Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

шаран
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
шаран
Здравейте рибари!
Ако можете да ми кажете някоя по специална рацепта за захранка на Шаран! Която сте прилагали и сте били доволни! Пробвал съм много работи но искам да ми споделите и вие!

Ако можете да ми кажете някоя по специална рацепта за захранка на Шаран! Която сте прилагали и сте били доволни! Пробвал съм много работи но искам да ми споделите и вие!

ribolova si e bolest 

- Виктор71
- ще става разбирач
колега ша ма прощаваш но пиши кво си пробвал щото то шаро се лови по няколко начина неможе да импровизираш непрекъснато. секи си има метод които работи според него . а за ловене етоти нов начин ....
зимаш мачова въдица слагаш ваглер 6гр. на доло монтираш куката без олово за да се движи свободно с царевица периодично стреляш с прашка царевица око има шаран ще хванеш . Пожелавамти незабравими преживявания
зимаш мачова въдица слагаш ваглер 6гр. на доло монтираш куката без олово за да се движи свободно с царевица периодично стреляш с прашка царевица око има шаран ще хванеш . Пожелавамти незабравими преживявания
Бъдете здрави за риболов
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според мойто скромно мнение,че всеки водоем си е индивидуално.Тъй като доста обикалям,мога да кажа че на един се храни с вкиснала царевица без никакви аромати-Николаевка-заради рака,на други протеинови топчета,на трети ароматизирана царевица+сладка-Комарево и т.н.Така че според мен колега повече излети и храната за съответния водоем сама ще си покаже.А ако те интерисуват различни храни просто се разходи с търсачката,ще намериш доста рецепти 

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
-
- новобранец
-
- новобранец
-
- новобранец
Мисля ,че за да си помагаме взаимно този въпрос за захранката трябва да се задава за конкретен водоем и сезон.Така ,който е имал някакъв успех ще сподели с какво и колко е хранил и на какво е ловил.Аз сега експериментирам в\у един близък язовир. Един ден храних с ракетата 1-2 кг царевица и до вечерта имах 15 удара с две пръчки. На следващата седмица от 02 часа до около22 часа,като исипах килограми със захранка на V.D.E и царевица едвам отървахме капото двама човека с по 3 пръчки. Всеки водоем си е сам за себеси.Номерът е да разбереш режима ,начина и вкуса на шарана за водоема на които ловиш.Който е по близо до истината ще лови ,а другите ще гледат.Успех и да ловите не да гледате!
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Дааааа пробване трябва. Изборът на захранка, колега, зависи от редица фактори като: сезон, вид водоем, големина на рибите, цвят на дъното, начин на риболов, маниер на хранене на рибите итн. Най- добре е да се съобразиш с тия фактори и сам да откриеш най-резултатната захранка, за водоема, който посештаваш
Успех!!

Успех!!
aide nasluka
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето ти мойта рецепта. Половинка хляб на препечени филийки ( предварително накиснат, 250гр. мляно кюспе, 100гр. картофено пюре на прах, 10 пакетчета ванилия от по 2гр. една кафена чаша пудра захар, една кафена чаша бисквитена галета, три топки колкото яйце качамак правен по гореописаните технологии без допълнителни екстри, ако имаш почернели от белите червеи и тях вътре добавяш и стотина грама от евтината универсална захранка. Бъркаш яко ако не е достатъчна водата от хляба добавяш малко вода. Никога и никъде не съм бил капо с тази захранка. Е някои път ( доста пъти ) съм само на платика или каракуда но никога и никъде капо.
Тук прочетох че и вкисната може аз досега я хврлях като се вкисне. Последният път на яз. Искър над пружината прикрепих една светулка от тези дето се слагат на плувките за през ноща и резултата беше три пъти повече удари на съответната пръчка може и случаино да е знам ли?
Тук прочетох че и вкисната може аз досега я хврлях като се вкисне. Последният път на яз. Искър над пружината прикрепих една светулка от тези дето се слагат на плувките за през ноща и резултата беше три пъти повече удари на съответната пръчка може и случаино да е знам ли?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Голяма цака е тва със светулката и въобще светлината.Рибата винаги отива където е светло през нощта,защото има инстинкт,който свързва светлината с храната.Чудех се и още се чудя как да направя воблерите и блесните да светят,100% съм сигурен,че ще се увеличат ударите в тъмното.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.