
Благодаря
-
- вече хвърля и на тежко
Колега 2.40 за сом от брега ми се вижда къса.
Ок а тази която имам Lazer 270см 10-30 гр за каква риба е подходяща?
-
- вече хвърля и на тежко
Според мен можеш да я ползваш за бяла и щука.
- Whassup
- ще става разбирач
Съгласен съм с колегата, а също става и за костур и кефал, но за сом-не.silurus glanis написа:Според мен можеш да я ползваш за бяла и щука.
Здравей!!!!
Не съм голам специалист, но въдицата с дължина 2,70м. и акция 10-30гр. е почти универсална за този риболов който ще правиш. Дължина 2,40м.и по малка акция са предимно за по малки рекички и риболов на речни кефалчета.
Дано съм ти от помощ при избора. Успех.
Не съм голам специалист, но въдицата с дължина 2,70м. и акция 10-30гр. е почти универсална за този риболов който ще правиш. Дължина 2,40м.и по малка акция са предимно за по малки рекички и риболов на речни кефалчета.
Дано съм ти от помощ при избора. Успех.
Акцията на пръчката се избира според вида примамка, с която смяташ да търсиш определена риба. С 10-30 ще ти е трудно да търсиш клен и костур, за сом според мен ще дойде може би малко слаба. Няма универсална пръчка, или поне в ценовия диапазон, който си дал.
Та направи си сметка какви железа, силикони или пластмаси смяташ да мокриш и полека-лека нещата ще започнат да се избистрят.
Та направи си сметка какви железа, силикони или пластмаси смяташ да мокриш и полека-лека нещата ще започнат да се избистрят.
съвсем се обурках...
)) един ми казва с акция 10-30 става за бчла и костур, друг ми казна не става:-))) Ок Искам с блесна или воблер да мятам по надалече:-)))
каква пръчка с каква акция ми трябва????предимно за язовир от брега?

каква пръчка с каква акция ми трябва????предимно за язовир от брега?
добре де...ако дам повече пари каква пръчка са каква акция ще ми върши работа за риболов от брега и да замятам на по далече например с блесна или воблер, за бяла или костур а може би за щука???
- daniel defoe
- разбира нещата
Значи, взимаш и си претегляш уловистите примамки и след като констатираш в какъв диапазон варира теглото им, ще видиш каква акция аджеба ще ти свърши най-добра работа.

Колега, тази въдица е много добра за парите си. Можеш да си ловиш спокойно всякакви риби, даже и сом колкото ти позволява влакното.ivanteo написа:съвсем се обурках...))
Успех!
Благодаря.
В един рибарски магазин гледах едни японски спинингови пръчки...страхотно много олекотени към 150 лв но забравих каква марка са...по принцип японските пръчки ОК ли са????
искам да си купя нещо квалитетно, не да се показвам пред някой, а на мен да си ми е ГОТ като отида на риба, защото така и така по рядко ходиме, поне като отида максимално да се изкефя...Ако трябва ще отделя още някой лев.
А колкото до влакното е плетено, не знам каква марка е (изхвърлих макарите и опаковките) мин година го купих от Германия някакво американско производсво беше. ) едното беше 0,10 или о,12 към 25 евро за 100 м. мисля че става ????
В един рибарски магазин гледах едни японски спинингови пръчки...страхотно много олекотени към 150 лв но забравих каква марка са...по принцип японските пръчки ОК ли са????
искам да си купя нещо квалитетно, не да се показвам пред някой, а на мен да си ми е ГОТ като отида на риба, защото така и така по рядко ходиме, поне като отида максимално да се изкефя...Ако трябва ще отделя още някой лев.
А колкото до влакното е плетено, не знам каква марка е (изхвърлих макарите и опаковките) мин година го купих от Германия някакво американско производсво беше. ) едното беше 0,10 или о,12 към 25 евро за 100 м. мисля че става ????