Драганово

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
angler
новобранец
новобранец

Драганово

Мнение от angler »

Днес бях на корекцията(място след чешмата).Сутринта малко окасняхме,но около 8 и нещо бяхме хвърлили въдиците.Захранихме хубаво със жито и зачакахме.Но уви чакането продължи около час.Едно леко бутване на жито и един часовник на бял.Торния изобщо не млъдна.Видяхме че няма да стане работата и след кратко лутане хайде на реката на Драганово.Там ни нападнаха едни осилчета,като с тях излизаха и по-едри бялки на бял и на скакалец и бобонка дребни кефалчета.Резултат 2 килограма дребосък.Толкова от мен.
Наслука!!!!!!!
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Хайде да ви напиша за успешния ми излет днес на корекцията при Драганово. С един познат решухме да търсим щука, както обикновенно досега но все неуспешно, и в 7 сутринта, по тъмно още бяхме на път . В 7,20 преда да се развидели бяхме там и ужас - народ , кола до кола още от по тъмно , едвам намерихме едно местенце да заметнем двамата по 2 въдици.
Изображение
До към 10 нищо и към 10,30 щуката започна да гони дребните рибки из тръстиката и в този момент удар, тапата под вода за 2-3 сек, после изплува и пак подвода и задържа. Засечка! И една към килце щука добре прободена от единичната кука 2/0 се озова на брега. Снимка. Презареждане и мятане въдицата на същото място и след 20 мин , същата въдица , повличане и скриване тапата за постоянно. Засечка! И пак единичната кука не прощава, 2ра щука същите размери. Поседяхме си до към 2-3 но това беше всичко, на другия бряг колеги изтърваха добра щука и до нас "комшиите" и те прилъгаха 1 600-700гр.
Ето резултата от днес:
Изображение
Miron
новобранец
новобранец

Мнение от Miron »

Купи си кантарЧе !! Тия 6ту4ки са по 600-700 грама :идеа:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”