Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от aaa11 »

Кърцата написа: около десет часа се появиха идиотите с моторницата и водните ски и преебаха риболова. Погледах ги един час как се кефят на псувните на рибарите и си бих шута.
:lol: :lol:

а аз се надявах да няма никои които да ми тормози нервите ,не им ли е студено в това време !!
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Кърцата написа:Вч1ера се качих за няколко часа на Искър.
Сутрината даваше доволно платики, като с правилна тактика се отсяват дребните и се ловят приоритетно едри риби. Имахме и няколко по кило, кило и половина.
около десет часа се появиха идиотите с моторницата и водните ски и преебаха риболова. Погледах ги един час как се кефят на псувните на рибарите и си бих шута.
Като ми пуснат сниките ще драсна една тема
На кое място беше и каква е тактиката,на фидер лови ли? :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

В събота, 02.07. ходих до яз.Огняново, но само три костура, та се преместих по обяд на Челопечане, където беше моя приятел Панайот.
Направихме много интензивен риболов на средни и едри бабушки, средни каракуди и някоя платика. Ето и улова /защото колегата Люсиен беше казал да се снима :D /:

Това е моята кофа:

Изображение

И кофата на Панайот:

Изображение

Захранката беше специална - един хляб „Добруджа”, един кг кюспе и 200 гр „Респект” останал на дъното на пликчето. Това беше забъркал Панайот, аз даже и не правих захранка, че ме мързеше и ползвах неговото хранително петно. Дърпаше на всичко, линиите бяха максимално олекотени.
Аватар
AzAzEl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AzAzEl »

Колега как се стига до Челопечене, че един път се пробвахме ама нещо се омотахме :) Благодаря предварително.
NeRo0`
новобранец
новобранец

Щъркелово Гнездо

Мнение от NeRo0` »

Здравейте на всички вчера бях на панчарево но абсолютно нущо на не платеното :) около 15 слънчака :roll: и се заговорих с един човек тои ми каза че на панчарево след гребната база на стената имало добра риба също така ми каза и че на Щъркелово Гнездо калве доволно някои ако е ходил и на двете места да сподели :) да каже има ли риба или няма
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Да ,явно рибата се е посъбрала пак в коритото на реката.Вчера говорих с комшията ,направили са добър риболов в района на Багера,но са брали голям зор докато излязат с колата.Човека е дънар ,никакви куки над хранилката,само 2 на нея и са намаля ли дребните риби.Трябва си и чалъм ,да се отсее дребната от едрата платика ,както казва и Кърцата.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

MITKO70 написа:Да ,явно рибата се е посъбрала пак в коритото на реката.Вчера говорих с комшията ,направили са добър риболов в района на Багера,но са брали голям зор докато излязат с колата.Човека е дънар ,никакви куки над хранилката,само 2 на нея и са намаля ли дребните риби.Трябва си и чалъм ,да се отсее дребната от едрата платика ,както казва и Кърцата.
Колега това не го разбрах за каде става на въпрос ?
Дай малко повече инфо :)
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

AzAzEl написа:Колега как се стига до Челопечене, че един път се пробвахме ама нещо се омотахме :) Благодаря предварително.
Караш за "Кремиковци" и гледаш къде са колите на колегите!!!
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

аз вчера( неделя) бях цял ден на багера и не видях някой да хваща много риба, а беше пьлно с хора.излизаха платики и червеноперки на бял.
пускайте ги,за да хващате
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

hristotihov написа:Ок, мерси, ще снимам и после ще пиша. :drinkers:
Качихме се на Искъро, страната от Ихтиман, вълни по половин метър, вятър, облаци, студ. Видях град от каравани, аре да не е град, ама едно село си имаше. :wink:
От там - план "Б" - добрия стар Суходол. В началото добре - разпънахме катуна:
Изображение

Узо "Паралия", краставици, домати, лук ...
Изображение

Некво дребно шаране, 1-2 кила, на топчета ягода + ананас:
Изображение

Да пипнем златната рибка и да си пожелаем едно желание - сладолед :D
Изображение

После се почна големия дъжд, който продължи цяла нощ и в неделя почти цял ден:
Изображение

Към 12 часа, имах "рън" на две топчета мед + риба. Люспест хубавец, пак дребен - 3-4 кила.
Изображение

Още една снимка в дъжда:
Изображение

Релийс:
Изображение

След 12 часа, дъжда се засили, гръмотевици, светкавици, вятър, черни облаци, всичко както си му е реда като си на палатка 8) и риболова приключи. Сутрината събирахме палатките в дъжд и кал - голям кеф, пак ще ходим. :wink:

Специално внимание искам да обърна на човека с червената качулка - гоуем пич. Той не е с нас, той там си жеивее. Брат му ходел само от време на време да му носи топчета. :D Аз му подарих от моите половин кутия - мед + риба, на Фишмания, че се оказаха най-вървежни, даже и две каракуди извадих - на косъм по на две топчета. 8)
нямам живарник
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Събота и неделя на Искъра при филмовата къща-една платика,една бабушка и пет костура...На дъно никакви следи от хищник. :|
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

hristotihov написа:...Специално внимание искам да обърна на човека с червената качулка - гоуем пич. Той не е с нас, той там си жеивее...

Христо,
Какво значи "..той там си живее.."!
Риболов без край ???
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Преди 2-3 седмици ходих на Суходол, той си беше там на същото място. Живее в един джип Опел Фронтера. Показа ми една яка паяжина на шофьорската врата, очевидно не беше отваряна отдавна. Показа ми гумите на джипа колко са спаднали. Каза че мислел да го припали, че тази седмица не бил го палил. :D
Каза "аз съм от Люлин, ама какво да правя в града". Брат му идвал от време на време да му носи топчета. Сега последно бил на язовира от един месец. :D
Аз му вярвам, имаше вид точно на такъв тип - изчаткал по жаранджийския риболов. Говори ми само за топчета и за монтажи, каних го да му сипвам узо и ракия, но ми отказа. Арендатора му взимал такса за всеки ден, затова лови само с една пръчка. Питах го нещо отстъпка не ти ли прави за толкова дълго време, каза че не. Не го ли познавате, не сте ли го виждали там? Илиян мисля че се казва, всички шаранджиите които спят там го познават.
Викам на жена ми: видя ли? това моето нищо не е, виж хората колко по-сериозно се занимават! :D :wink:
нямам живарник
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

yaata написа:
magichko написа:колеги ако някой е ходил скоро на богров платеното да сподели какви са условията тази година , все още ли е 8лв на пръчка ? и някой спомена за нови пелети ? и от 7 и 30 ли отваря
Условията са си същите -8лв., часът е същия.Пелетите са си същите,макар да мисля, че в момента се усеща много рибното брашно и доста миришат, за разлика от предните, които бяха само царевица май. Риби има доволно, и то секакви - така , че това, е. :drinkers:
Абе колега, нас само ни питат за Богров, ама кога ще се вместиме на въпросния двамата в един ден. Риба ако не изпуснем, барем лаф да има. :drinkers:

ПП: на Суходол нямали да пуснат най накрай големи риби, такива шаранчета и по дивите водоеми знам къде има.
Не ме питайте, няма да кажа, а и не са вкусни меришат на тиня.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

qno_zloo написа:
yaata написа:
magichko написа:колеги ако някой е ходил скоро на богров платеното да сподели какви са условията тази година , все още ли е 8лв на пръчка ? и някой спомена за нови пелети ? и от 7 и 30 ли отваря
Условията са си същите -8лв., часът е същия.Пелетите са си същите,макар да мисля, че в момента се усеща много рибното брашно и доста миришат, за разлика от предните, които бяха само царевица май. Риби има доволно, и то секакви - така , че това, е. :drinkers:
Абе колега, нас само ни питат за Богров, ама кога ще се вместиме на въпросния двамата в един ден. Риба ако не изпуснем, барем лаф да има. :drinkers:

ПП: на Суходол нямали да пуснат най накрай големи риби, такива шаранчета и по дивите водоеми знам къде има.
Не ме питайте, няма да кажа, а и не са вкусни меришат на тиня.
Абе Марияне, засичали сме се доста пъти там- последния път бяхме с приятелите на Ясен от Люлин и аз бях с жената и дребния и ти му даваше едни малки жабета да си играе. :lol:
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”