Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Някой има ли инфо за яз. Горни Дъбник?
Модератор: Paublo_Eskobar
- kluna_
- научил се да хвърля
Re: Някой има ли инфо за яз. Горни Дъбник?
Сега през забраната да знаете какви токове протичат през язовира...
Юни месец като отидем ние простосмъртните риболовци по таранките ще има не водорасли, а бушони...
да не прегарят във водата!
С всяка изминала година се уверявам, че забраната е измислена не за да могат да се размножат рибите, а за да могат да се награбят скапаните бракониери, които си плащат за това. През това време хората на ИАРА са по разрешените, обрани и зарязани гъолове да пишат актове на някой човечец, решил да излезе сред природата със семеството си..или броят, кой колко въдици има.
Аман от ПРОСТАЩИНА и БЕЗАКОНИЕ в тая географска област наречена България!
Юни месец като отидем ние простосмъртните риболовци по таранките ще има не водорасли, а бушони...

С всяка изминала година се уверявам, че забраната е измислена не за да могат да се размножат рибите, а за да могат да се награбят скапаните бракониери, които си плащат за това. През това време хората на ИАРА са по разрешените, обрани и зарязани гъолове да пишат актове на някой човечец, решил да излезе сред природата със семеството си..или броят, кой колко въдици има.
Аман от ПРОСТАЩИНА и БЕЗАКОНИЕ в тая географска област наречена България!
- divaka_besen
- фен клуб-скобар
Вчера говорх с един приятел и ми каза ,че някакъв негов познат ходел често на Дъбника и бил мн.доволен от към улов на едра платика,каракуда и чат-пат сулка.Вярно или не незнам.Не съм посещавал водоема.
ммм снощи бяхме на този гьол,ами редовното за него платика,таранка,малко червеноперка,3-4 дребни костуряги,слънчак.Имахме въдици за смъдок,ама йок.
Предимно на дъно на спирала на торен и на кокален,на жито само 1-2 кълванета.
Предимно на дъно на спирала на торен и на кокален,на жито само 1-2 кълванета.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Днес бяхме на яз. Горни Дъбник. Рибата кълвеше само на плувка. На фидер се обаждаше също, но има много водорасли и повечето рибета се откачаха в тях. Иначе на плувка на жито и царевица. На царевица кълвът добри бабушки, а на жито и някоя друга платика. Таранка въобще не клъвна. На обяд към 13:00 часа рибата спря да кълве. Стана добър риболов. Двама човека 5-6 кг. риба.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Някой ходил ли е тия дни на Дъбника?
Дрън,дрън та шляп.В неделя бяхме там само на дъно на спирала взимаше предимно на торен,и доста по слабо на кокален,царевица и жито не сме пробвали щото тръгнахме изневиделица.
Водорасли имаше,но има учаастъци без
предимно платика и от време на време таранка.
От 6 вечерта до 9 към 4 килца рибка.
На този язовир предимно на спирала ловя и си имам добри резултати.
Водорасли имаше,но има учаастъци без

От 6 вечерта до 9 към 4 килца рибка.
На този язовир предимно на спирала ловя и си имам добри резултати.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Колега къде смяташ да отидеш, защото аз смятам да ходя в неделя но да влезна по стария път за Дъбник и да видя как е по ръкавите.skalpi написа:и аз съм така само на дъно ловя и аз ама от 4,5 дена не иска да барне на дъно но поне смадока дърпа добре ако някой ще ходи тия дни да се обажда може да си полафин малко
В неделя не можах да ходя по технически причини.
Но днеска бащата беше на малката стена и е много доволен ,на млечна царевица добри бабушки и не лоши таранки.
Но днеска бащата беше на малката стена и е много доволен ,на млечна царевица добри бабушки и не лоши таранки.
-
- новобранец
да колега едри хубави риби кълват на царевица , и аз вчера бях ,обаче искам да питам , защо при положение че потапя плувката, засичами няма никаква риба, това се повтаряше непрекъснато , може би от 30 кълванета съм хванал 5-6 риби не могат да се закачат, бях с малка не се засичат №12 , сложих №11 същата работа засичам нищо, после се ядосах и сложих №10 гамакацу и пак потапяне засичане нищо , като това е само на царевица съм ловял.
Дали не е от това как закачвам самата царевица.Как закачате царевицата понеже си го обеснявам само с това ,че може би това е проблема и не успява да налапа хубаво...Очаквам мненията . В куката ли е проблем, в начина на закачване ли, защото нямам никакво обяснение.Кълването е добро, изчаквах умишлено и пак нищо.просто не се закачваха риби.
Дали не е от това как закачвам самата царевица.Как закачате царевицата понеже си го обеснявам само с това ,че може би това е проблема и не успява да налапа хубаво...Очаквам мненията . В куката ли е проблем, в начина на закачване ли, защото нямам никакво обяснение.Кълването е добро, изчаквах умишлено и пак нищо.просто не се закачваха риби.
-
- новобранец
дори и в тъмното ли, пак ли дърпат раците на светеща ампулка
Пробвай с по - дребно зърно при бащата на хубави едри зърна кълве и геле много пъти на брега е намерил някакъв кочан с по - дребни зърна и работата станала.iordanka_kamenova написа:да колега едри хубави риби кълват на царевица , и аз вчера бях ,обаче искам да питам , защо при положение че потапя плувката, засичами няма никаква риба, това се повтаряше непрекъснато , може би от 30 кълванета съм хванал 5-6 риби не могат да се закачат, бях с малка не се засичат №12 , сложих №11 същата работа засичам нищо, после се ядосах и сложих №10 гамакацу и пак потапяне засичане нищо , като това е само на царевица съм ловял.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги някакво прясно инфо има ли? Как е положението в жегата дали кълве изобщо ?
Match Fishing :]