Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Колега, имам информация, че на язовира още от петък е било пълно с народ. Явно всички още са там и затова никой не е писал 

Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Минавах с влака отгоре петък и събота, доста народ имаше. Ще ми е интересно и на мен какво са направили колегите, понеже не съм ходил никога на този язовир.
На Цонево в събота прилични каракуди и бабушки.Платики нямаше,защото се бяхме набутали в плиткача на залива(мисля че му викаха мечия).Рибата все още хвърля хайвер.
-
- научил се да хвърля
Здравейте! Днес бяхме няколко човека на чудните скали, отсреща на стария път. Резултата от 6 до 12 часа на плувка е 20 червеноперки по педя, 2 таранки, голямата 200гр. и една платика 450гр. След 10 часа излезе силен вятър и рибата почна да кълве много слабо. Това го хванахме двама души заедно. Имаше един колега, който хвана към 40 червеноперки.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Браво колега, справили сте се. А да попитам рибите с хайвер ли бяха??
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
От събота 4 юни до четвъртък 9 юни бях на язовира като почнах обиколката от стария язовир до село Аспарухово..На стария язовир даваше само бабушка както на плиткото така и на дълбокото на плиткото от ляво на стария язовир посока залива на взривния склад под гората имам една изкарана платика около 1,5кг. и тя се оказа единствената платика за целия ми престой на язовира....Под село Аспарухово на отвесните скали на дълбокото отново само бабушка както и след селото посока моста на плиткото,срещу селото в гората за където се стига през бариерата и на плиткото и на дълбокото отново само бабушка....Търсех целенасочено едрата платика както и каракудата но явно още им е рано бабушките от дълбокото 10-12м. бяха ледено студени и ми направи впечаление че накои от рибите са още с хайвер....Ловях на мач и директен 8м.Това е за сега незнам по другите места на язовира каква риба е излизала...
Здравей колега в събота бях малко преди стария язовир към дигата едри баушки малко костур една прилична платика и 10 броя едра каракудаблизо по кило на сладка царевицадо нас имаше една компания към 15 човека голяма гюролтия ама откриване простено еtns написа:От събота 4 юни до четвъртък 9 юни бях на язовира като почнах обиколката от стария язовир до село Аспарухово..На стария язовир даваше само бабушка както на плиткото така и на дълбокото на плиткото от ляво на стария язовир посока залива на взривния склад под гората имам една изкарана платика около 1,5кг. и тя се оказа единствената платика за целия ми престой на язовира....Под село Аспарухово на отвесните скали на дълбокото отново само бабушка както и след селото посока моста на плиткото,срещу селото в гората за където се стига през бариерата и на плиткото и на дълбокото отново само бабушка....Търсех целенасочено едрата платика както и каракудата но явно още им е рано бабушките от дълбокото 10-12м. бяха ледено студени и ми направи впечаление че накои от рибите са още с хайвер....Ловях на мач и директен 8м.Това е за сега незнам по другите места на язовира каква риба е излизала...
Между "Тихия кът" и стария язовир ли си бил посока от стария язовир към стената,там има едно заливче и имаше доста хора..На какво ловя на плувка или на дъно..
Да аз лових на дъно само на сладка царевица бях с един чадър на кока кола а многото хора бяха от другата страна на заливчето покрай мен мина един човек с едно момче от селото са май че поприказвах с него той видя рибата може и ти да си бил беше към 5 ч слетобед в съботаtns написа:Между "Тихия кът" и стария язовир ли си бил посока от стария язовир към стената,там има едно заливче и имаше доста хора..На какво ловя на плувка или на дъно..
Ами няма да съм бил аз защото не стигнах чак до там...
иначе щеше да ми е приятно да се видим.... 

Пиши когато си на язовира като те гледам доста си го обиколил ама отиди на козята река там поне е тихо няма как да отидат трябва лодка защото не обикалят откъм хижата лош е пътя или малко преди кулата има хубави заливчета и ги няма шумните компании минавасе до гробищата на ченге под дълекопровода и след това в дясно наслукаtns написа:Ами няма да съм бил аз защото не стигнах чак до там...иначе щеше да ми е приятно да се видим....
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте,
През седмицата ходих по Цонево с надеждата най после платиката да се е размърдала.Реших да пробвам на големите дълбочини ,като мястото което избрах бе с дълбочина около7,5 м. на 15 м. от брега.В 6,30 стартово захранване с десетина топки и ....висене час и половина.След 8 часа най после бабушка и бабушка и така два часа.Около десет и нещо около плувката започнаха да излизат много мехури ,следва повдигане и кепчосах косат кило и нещо.След това още два от същият калибър и край на филма .....Какво им става на тези косати къде греша , дохранвам след всяка риба ,повтарям стартовото захранване след 4 часа ,с прашката срелям бял но косатите изчезват и остава само досадната бабушка ,която не те оставя на мира през целият ден.Не че това не е успешен излет но проблема че пасажите от платика се свъртат за кратко и изчезват . Въпреки ,че изчетох всичко по форумите и го практикувам тази година нещо не е наред .Рано ли е още за Цонево ,водата ли е студена ? Как е при вас помагайте с нещо ,че ми писна да ловя тези бабушки.
През седмицата ходих по Цонево с надеждата най после платиката да се е размърдала.Реших да пробвам на големите дълбочини ,като мястото което избрах бе с дълбочина около7,5 м. на 15 м. от брега.В 6,30 стартово захранване с десетина топки и ....висене час и половина.След 8 часа най после бабушка и бабушка и така два часа.Около десет и нещо около плувката започнаха да излизат много мехури ,следва повдигане и кепчосах косат кило и нещо.След това още два от същият калибър и край на филма .....Какво им става на тези косати къде греша , дохранвам след всяка риба ,повтарям стартовото захранване след 4 часа ,с прашката срелям бял но косатите изчезват и остава само досадната бабушка ,която не те оставя на мира през целият ден.Не че това не е успешен излет но проблема че пасажите от платика се свъртат за кратко и изчезват . Въпреки ,че изчетох всичко по форумите и го практикувам тази година нещо не е наред .Рано ли е още за Цонево ,водата ли е студена ? Как е при вас помагайте с нещо ,че ми писна да ловя тези бабушки.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега, не се тревожи не е грешката в теб. Платиките са си редки, бабушките надделяха като вид. Това е!
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Събота съм на Цонево някой ако има прясно инфо от язовира да сподели 

Смятам да ида срещу с.Добромир.Там как е риболова.Ако не е положително кажете някъде където ще е по сполочливо