Змии

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Змии

Мнение от Павел Иванов »

Абе ти имаш късмет че до ся не си попадал на оня отровният смок със зъбите в гърлото де е . Не друго ама кат те засмуче за голият палец през джапанката и право в гърлото :mrgreen: Само да се чуди човек после кой първо да спасява - тебе ли де те е уапал или горкият смок та да се не бастиса от задушаване :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

по Дунава тач година е фраш с змии от както съм рибарче такова чудо не бях виждал
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Не само по Дунав а и по Струма аз хващам повече змии от риба :lol: и по някои смок за папане :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Вероятно знаете, че след ухапване от змия може да направите алергичен шок, от което има реална възможност да умрете. :) Ако си знаете , че по принцип сте силно алергични според мен не е излишно да имате 1-2 ампули адреналин под ръка. В случай на нужда се инжектира подкожно (0,5мл.), но мисля че ако няма такава възможност може да се задържи под езика (1мл.) и също ще подейства. За противозмийски серум не се наемам, а и отровата не действа толкова бързо, че да не се добереш до болница.
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Имайте предвид,че пепелянката почти никога не бяга от пътя ви.И ухапването може да вкара отрова в някоя по голяма артерия по крака,а тогава не е хич на добре.Добре е да сте по внимателни и с ботуши.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Повечето хора се страхуват неуместно.Покрай водоемите най-вече са водни змии и смоКци,до сега не ме хапала,а съм си играл с тях доста.И под камани съм бъркал и тя се появява до ръцете ми и пак няма грижи.Водните змии са страхливи както споменаха колегите.Преди време имах "спречкване" с 1 смок сигурно над 1.5м на един бент той отгоре на плочите се препича,закачих го лекичко с върха на пръчката и тия гадинки като ги притиснеш се обръщат и почват да фучът и да се гонят с тебе :),но веднага след като спрях да го закачам си замина.
Ако ходиш по по-каменисти басейни там може да видиш пепелянка.Преди 2-3 год бяхме на Стаболийски е там по дигата беше фулл :> ходих по брега да помяткам малко блеснички и воблерчета и сигурно над 10.Слагаш едни гумени бутушки,ако толкова се притесняваш и газ :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Пичове, аз спинингувам винаги с затворени обувки, гуменетки, отдолу с чорап, като ми се наложи да газя, свалям , газя и пак обувам, змиите като дете, когато повях риби с ръце по дупки и подмоли си ги хващах, като мрени, понеже са хлъзгаво-гладки, чак като ги искарвах на атмосфера, разбирах, че са Змии :lol: ......
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
twopikes
новобранец
новобранец

Мнение от twopikes »

Колеги кажете ефективен репелент против кърлежи, че напоследък много са плъпнали гадините. Колата като я спреш в тревата се качват на нея, а за крачолите да не говорим.
find where lies small
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Аутан, стик-гел, нато комар, нито кърлеж ще те допре :wink: !
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Миналата събота, смок около метър и 20 беше застанал при яденето ни и се напичаше в непосредствена близост до него. В момент когато отивахме да ядем той ни бе на пътя. Минахме си покрай него, а той дори не шавна. Хапнахме и дори му хвърлихме малко телешка шунка :shock: интересно, че я изяде .... ако не се дразнят и не се закачат които и да било змии няма нищо страшно. Носете си ботуши, кубинки и няма да имате грижа. Те са като всички живи същества. Дори понякога са полезни:)

Поздрави
twopikes
новобранец
новобранец

Мнение от twopikes »

Spinhead написа:Аутан, стик-гел, нато комар, нито кърлеж ще те допре :wink: !
Благодаря, ще го пробвам.
find where lies small
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

В момента му разчитам цената от миналата година на стикера: 7и нещо стотинките не ги разчитам :oops: ....
an6ey_baby
новобранец
новобранец

Мнение от an6ey_baby »

Vid написа:Напоследък змиите много се развъдиха, почти нямам излет при който да не видя една или две змии... През доброто старо казармено време по време на безкрайните караули, замезвахме смочешко печено на жар с бира, което никак не беше лошо..
Опита ми показва, че в ниските и усойни зони се срещат основно водни змии и смоци, които бягат при най малкия шум и са безвредни за хората. В по-засушените и закаменени местности има и пепелянки, които не винаги бягат при среща с човека и трябва да бъдем внимателни и да си гледаме в краката.., при все факт е че болшинството ухапвания от пепелянки не са по краката, а по ръцете. Не съм виждал усойница, но доколкото зная се среща само в планината с надморска височина над 1000 метра.
п.п. Да не забравяме, че змиите в България са защитени животни, които са напаст за вредителите и трябва да ги пазим, а не да правим както в този клип http://vbox7.com/play:6dcfef6d&ef=1
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Гледай си в краката, това е най-практичното решение.

ПС: Абе еба*и вонята дето пускат тея водни змии, не се мие с нищо, не ги пипайте с голи ръце даже и мъртви. Не се базикам.
кьоркефали
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

chopara написа:Гледай си в краката, това е най-практичното решение.

ПС: Абе еба*и вонята дето пускат тея водни змии, не се мие с нищо, не ги пипайте с голи ръце даже и мъртви. Не се базикам.
Да бе дееба,миришат по лошо и от мърша.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”