Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шабла 6 и 7 юли
- nicky_and1
- новобранец
Шабла 6 и 7 юли
Здравейте,
Тръгнахме с още двама приятели в сряда след обяд, като целта ми беше - да хвана 2 вечерни и 1 сутрешна активност на щуката(понеже бях решил да ловя само на спининг), а приятелчетата да търсят сом през нощта.
Пристигнахме към 6 часа и аз започнах на воблер. Резултатът беше 4 щуки по около 35-40 сантиметра и един хубав удар, но се откачи малко преди да я видя.
През ноща - 3 сомчета, с големината на щучките.
Рано сутрина - още 3 маломерки и една в нормата.
Приятелчетата през деня хващаха червеноперки и кустурчета в добро темпо - кълве през целия ден.
Към 5 часа след като цял ден бездействах, реших да пробвам една разновидност на "Драшкович", а именно - рибката се нанизва през повода и отзад се закача тройката. На този метод по Огоста и Дунава миналата година имах много успехи.
Проблема дойде, от това че в Шабла има много водорасли и постоянно закачаше, затова замених тройката с единична кука с ухо и върха забих под кожата на рибката.
Тази техника не съм забелязал някой да я ползва по Шабла.
Резултатът беше - към 20 удара - само на мерни щуки от около 1.5 - 2 кг(съдя по съпротивата, която оказваха).
Понеже съм е единична кука успях да извадя само една, но важното е че ударите бяха един след друг и екшъна беше голям.
Ето малко снимки на рибите които взехме - двете мерни щуки и десетина кустура по около 25 см.[album]http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=12415[/album],[album]http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=12414[/album]
Всички други риби си плуват на свобода.
Поздрави
п.п. За такова сефте на новата си пръчка (Siweida Pioneer + Ryobi Ecusima 3000) само можех да мечтая
Тръгнахме с още двама приятели в сряда след обяд, като целта ми беше - да хвана 2 вечерни и 1 сутрешна активност на щуката(понеже бях решил да ловя само на спининг), а приятелчетата да търсят сом през нощта.
Пристигнахме към 6 часа и аз започнах на воблер. Резултатът беше 4 щуки по около 35-40 сантиметра и един хубав удар, но се откачи малко преди да я видя.
През ноща - 3 сомчета, с големината на щучките.
Рано сутрина - още 3 маломерки и една в нормата.
Приятелчетата през деня хващаха червеноперки и кустурчета в добро темпо - кълве през целия ден.
Към 5 часа след като цял ден бездействах, реших да пробвам една разновидност на "Драшкович", а именно - рибката се нанизва през повода и отзад се закача тройката. На този метод по Огоста и Дунава миналата година имах много успехи.
Проблема дойде, от това че в Шабла има много водорасли и постоянно закачаше, затова замених тройката с единична кука с ухо и върха забих под кожата на рибката.
Тази техника не съм забелязал някой да я ползва по Шабла.
Резултатът беше - към 20 удара - само на мерни щуки от около 1.5 - 2 кг(съдя по съпротивата, която оказваха).
Понеже съм е единична кука успях да извадя само една, но важното е че ударите бяха един след друг и екшъна беше голям.
Ето малко снимки на рибите които взехме - двете мерни щуки и десетина кустура по около 25 см.[album]http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=12415[/album],[album]http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=12414[/album]
Всички други риби си плуват на свобода.
Поздрави
п.п. За такова сефте на новата си пръчка (Siweida Pioneer + Ryobi Ecusima 3000) само можех да мечтая
Re: Шабла 6 и 7 юли
Колега, това е сериозен резултат ми се струва..... а би ли споделил, къде точно си бил (на Шабла или на Езерец) и имаше ли проблеми или проверки с ИАРА, или пък с пазачите или каквито са там на резиденцията. Питам, защото аз поне знам че риболова там си е забранен целогодишно.....Но тия 20 удара на мерни щуки звучат повече от добре .....
...Снимките нещо не се показват ..поне при мен
...Снимките нещо не се показват ..поне при мен
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- nicky_and1
- новобранец
Между Шабла и Езерец, като караш по главния път, вдясно има една асфалтова отбивка, която после преминава в земен път и те води точно на местата. Шабла миналата година е била забранена целогодишно. Тази е разрешена от 1-ви юли до 31-ви октомври.
Иначе сега нямахме проверки от ИАРА, за разлика от преди 2 години - почти всеки път ни проверяваха.
А ударите може и да са от няколко щуки, които атакуват по няколко пъти, но удара си е удар и ти вдига адреналина на макс.
А пък за снимките - незнам защо не се показват - има ги в галерията ми.
Иначе сега нямахме проверки от ИАРА, за разлика от преди 2 години - почти всеки път ни проверяваха.
А ударите може и да са от няколко щуки, които атакуват по няколко пъти, но удара си е удар и ти вдига адреналина на макс.
А пък за снимките - незнам защо не се показват - има ги в галерията ми.
- ribarshe
- ще става разбирач
Браво колега, много добре си се представил.Там риболова е трудничък с тея треволяци
супер риболов.браво.явно миналогодишната забрана там си е оказала въздеиствието 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хубави зъбатки 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!