Новият ми директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
bobifoto
новобранец
новобранец

Новият ми директен

Мнение от bobifoto »

Здравейте колеги страшно се запалих по риболова с директен телескоп :D
Първо си купих една шестица на Globe New Hunter но ми идваше доста къса и си взех осем метра телескоп Milo, за сега съм със жило но се чудя дали да не си сложа и ластик.

Малко снимки:
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Новият ми директен

Мнение от TRAP »

Изобщо не се занимавай с ластици.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Ако има резервен кух връх може да се избазикаш,ама жилото трябва доста да си го скъсиш за да светне и на второ коляно да сложиш монтажа с ластика.
Но според мене не се занимавай с бъзици.
Удоволствието с директния без ластик е също емоционален.Не дай си боже някоя закачка и си с ластик-престави си какво се получава.
Някои слагат ластик ужким да удължат живота на пръта си и ги разбирам,щото тоз дето има пари за щека никога няма да сложи ластик на директния си ако го има въобще.
Но решението си е изцяло твое.
Аватар
bobifoto
новобранец
новобранец

Мнение от bobifoto »

Ластик може и да не слагам но един кух връх ще си взема. Когато лових в шавара имах доста късания при влизане на рибата в закачките, с кухия връх рибите няма да имат такъв аванс.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Напротив, с жилото можеш да ги ограничаваш много повече. С ластик ще имат повече възможност за бягство в тревите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

bobifoto написа:Ластик може и да не слагам но един кух връх ще си взема. Когато лових в шавара имах доста късания при влизане на рибата в закачките, с кухия връх рибите няма да имат такъв аванс.
При това положение ако ти удари риба от кило и си до там изпитал съм го.Жилото подава изморява рибата и до някъде играе ролята на аванс.Ловиш си с жилото и нямаш проблеми и с риби до 2кг.
.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За такива риби като на снимките,а даже и за два пъти по-големи,жилото си е съвсем на място.Шавари-мавари,ама да можеше да ти покажа да видиш и усетиш как в дебел бързей при сериозно течение на директен с жило,се мори и изважда успешно скобар 800-900г -е,такъв кеф рядко има.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Темата нещо е замряла-да вкарам малко свежа кръв,да похваля още един път простото жило на 5 метровия "Вега Серафик":D В неделя-31.07.,мореше всичко наред от 05.20 сутринта до 20.20 часа вечерта.То не бяха "баби" и "бабчовци",костури и костурета,уклеи /някои с големината на кефали малко под нормата/,истински мерни кефали и за бъзик на целия риболов,точно в жегата,между 10.00 и 12.00 часа,на китка "шарени"червейчета и кука № 10 - две бебета-сомчовци с дължина едното 45,а другото 53 см :lol: Хаирсъзи от малки-да ги пита човек ако е навътре с рибешкия ленгуич кво търсят на един километър нагоре по реката от "нулата"на язовира /за яз.Кърджали става въпрос /.Че и кълват на ала-бала-новобранци,за което бяха изпратени обратно да изкарат подготвителния курс в ротата :lol: Накратко-жилото не сменям за никакви ластици,ластиците са за бельото,не за риболов на плувка в Родопите.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Било е много яко със сометата,те си дърпат хич да не е! Няма никакъв спор отностно жилото и аз изтупах прахта от него 2 поредни риболова на едри баби и платики,настрах се от кеф.Забравих за ластиците известно време-трябва си че "Петърчо" верно прашляса. :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”