Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

чепаре-направи си сам
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
чепаре-направи си сам
Пичове незнам дали е добро начало, но докато си връзвах едно чепаре сутринта хванах котката .дали съм се справил на първо четене? щото второто ще е към края на месеца ама се надявам да се хване някой дето котката ще може да опита.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
-
- учете се от него
Като начало - добър опит поне няма да си валат
.Ако правиш чепаре за сафрид имай предвид, че в момента най добре дава на ЛАМЕ-зелено.Знам от опит - почти чяла седмица ходя за сафрид(граца) и на перушина улова е в пъти по слаб отколкото на ламе.Ако ти се играе направи си комбинирано - ламе и перушина.УСПЕХ 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
с тия чепарета съм на път да ме набие некои фермер щото като ми хареса някоя патица или юрдек дкато не си отскубна прилчно количество перушина не се спирам.
А между перушините скагам и няколо лъскави лентички от опаковка на вафла и до сега е имало ефект.

А между перушините скагам и няколо лъскави лентички от опаковка на вафла и до сега е имало ефект.
Колкото по-добър джип караш,
-
- ще става разбирач
Здравейте
Несъм много на вътре в морският риболов и едва ли ще се справя да си направя чепаре,без накой да ми покаже,затова ще ми кажете ли от каде мога д си купя?
Единственият крайморски град който ще посетя тези дни е Бургас,та ако може кажете там от каде мога да си купя!?
Ще съм благодарен и ако ми дадете и някой друг съвет:)така или инъче съм бос в този вит риболов!
Несъм много на вътре в морският риболов и едва ли ще се справя да си направя чепаре,без накой да ми покаже,затова ще ми кажете ли от каде мога д си купя?
Единственият крайморски град който ще посетя тези дни е Бургас,та ако може кажете там от каде мога да си купя!?
Ще съм благодарен и ако ми дадете и някой друг съвет:)така или инъче съм бос в този вит риболов!
Който го може го може,останалите гледат!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз досега не съм правил чепаре,но не защото е нещо сложно,а защото е по-лесно да идеш и да си купиш готово от магазина.Тея дни имам особен мерак и съм събрал малко перушина от токачките на село,също и черни люскави пера от юрдечка,имам и малко ламе вкъщи.Работата е следната:
1.Режиш поводите и връзваш 10 сини морски куки 11№,като вмъкваш по едно малко снопче от перушината и една-две лентички ламе.Ако ше се лови хамсия-най-доброто възможно е черното перо от юрдек,а за сафрида-токачката и ламето.Когато куките са готови се взема майката,мери се и като се отреже се правят две уши в двата края,за по-лесен монтаж.Има един специялен възел,чрез който се фиксират куките по майката,но незнам как да го обясня,баба ми като плете прави нещо подобно/бримка/.Куките се фиксират на майката така,че да неможе когато е готово чепарето да се стигнат една-друга и да се оплетат.Бидемите ше ги прая по 5 сантиметра,даже е много.Това е общо взето подробно цялата философия,не е сложно,като се хванеш става лесно и после като хванеш е голям кеф,защото аз съм си поправял скъсани чепарета с липсващи куки и като отида за риба и хващам само на моите!

1.Режиш поводите и връзваш 10 сини морски куки 11№,като вмъкваш по едно малко снопче от перушината и една-две лентички ламе.Ако ше се лови хамсия-най-доброто възможно е черното перо от юрдек,а за сафрида-токачката и ламето.Когато куките са готови се взема майката,мери се и като се отреже се правят две уши в двата края,за по-лесен монтаж.Има един специялен възел,чрез който се фиксират куките по майката,но незнам как да го обясня,баба ми като плете прави нещо подобно/бримка/.Куките се фиксират на майката така,че да неможе когато е готово чепарето да се стигнат една-друга и да се оплетат.Бидемите ше ги прая по 5 сантиметра,даже е много.Това е общо взето подробно цялата философия,не е сложно,като се хванеш става лесно и после като хванеш е голям кеф,защото аз съм си поправял скъсани чепарета с липсващи куки и като отида за риба и хващам само на моите!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец